Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akkor itt a vége, ugye?

Akkor itt a vége, ugye?

Figyelt kérdés

Az AI előretöréséről és annak hatásairól beszélgettem ismerősökkel. Szakmabeliekkel és kivülállókkal egyaránt. Azt állapítottuk meg, hogy bárki bármit is állít, az AI bizony felforgatja az iparágat és elveszi a kenyeret a fejlesztők többségétől. Ha ma nem is, holnap egészen biztosan.

Már a chatGPT is képes egy lépésben, 3-400 sornyi, kifogástalan kód generálására, a képgenerátorok meg aztán minden várakozást, képzeletet felülmúlnak.

Én csak az egyetemi éveiket taposókat sajnálom. Nekik nem lesz könnyű megemészteni azt amivel maholnap szembe kell nézniük.

A kérdésem az, ki mihez kezd az itt megfordulók közül a jövőben?

Átképzésben, profilváltásban gondolkodik-e valaki?

2023. szept. 9. 13:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
79%

55: " 30 éve még 4 MB RAM volt a számítógépekben, ma pedig kétezerszer 4 MB van, a silányabbakban."

Informatikusként mondom neked, hogy szeretnek hatalmas technológiai ugrásokról beszélni, és van is erős teljesítménynövekedés hardver téren, de az átlagemberek piacán ez nagyrészben csak marketing gépezet és fogyasztói kultúra, fogyasztás ösztönzés. Gondolj bele, megveszed a 16gb ramos mobilt, ami húú de mennyivel gyorsabb és erősebb, mint a 10 évvel ezelőtti 2gb csúcsmodel, de ugyanúgy emailt olvasol, youtubeot nézel meg facebookozol mint 10 éve, csak ezeknek az ugyanazt a feladatot ellátó alkalmazásoknak nagyobb lett a hardverigénye.

2023. szept. 19. 19:19
 62/66 A kérdező kommentje:

61, fő vonalakban igazad van, de azért hozzá kell tenni, hogy van változás, csak, mivel napi szinten értesülünk az ujdonságokról, van időnk hozzászokni, az nem ver úgy pofán bennünket.

Ha belegondolok, 2000 környékén még elég harcos feladat volt egy modemes elérést belőni a windows 98-on, ma ugyanez senkinek nem okoz problémát.

Én nem igénylek túl sok tárhelyet. Valamikor 2014 körül vettem 160 GB-os HDD-kből mindjárt ötöt. Akkoriban az SSD-k még nem voltak túl megbízhatóak és olcsók sem. Azóta egyre erősödő igényem támadt az SSD-re, de mivel még mindig volt a bontatlan 160-as HDD-kből, így nem volt értelme a cserének. Régen a 120-as SSD-k ára meglehetősen magas volt, de még a 60 GB-osoké is. Most a közelmúltban döntöttem úgy, hogy nem használom el a megmaradt egy db 160 GB-os HDD-t, hanem veszek SSD-t helyette.

Mivel a tárigényem azóta sem lett sokkal nagyobb, így megmaradtam a 120 GB-os méretnél. Árban nem tájékozódtam hanem csak úgy, ad-hoc, egyszer, hazafelé tartva bementem a közeli boltba, hogy vegyek két darab 120-as SSD-t. Úgy saccoltam, hogy a kettő lesz valami 40-50 ezer forint. Erre mi történt? Az, hogy tizezerből még kaptam is vissza 200 forintot! Na, ez volt igazán sokkoló számomra! Úgy támolyogtam ki a boltból, mint akit fejbe rugtak. Emlékezz a bunkofonozásra, az okostelósok kigyúnyolására. Ma meg mi van? A legutolsó verébnek is okostelefonja van, akinek nincs, annak meg azért nincs, mert már túl öreg hozzá.

2023. szept. 21. 11:23
 63/66 anonim ***** válasza:
59%

Én az AI-ban egy eszközt látok, amivel gyorsabb és hatékonyabb lehet a munkám, valamint megspórol nekem egy csomó piszlicsáré teendőt. Pl. unit teszteket simán megcsinálja, nem nekem kell vele pepecselni.

Egyáltalán nem félek, hogy elvenné a munkámat. Hogy át fogja formálni az iparágat, az tuti, de az AI-t működtetni is kell, érteni fog kelleni hozzá, szóval nincs itt vége.

2023. szept. 21. 11:41
 64/66 anonim ***** válasza:
0%
Hat igen a hozzád hasonló low tier devekenek van mitől félniük, ajánlom már most tanulj meg sittet lapátolni mert lassan reszeltek...
2023. szept. 22. 16:25
 65/66 anonim ***** válasza:
31%

Itt a vége.

Már írni olvasni sem érdemes megtanulnod..

Nem kell iskolába járnod, elég ha megtanulsz sört inni, tortát enni és a klotyót lehúzni magad után...

Minden másról az MI gondolkodik. 😆

márc. 2. 22:50
 66/66 anonim ***** válasza:
57%
PlC-t és robotkarok programozását akartam volna vele programozni. Hát beletört a bicskája. Szóval nem hiszem hogy a következő évtizedben barmi is változna. Palyaorientációt se tud számítani
márc. 4. 07:31
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!