Megéri elkezdeni egy programozói tanfolyamot? (OKJ) Szeretném a számítástechnika világa felé vinni a pályámat, illetve a jövőmet, de nem tudom, hogy egy sima OKJ-s képzéssel mire tudnák menni.
Létezik még OKJ?
Egyébként: ha nem lazázod el, akkor nem hülyeség. De sajnos az OKJ olyan, hogy aki egyszer bekerült, az el is fogja végezni, akkor is, ha tök hülye hozzá. Ezért van olyan negatív híre, és emiatt sem veszik komolyan a tanárok a számonkérést. Szóval nem vagy rákényszerülve, hogy tanulj, anélkül is átlökdösnek. Ha viszont nem tanulsz, akkor valós értéke nincs.
Meg aztán: csodát ne várj tőle. Ugródeszkának jó, de ahhoz nem elég az ott megszerzett tudás és képességek, hogy utána te programozó legyél. Vagy így vagy úgy, de elvégzel egy egyetemet, vagy mellette rengeteget gyakorolsz, és alkotsz önmagad.
Egy OKJ vagy annak megfelelő papír/tudás az minimális, csak az alapokat adja át (jobb esetben). Kezdésnek talán jó, ha van időd, kapacitásod rá, de ne gondold azt, hogy a képzés elvégzése után automatikusan a tudás birtokában már mehetsz fejlesztőként dolgozni. Sok mindent kell még arra ráépíteni, ha ezzel akarsz foglalkozni, sok önfejlesztést igényel pluszban!
Én amikor jártam OKJ-re, a tanár hülyébb volt, mint én, de persze fel sem tűnt neki. A béka popsija alatt volt a színvonal. Szóval siralmas volt az egész. 1-nek elmegy azt mondom, de rajtad múlik, hogy mennyit tudsz még hozzátenni magadtól vagy innen onnan Youtube-ról, mert a jobbik felét az fogja adni a tudásodnak, és nem az, amit a "tanár" lead az órán.
De ez nem csak a programozóképzésre jellemző, sajnos az egész közoktatás kuka szintű. Ide juttatta a Fidesz az országot 12 év alatt. De mit várunk, amikor már szaktanárok is alig alig vannak? Amikor egy ének tanár tanít tesit? Szóval ennél komplexebb ez a kérdés.
OKJ nem ér semmit. Lehet, hogy ad hivatalos papírt, de állami doktrína szerint oktat, tehát zéró.
Valami programozói bootcamp-et javaslok. Igaz drága, de ha komolyan veszed akkor 80% eséllyel találsz programozói helyet. (Saját tapasztalat)
(3.. 2.. 1.. és spawnolnak a lepontozósok és ellenző ugatók a hozzászólásom alá)
OKJ => a papír segítségével az EU-ban igazolhatod, hogy te elvégeztél egy ilyen iskolát.
Csak erre jó. Semmi, de semmi másra. Talán még a cv-ben jól mutat, hogy legalább a hajlandóságot vetted valamire.
8 semmiféle "olyan dolgok" létezésére nem hívja fel a figyelmedet, ami a munka közben elkerülne. A munka ad tapasztalatot.
"Én nem jártam egyetemre, de állítólag onnan sem mindenki megy azonnal jól fizető munkahelyre."
Ez nettó hülyeség, semmi köze a két dolognak egymáshoz. Az a kérdés, hogy le tudod-e fejleszteni, és megérted-e a másik kódját vagy nem. Átlátod-e a problémát, vagy nem. Ha igen a válasz, akkor jó szakember vagy. CSAK EZ számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!