Melyik a legdurvább, legviccesebb hiba, amit egy programkódban valaha elkövettél?
Az egyik első C nyelven írt programomban volt megtalálható ez a zseniális sor (kicsit fáradt lehettem):
time = time;
Kíváncsi vagyok, nektek mi volt a legdurvább :D
Pythonban létrehoztam egy str = "szöveg" változót, majd az isinstance() függvénnyel tesztelni akartam egy másik változót str-re, nem értettem egy darabig, miért működik más típusokkal, str-rel meg miért jelez hibát.
Véletlenül lemaradt /usr/bin/python elérési útvonalból az első /
Az eredmény az lett, hogy a script tökéletesen működött terminálból indítva, kattintva viszont nem indult el. Hosszas hibakeresés a programkódban, az első sorra nem is gyanakodtam.
Szándékos hiba, de azért vicces:
itertools.cycle(list) egy végtelen ciklus iterátort hoz létre a megadott véges lista elemeiből. Kíváncsiságból megpróbáltam listává alakítani az iterátort: list(itertools.cycle(x))
gimis voltam még, csináltam egy epic face neveldét és le akartam törölni az inaktív tagokat, de az if feltételben, elírtam mind2 változó nevét
if( $mennyi_ideje_inaktivv >= $ennyi_ideje_kell_hogy_inaktiv_legyenn)
mysql_query(delete sor);
így minden sorra teljesült, és nem volt backuppom :):))::):))::):) hát tanul az ember nem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!