Szeretném megoldani, hogy excel táblázatomban az összes olyan sort aminek azonos nevet tartalmaz az első oszlopa írja ki a 3 oszlopban lévő adott sorhoz tartozó nevet?
Bizonyára nem a te hibád, de nem értem a feladatot. Így, nem tudom, hogy segít-e bármit is, amit bemutatok.
Makró használata nélküli megoldás. Arra alkalmas, hogy ha beírok egy A-oszlopbeli cellát (például: A2); akkor felsorolja az összes olyan sor számát, amelyikben a B-oszlopban a megadott A2 cella tartalmával egyező tartalom van.
F1 cellába lehet írni; beírom: A2.
G1 cellában megjelenik A2 cella tartalma, a példában: szék.
H-oszlopban felsorolja 2, 5, 6 számokat, mivel B2, B5 és B6 cellákban szerepel a szék.
I-oszlop egy segéd-adatokat megjelenítő oszlop. Ha zavaró a látványa, akkor az oszlopban a betűszínt a hátérrel egyező fehér színre kell állítani, és akkor nem látszanak a cella-tartalmak.
↓
A cellákba írt képletek (innen bemásolhatók; lehet, hogy a GYK megtöri a hosszabbakat):
• G1 =HA(INDIREKT(F1)<>"";INDIREKT(F1);"")
• H1 =HA(NINCS(HOL.VAN(INDIREKT(F1);B1:B7;HAMIS));"";HOL.VAN(INDIREKT(F1);B1:B7;HAMIS))
• I1 =HA(H1<>"";"B"&H1+1&":B7";"")
• H2 =HA(I1="";"";HA(NINCS(HOL.VAN(INDIREKT($F$1);INDIREKT(I1);HAMIS)+H1);"";HOL.VAN(INDIREKT($F$1);INDIREKT(I1);HAMIS)+H1))
• I1 cellába kell kattintani, a jobb alsó sarkánál megjelenő + -szal le kell húzni I2-be.
• H2 és I2 cellákat egyben jelölni kell és a jobb alsó saroknál megjelenő +-szal lehúzhatók, akármeddig. Annyi azonosat fog tudni megjeleníteni, ameddig le lesz húzva.
Van több olyan feltétel a képletekben, hogy amennyiben F1-ben van valamilyen cellacím, akkor nem jelennek meg #HIÁNYZIK!, #ÉRTÉK!, #HIV! stb. üzenetek.
Az már nagyon hosszúvá tett egyes képleteket, ha meg akartam oldani, hogy F1 üresen hagyása esetén se legyenek hibaüzenetek. Túl sok feltétel miatt nem fogadta el az excel.
Ha alkalmatlan, sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!