Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akkor itt a vége, ugye?

Akkor itt a vége, ugye?

Figyelt kérdés

Az AI előretöréséről és annak hatásairól beszélgettem ismerősökkel. Szakmabeliekkel és kivülállókkal egyaránt. Azt állapítottuk meg, hogy bárki bármit is állít, az AI bizony felforgatja az iparágat és elveszi a kenyeret a fejlesztők többségétől. Ha ma nem is, holnap egészen biztosan.

Már a chatGPT is képes egy lépésben, 3-400 sornyi, kifogástalan kód generálására, a képgenerátorok meg aztán minden várakozást, képzeletet felülmúlnak.

Én csak az egyetemi éveiket taposókat sajnálom. Nekik nem lesz könnyű megemészteni azt amivel maholnap szembe kell nézniük.

A kérdésem az, ki mihez kezd az itt megfordulók közül a jövőben?

Átképzésben, profilváltásban gondolkodik-e valaki?

2023. szept. 9. 13:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
80%

40: De hát, biztos ő téved és nektek van igazatok, ugye?

Most a saját igazad akarod visszahallani, vagy mások tapasztalatait? :)

Egyébként ilyen alapon Musk minimum 10 éve hajtogatja, hogy 2 éven belül teljesen önvezető autók lesznek az utcán. Biztos igaza van, nem? :D

2023. szept. 15. 19:58
 42/66 A kérdező kommentje:
Musk semmi ilyesmit nem állított. Csak te hazudod ezt be.
2023. szept. 15. 20:00
 43/66 anonim ***** válasza:
79%

[link]

15:22 "Yeah. Essentially, November or December of this year, we should be able to go all the way from a parking lot in California to a parking lot in New York, no controls touched at any point during the entire journey."

[link]

[link]

Ezen a ponton Muskot kb. úgy kell kezelni, hogy bármit mond, abból gyököt kell vonni.

2023. szept. 16. 06:30
 44/66 anonim ***** válasza:
78%

Ezt most csak így itt hagyom:

[link]

Egy faék egyszerűségű feladatnál azt nem képes felfogni, hogy az általa írt kódban mi az, amit nem használhat.

2023. szept. 16. 19:12
 45/66 anonim ***** válasza:
35%

#44 Ez az ingyenes ChatGPT vagy GPT-4?

Nekem erre a promptra:

"Hi! Please write an implementation of the right bit-shifting operator in C while using only arithmetic or logical bitwise operators. Follow coding best practices. No need to document it other than the comments in the code."

a Bing Chat (GPT-4) egyből ezt válaszolta: [link]

Ha jól értem, akkor ez a jó megoldás, bár valójában nem értek az alacsony szintű memória műveletekhez (#19 vagyok, tech support állásban még nem volt szükségem rá, igaz az első programnyelv, amit röviden tanultam a C volt).

2023. szept. 16. 21:19
 46/66 anonim ***** válasza:
57%

Igen, ez pl. egy jó megoldás. Vagyis a lehetségesek közül a legegyszerűbb megoldás.

Én az ingyenes ChatGPT-vel próbálkoztam.

2023. szept. 16. 21:38
 47/66 anonim ***** válasza:
57%
44 (2023.09.16. 19:12) kicsit off de, miért jó ha nem lehet használni a bit shift operátort? Ui. az általam ismert összes processzorban ez elemi gépi művelet (az ALU elvégzi) és ezért azt nagyon rövid (és gyors) kódra lehet fordítani? Miért kell túlbonyolítani? (még az x*2^n alaknál is lényegesen gyorsabb).
2023. szept. 17. 10:33
 48/66 anonim ***** válasza:
57%

Ez csak egy programozási feladat.

Egyébként egy Stackoverflow-os kérdés szerint - bár én még nem találkoztam vele - pl. van olyan architechtúra, ahol csak aritmetikai utasítások vannak, bitműveleteket nem lehet végezni:

[link]

Mi egyébként egyetemen pl. egy olyan feladatot kaptunk, hogy a négy alapműveletet kellett lebegőpontos számokon implementálnunk úgy, hogy csak bitműveleteket használhattunk.

Annak sincs sok értelme mondjuk a mai világban... de gondolkodtató gyakorlatnak jó volt.

Most egyébként kipróbáltam egy hasonlóval:

[link]

Ennél legalább bevallja, hogy nem tudja megírni... vagyis :D a lényegi részt egyszerűen kihagyja és azt mondja, hogy azt nekem kell megírni. De valamit azért megold belőle...

2023. szept. 17. 12:20
 49/66 A kérdező kommentje:

Ne legyünk álszentek: a robotok tényleg veszélyeztetik a munkánkat

[link]

2023. szept. 17. 18:01
 50/66 anonim ***** válasza:
81%

49: [link]

"vagy mégsem". Ez az egész AI riogatás már 10+ éve is ment, csak a chatgpt óta lett felkapott, mivel jó kis clickbait a kérdezőhöz hasonló "jajj jajj most végünk" emberek számára.

2023. szept. 18. 22:25
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!