Édesapám nemrég vett egy online könyvet. A 'lejátszó' program rohadt lassú volt, lassan lapozott, minden baja volt. Megkért, hogy tudok-e valami dekódolót írni pdf-re (ő clipperben dolgozik, nem nagyon nyúlt még más programnyelvhez). Elég furcsa formátuma volt, még életemben nem láttam olyat. Kitaláltam, hogy C-ben csinálok egy billentyűvezérlőt, ami szépen lapoz, print screen, beilleszt paintbe, menti, majd befűzi egy pdf file végére. Letöltöttem ezt a programot, hogy lemérjem a pixeltávolságokat (az egeret is kellett használni). Elkészült, az én gépemen úgy látszott, tökéletesen működik. Na igen... csak azt felejtettem el hogy apunak teljesen más méretű a monitorja... amilyen káoszt csinált a program xDDDD
2014. jún. 18. 14:06
22/66 anonim válasza:
^ Ez kiverte nálam biztosítékot.
2014. jún. 18. 15:08
23/66 anonim válasza:
Csitt! xD Vannak rossz napjaim xD
(és mégrosszabb ötleteim xD)
2014. jún. 18. 17:07
24/66 BruAzz válasza:
egyszer elírtam egy parancsot, nem is kicsit, és a felhasználófiókomból(Windows) mindent kitörölt :DDD
majdnem belevertem a képernyőbe. :DD
2014. júl. 10. 20:11
25/66 anonim válasza:
Amikor kezdtem ismerkedni a programozással egyik éjjel kitaláltam, hogy megszívatom az egyik ismerősömet és egy végtelen ciklussal ablakokat nyitok meg amik újabb ablakokat nyitnak meg. Még gondoltam valahogy megoldom, hogy ne lehessen egyszerre bezárni a tálcáról az ablakokat, de nem tudtam, hogyan ezért jegeltem a projectet. Néhány hét múlva valamit kerestem és nem emlékeztem, hogyan kerüld oda az a program. Megnyitottam:D
Azt is tudni kell, hogy olyan gyenge volt a gépem, hogy a megnyitás után az egeret nem tudtam megmozdítani :D
2014. júl. 19. 13:30
26/66 anonim válasza:
Nem a legdurvább, de kétségtelenül a legviccesebb az volt, amikor inventory t írtam, tesztelgettem, raktam el a cuccokat a földről, minden jól ment, aztán végül beraktam a talajt is a hátizsákba. :D Azóta már kategorizálom, hogy mit lehet berakni.
2014. júl. 20. 02:02
27/66 anonim válasza:
Pythonban:
alap-nyers = input("irja be az alapot számban! \n szam=")
alap = int(alap_nyers)
Ez egy majdnem 1000 soros program elsõ két sora. Az alap változó minden függvényben ott volt szinte. Egy ilyen hiba miatt, hogy véletlen nem lenyomtam a space-t, és vonalkát irtam alulvonal helyett, amit változoban nem is tamogat, vagy 5x átnéztem az egész kódot, arra nem is gondolva, hogy az elsõ kis bevezetõkben hibáztam. Mind a velejében kerestem a hibát.
2014. júl. 30. 00:30
28/66 anonim válasza:
Jut eszembe egy múlt századi történet. Az ABC80 iskolaszámítógép remek találmány volt, de a 0 meg az O ugyanúgy nézett ki rajta, és egymáshoz közel helyezkedett el (angol billentyűkiosztás, ahol nálunk az ö van). Az osztálytársam hosszas hibakeresés után megsejtette, hogy valahol 0 helyett lehet O vagy fordítva, de nem találta, és odahívott segíteni. Ketten együtt háromnegyed óráig kerestük, mire meglett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!