Mekkora is valójában a hazai “szoftverfejlesztő közösség”?
Mekkora valójában a hazai “társadalmunk”? Egy-egy elrontott interjú után mennyire érheti utol az embert az ekkor tett rossz benyomása? Mennyire létezik az “arcvesztés” jelenség?
Olvasgattam fórúmokat és sok helyen javasolják, hogy el kell menni minél több helyre, de valójában van itt tényleg olyan sok hely és olyan sok szakember, hogy el lehet vegyülni?
Volt már olyan tapasztalatotok, hogy több munkahelyen is összehozott a sors korábbi munkatárssal, csak úgy véletlenül?
Én nekem így néz ki: 1, 3, 1, 1.5, ~1év
5-ik céget fogyasztom 7.5évemből.
Amúgy nem kicsi a hazai. Úgy van, hogy 1év amíg tárolhatják az adataid a cégben. De közben egy cég több HR-est is alkalmaz. Velem megesett, hogy 1 hónapon belül 1 cégből még 2en kerestek fel, úgy hogy én utasítottam el őket. :) Meg a HR-ek is mennek el cégből meg jönnek. Annyi ember folyik át rajtuk, hogy 3 hónap múlva nem is fognak emlékezni rád.
Szóval nyugodtan interjúzz.
Az, hogy sok helyre interjúzz, az azért mondják, hogy rutint szerez, kapj minél több szokatlan kérdést, amit majd haza viszed és átgondold, így legközelebb nem ér meglepetésként. Legyen humán vagy szakmai.
Így nyilván, már a 5.-6. interjú már gördülékenyebb magabiztosabb lesz és kisebb lesz az izgulási faktor is.
Nem kell sok. 3-4-5 próba interjú bőven elég, a "sokat interjúzz" kifejezéshez.
Én személy szerint az első cég, ahol dolgoztam azt én kerestem. Minden másra fejvadászok kerestek fel folyton-folyvást és mint passzív álláskereső a jó ajánlatra ugrottam rá. Volt olyan is, hogy 2022 vége felé 1M volt a bruttó, de egy megkeresésnél mondták, hogy 2M bruttóért átjönnék-e. Mondom, miért ne. Itt voltam 1.5évet. Majd még egy fejvadász utáni interjún, 2.4M igényt mondtam, hát ha. Meglepetésemre belement a cég, és hát nyilván ott folytattam.
"Mennyire létezik az “arcvesztés” jelenség?" általában ha van is ilyen, akkor sem egy "elrontott állásinterjú" után. Hanem amit az ember utána produkál.
Azért egy állásinterjút sok féle képpen el lehet rontani. Eleve nem is értem a kérdésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!