Melyik a legdurvább, legviccesebb hiba, amit egy programkódban valaha elkövettél?
Figyelt kérdés
Az egyik első C nyelven írt programomban volt megtalálható ez a zseniális sor (kicsit fáradt lehettem):
time = time;
Kíváncsi vagyok, nektek mi volt a legdurvább :D
2014. febr. 26. 16:31
11/66 anonim válasza:
Én fejlesztésnél amikor printelek mindig olyan marhaságokat írok ki, hogy "punci" meg "fuck" meg "pussy" meg "pina".
Egyszer egy ilyen ment ki ügyfélnek. Nem vette észre szerencsére, úgyhogy valami kamu-indokkal kapott egy hétre rá egy új verziót.
Azóta írogatok "alma", "körte", "fa"-t. :D:D
12/66 Srapnel válasza:
Nem mind "hiba", de vicces, igazán jó írás: [link]
13/66 anonim válasza:
Jelen esetben én vagyok a maintenance programmer, és még egészen a képernyő tetején áll a görgető, de máris egy csomó pontot felismertem a kódban, amin dolgozom... Azért végül én győztem. :-)
14/66 anonim válasza:
Véletlenül írtam egy olyan .bat kódot, ami valami ápr. 1-jei vicc lett volna barátomnak, hogy beírja magát indítópultba és kikapcsolja a gépet 1 secenként, tehát ahogy elindul, de nem jöttem rá, hogy nem kellett volna lefuttatnom( első futtatáskor még nem indul) és amikor legközelebb beléptem, 3-adszorra jöttem rá, hogy a saját programom dobál ki.
15/66 anonim válasza:
Amikor írtam egy SDL-es programot és beinclude-oltam két file-t nem volt jó utána valami és elfelejtettem hogy befejezetlenül maradt az előtte lévő sor
16/66 anonim válasza:
Updatelem magam: most már az, amikor a php kódomban egy helyen elírtam, de volt más screen output is, ezért a forráskódot elsőre nem lehetett látni, de aztán harmadszori ellenőrzésre észrevettem, hogy hoppá, megtaláltam a forráskódomat egy az egyben, egy hibával kiírva forrásban...
17/66 anonim válasza:
Még suliban volt egy 4 fős projektünk, interpretert kellett írni (C). Én csináltam a parsert. Véletlenül, amikor az egyik struktúrának helyet foglaltam, nem a jó struktúra nevét írtam be a malloc(sizeof())-hoz, hanem egy hasonló nevűt, ami kicsit kisebb volt... Viszont amikor használtam, már a rendes struktúrát írtam arra a memóriaterületre, így felülírt nekem egy változót a memóriában... ez volt életem első memory corruptation jellegű hibája. Két napig néztem a debugger kimenetét, mire sikerült rájönni, hogy mi a fenétől változik meg az egyik változóm értéke egy olyan sorban, aminek semmi köze sincs ahhoz a változóhoz....
18/66 anonim válasza:
Egyszer megpróbáltam JS-ben a setInterval függvényt használni. Nem vagyok JS guru. Csak annyi hibát vétettem, hogy beletettem az ismételni kívánt függvénybe... ha jól érzem, kombinatorikus robbanást idéztem elő. :D Nem csak a Chrome fagyott ki, hanem az egész Win7 és resetálás után kékhalállal indultam. :D Akkor tele volt a pelus, de ma már mosolygok rajta. :D
19/66 anonim válasza:
" _Csak_ annyi hibát vétettem, hogy beletettem az ismételni kívánt függvénybe"
csak :D
20/66 anonim válasza:
#19: Igen, én is iróniának szántam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!