Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az excel táblázatot le tudom...

Az excel táblázatot le tudom zárni X idő után?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Mivel nekem napi fizetésem van így múltkor csináltam egy excel táblázatot jó néhány kényelmes funckióval. Minden munkalap egy hónapot jelent. De mivel többen kezeljük ezt így a következő a cél-

Megcsináltam egy cellába, hogy a lap Státuszát jelezze dinamikusan, minden hónap elteltével 3 nap után a lap státusza lezárva egyébként pedig nyitva. Megtudom oldani, azt hogy ezeket a cellákat amik az értékek beírására szolgálnak nekünk, csak akkor lehessen kezelni, amikor a státusz nyitva? Vagy hasonló?

Én függvénnyel próbáltam, ami sikerült is, de ezzel csak annyit tudtam elérni, hogy ne lehessen megváltoztatni vagy új értéket megadni. Viszont magában a cellában lévő értékeket kilehet törölni ettől függetlenül. Magyarul azt akarom elérni, hogy automatikusan lezáródjon a hónapnak a munkalapja amennyiben az eltelt.

Előre is köszi.

(Excel böngészős változat)

tegnapelőtt 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
De bele trol lkodnak a munkatársak vagy mi a problmémma?
tegnapelőtt 21:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez igazán hasznos válasz volt🫠
tegnap 00:13
 3/9 anonim ***** válasza:

VBA script-tel meglehetne oldani, de a 'böngészős' excel limitált, max alap makrókat enged, így az kilőve.

2 lehetőséged van.:

- Rendes excel-t használsz, nem a böngészőben.

- Google Sheets 'Apps Script' funkcióval.

[link]

Bővítmények -> Apps Script

Minden alkalommal lefut amikor valaki megnyitja.

tegnap 01:07
 4/9 anonim ***** válasza:
A scriptre rákérdez, hogy akarja-e futtatni. Nemet fog mondani rá. Igazi megoldás nincs. Nem is erre való.
tegnap 12:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Szomorúan hallom. Azért köszi a segítséget, ha valóban ez a tényleges valóság, hogy "igazi megoldás nincs rá" akkor ez volt a leghasznosabb válasz most nekem. Máshol, makróról beszélnek, hogy azzal lehetne. De akkor nem szenvedek vele, köszönöm.
tegnap 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:

"A scriptre rákérdez, hogy akarja-e futtatni."

Amit én linkeltem #3 válaszban? A script lefut automatikusan minden megnyitásakor, tőlem semmit nem kérdez meg.

tegnap 15:22
 7/9 anonim ***** válasza:
A VBA script. Az nem látom hol segítség, hogy váltson platformot.
tegnap 16:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, a VBA script a makró.
tegnap 16:33
 9/9 anonim ***** válasza:

"Szomorúan hallom."

A Google Sheets megoldás még mindig él, és teljesen jól alkalmazható.

tegnap 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!