A programozó tanfolyamok valójában jók, érdemes elvégezni?
Programozó szeretnék lenni.
Nincsenek világmegváltó terveim, csak annyi hogy megéljek, és ezt úgy érjem el hogy amit csinálok azt szeretem, és a munkavégzés aránylag kötetlen.
Amik Budapesten vannak programozó tanfolyamok valóban jók? Melyiket ajánlanátok?
"Klasszikus" egyetemre/főiskolára se időm se kedvem menni.
Drágák, nem tanítanak sokat, azt is felületesen, ami kb semmire sem elég.
Jön a válság, nem biztos hogy friss bootcampes semmit nem tudók kezdőkre lesz szükség.
Én a helyzedben pár ezer forintból bevásárolnék Udemy kuzusokat. Kb 20K-t ráköltesz és lesz vagy 300 órányi videód, amivel sorban mindenen végig vezetnek, de ténylegesen végig tanulni vagy 900-1200 óra lesz minimum, ha önmagadtól gyakorolsz és rendesen végig csinálod.
Nem értem miért riasszátok el. Az ilyen Codecool meg Greenfox jók a maguk nevében. Ott konkrétan egy mentort kapsz, aki segít bármiben.
Csak a legtöbb ember diplomás (én is) és nyafogva panaszkodnak, hogy 6-12 hónap alatt nehogy má megtanulja azt, amit főiskolán bruttó 3-4 év alatt.
Jó, de főiskolán nem csak programozás van, hanem minden egyéb is, amit nem feltétlen hasznosít munka alatt. Meg lassan frissül, és a modern technológiák és technikák lassan szivárognak be. Ellentétben a tanfolyamok meg napra készen oktatják mentorok és valós környezetből jövő fejlesztők.
Nem mondom, hogy hulladékok lennének, de azért ahhoz kevés, hogy átfogó, hosszú ideig alkalmazható tudásra, és képességekre tegyél szert.
""Klasszikus" egyetemre/főiskolára se időm se kedvem menni."
Ezen a ponton viszont kezdenek kétségeim lenni azt illetően, hogy neked való-e ez a pálya. Ez ugyanis állandó tanulással jár. Ha te úgy gondolod, hogy elvégzel egy fél éves tanfolyamot, és utána életed végéig abból degeszre keresed magad, akkor inkább már most hátrálj.
De a legfőbb kérdés, hogy te tényleg programozó szeretnél-e lenni, vagy csak az állítólagos gyors meggazdagodás, és kötetlen munkarend az, ami vonz? Jobb, ha tudod, hogy ezt elhivatottság, és szakmai érdeklődés nélkül nem lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!