Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valójában tényleg megéri...

Valójában tényleg megéri szoftverfejlesztőnek tanulni karrierváltás céljából, ha eddig még soha nem programoztam?

Figyelt kérdés

Az utóbbi években a csapból is az folyik hogy mennyire megéri informatikát tanulni, a bootcamp-ek is állandóan hirdetik magukat, ami az én figyelmemet is felkeltette, viszont nem tudom valójában mennyire reális az amit ezek a cégek reklámoznak.

Tényleg elég lenne egy fél éves képzés egy junior szoftverfejlesztő pozícióhoz? Egyáltalán mennyi esélye van egy egyetemet végzettel szemben a cégeknél, és mennyire tudják megállni a helyüket?

Informatikán belül milyen alternatívák vannak még amivel lehet is valamit kezdeni és egy karrierváltó is el tudna jutni egy piacképes szintre?

Merő kíváncsiságból elkezdtem egy ingyenes HTML kurzust online, ami nyilván édeskevés ahhoz hogy bármit is megtudjak erről a világról és hogy nekem való lenne-e.

2020. okt. 7. 14:17
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Lehet szerezni fél év alatt piacképes tudást, ehhez két dolog kell:

1. Tehetség.

2. Intenzív tanulás (egész nap csinálod).

+ 1 Hétszámjegyű összeg egy jó tanfolyamra.

2020. okt. 7. 14:20
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
A bootcampes programozókból Dunát lehet rekeszteni. Valódi szakemberre lenne szükség.
2020. okt. 7. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem elég a félév, még az egyetem 3 éve is csak úgy ha sokat gyakorolsz és saját kis projekteket csinálsz.
2020. okt. 7. 14:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon túl van hypeolva.

Juniornénk tapasztalat nélkül csodára nem szabad számítani. Tényleges hiány /mint a legtöbb szakmában/ a profikból van.

A programozói munkához szükséges egy megfelelő hozzáállás és érdeklődés. A többség aki enélkül kezdi hamar kihullik. Nagyon nagy türelem és probléma megoldó készség kell hozzá.

Szerencsére annyi anyag van az interneten, hogy bármikor ki tudod deríteni, hogy mennyire nekedvaló. 😄

Kezdésnek mondjuk egy emelt érettségi feladatsor megcsinálásig próbálj eljutni. Ha ez megy akkor magadtól is a megfelelő döntést fogod hozni.

2020. okt. 7. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha szorgalmas vagy, akkor felveszed a versenyt minden pályakezdővel.

Viszont pont azért fontos a szorgalom, mert önmagában egy bootcamp nem fogja megváltani a világot. Arra jó, hogy bemutassa az alapokat egy adott témakörben, viszont azt gyakorolni kell.

Egy olyan pályáról beszélünk, amit folyamatason tanulni kell, így ha közben nem tanulod rendszeresen és nem képzed magad, akkor egy idő után nem fogsz tudni előrelépni.

Amire elsősorban szükség van az inkább egy fajta gondolkodás. Egy nyelvben gyakorlással, időbel bárki jó lehet, viszont egy adott szemléletmód nincs meg mindenkiben.

Ha érdekel - és tényleg érdekel - akkor érdemes kipróbálnod, akár egy ilyen bootcamp-et, vagy először valami netes tutorial-t, ami segíthet.

2020. okt. 7. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
40%

Lehet szerezni fél év alatt piacképes tudást, ehhez csak az kell, hogy ne bootcamp-re jelentkezz, hanem egy gumishoz.

Ott meglesz a piacképes tudás fél év alatt.

Az egyetem 3-4 éve éppen csak a legalapvetőbb tudás felszedésére elég. Piacképes programozó az egyetemi évek beszámításával kb. 5-6.5 év alatt lesz valakiből. Egyén és szorgalomfüggő.

A bootcamp (bármelyik) egy kalap kaki. Nevetséges mind a tudásszint, amit átad, mind az igérethalmaz, amire alapozva lehúzza a reménykedőket. Totál komolytalan.

A tetejébe, most még az államot lehúzó trükk sem működik. Ezzel szoktak ugyanis 3-6 hónapra "állást" biztosítani a "képzés" után, de még így is csak a jelentkezők negyedét-harmadát tudták a piacra rálőcsölni.

2020. okt. 7. 16:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azt egy pillanatig sem gondoltam hogy egy bootcamp, legyen bármilyen is, felérhet egy egyetemi szak elvégzésével, csak arra gondoltam biztos itt is vannak alacsonyabb szintű pozíciók, amikre elég lehet egy bootcamp-es tudása is.

Ezért is kérdeztem hogy ez mennyire piacképes, mivel én is azt láttam hogy már rengeteg ilyen képzés van, ráadásul nem kis összegbe kerülnek, százszor is átgondolnám hogy belevágjak-e, és előtte biztos hogy elvégeznék egy online ingyenes kurzust valamilyen nyelven, hogy valóban legyen valami rálátásom.

Egyetem csak levelezőn jöhetne szóba, de az már nem igazán opció nekem, és nem tudom mennyire tudnám felvenni a tempót.

Valójában ez egy B terv lenne nekem, és hazudnék ha azt mondanám nem a várható fizetés a fő motivációm.

A HTML5 eddig tetszik, de tudom hogy ez még a gyerekjáték kategória.

2020. okt. 7. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!