Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a legdurvább, legvicces...

Melyik a legdurvább, legviccesebb hiba, amit egy programkódban valaha elkövettél?

Figyelt kérdés

Az egyik első C nyelven írt programomban volt megtalálható ez a zseniális sor (kicsit fáradt lehettem):

time = time;

Kíváncsi vagyok, nektek mi volt a legdurvább :D

2014. febr. 26. 16:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
68%

Épp most. Csináltam két nagyon hasonló hibaüzenetet, és a tesztszerveren tesztelgettem, ami nem küld ki élesben leveleket. Azt hittem, hogy még mindig újra és újra "a levelet nem sikerült előállítani" hibaüzenet jelenik meg, pedig már "a levelet nem sikerült elküldeni" volt odaírva, ami azt jelenti, hogy mehet át a tesztelés az éles szerverre. Én meg keresem itt mióta a hibát...

Most éppen a fejemet verem az asztalba, csak félbehagytam kicsit, amíg megírom ide.

2015. nov. 18. 12:15
 52/66 anonim ***** válasza:
100%

Még a nyáron írtam egy weblapot, ezen belül is a galériával szöszöltem éppen, a CMS-t írtam hozzá, hogy lehessen különböző albumokat törölni, hozzáadni meg ilyesmiket.

Meg is írtam, tök faszájosan ment is, egész addig, mígnem sikerült valahogy üres stringet kapnia a törlést végző algoritmusnak. Erről az algoritmusról azt kell tudni, hogy fog egy stringet, ami egy elérési út, és ha létezik ilyen mappa, akkor fogja és rekurzívan törli a fenébe minden tartalmával együtt kérdés nélkül. Na, mint utólag kiderült, üres bemenet esetén is parádésan működött, törölve a francba az egész galériát albumokkal együtt. Még szerencse, hogy be volt neki égetve, hogy a galéria mappa a gyökér, mert ez legyalulta volna a teljes webszerveremet.

Szerencsére még a tesztszerveren (de már éles adatok másolatával, vagy 1500 kép) gyalulta le a galériát, de még így is leizzadtam amikor felfedeztem, hogy ilyet csinál. Aztán persze kapott a cucc vagy 3 féle védelmet ilyesmi ellen.

TL;DR: A rekurzív törlés veszélyes, értem!?

G.

2016. jan. 5. 15:55
 53/66 anonim válasza:
100%

Nekem most ami hirtelen eszembe jut, amikor ProjectEulereztem, és ott gyakoriak a nagy számok.

Írtam egy C programot, és int-eket adtam, természetesen túl lőtt a célon, ezért váltottam long long intre, de volt benne egy rekurzív függvényhívás, és a függvény visszatérési értékét elfelejtettem átállítani, így az int maradt.

Gyorsan megírtam Adában, és ott két és fél óra alatt lefutott a kód.

utána 2 órán át debuggoltam az egyik szaktársammal, és meglett a hiba.

lefuttattuk, és 1,5 óra alatt ez is kidobta a megoldást.

A kódolással kb ugyanannyi időt szenvedtem a két nyelven, a debuggolás kicsit lasabb volt c-ben, de a kód gyorsabb.

Nem tudok dönteni, melyiket szeretem jobban.

Bár debuggolni utálok

2016. jan. 20. 11:06
 54/66 anonim ***** válasza:
97%
Elírtam a Hello Wolrd -öt.
2016. jan. 20. 12:13
 55/66 anonim válasza:
93%

Nekem a legdurvább az volt, mikor volt egy majd 3.000 soros kódom PAWN nyelven, és pár kifejezést angolosítani szerettem volna a CTRL+H kombinációval előhozható "replace" funkcióval. Nos én valahogyan odáig fajultam, hogy elírtam 1 betűt, na én ökör beírtam a felső sorba a "np" alulra pedig, hogy "p", és én hülye a "Yes, all" lehetőségre mentem, és visszaállíthatatlan kárt okoztam a kódban.

Azóta mindig csinálok mentést a kódjaimról.

2016. febr. 12. 20:13
 56/66 anonim ***** válasza:
100%

PHP-val csináltam épp egy körlevél rendszert, amin keresztül az adatbázisba importált kb 10-20ezer e-mail címre, szép lassan egy kevés időeltéréssel elküldi az e-maileket. (ugye hogy ne terheljem túl a szervert egyszerre sok küldéssel)

Csináltam egy teszt scriptet, amibe a saját e-mailemet írtam adatbázisból importáltak helyett, csak hogy megnézzem a formázást, és ilyesmit.

Felmentem az admin felületre, beírtam valami ilyesmit hogy: "Ha ennek se jó a formázása, akkor hagyom a faszba már az egészet", rányomtam a küldés gombra.

De nem jött meg az e-mail. Megnéztem a scriptet, minden jónak tűnik, ezért még rányomtam 2szer...

Aztán elegem lett, lefeküdtem aludni. Másnap reggel 6-kor hívott a főnök, hogy mi a fenéért kellett ennyi embernek 3szor elküldenem ezt a trágár szöveget...

Hát igen, oké hogy megírtam a teszt scriptet, csak épp nem azt indítottam el, hanem a sima rendes éles változatot, mert az admin menü oldalán elfelejtettem átírni a linket.. :)

Igaz, ez nem programhiba, de "vicces" volt, és életem legnagyobb informatikai baklövése. Ennyi hibát sorban elkövetni, nem is tudom hogy voltam rá képes.. Szóval, ha kb 2 éve kaptál 3 ehhez hasonló e-mailt, akkor sorry, én voltam. :)

2016. ápr. 23. 00:13
 57/66 anonim ***** válasza:
100%
while(true) break;
2016. ápr. 23. 09:31
 58/66 anonim válasza:
Nemrég kezdtem C++-ban egy barátom (ö már 3 éve foglalkozik C++-al) írtunk egy ping_pong szerü játékot. Akkor ugye ö írta volna azt a részt amikor leszimulálja hova megy a labda. De beteg lett nem tudott eljönni én meg megprobáltam írni egy kódot. Az sikeredett hogy amikor a labdát szimulálni kellett volna akkor a windows az kékhalált kapott. De a hibára most sem jöttünk rá.
2016. ápr. 23. 22:31
 59/66 anonim ***** válasza:
100%
Szerver oldalon csináltam egy while ciklust, aminek a belsejéből kihagytam egy utasítást, emiatt végtelen ciklus lett belőle. A szerver szinte használhatatlanul lassú lett, amíg rá nem jöttem a hibára :)
2016. júl. 24. 08:30
 60/66 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer írtam php-ban egy végtelen ciklust, konkrétan a lemez írási sebességének megfelelő ütemben írta tele a lemezt egy logfile-al.
2016. szept. 4. 21:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!