Akkor itt a vége, ugye?
Az AI előretöréséről és annak hatásairól beszélgettem ismerősökkel. Szakmabeliekkel és kivülállókkal egyaránt. Azt állapítottuk meg, hogy bárki bármit is állít, az AI bizony felforgatja az iparágat és elveszi a kenyeret a fejlesztők többségétől. Ha ma nem is, holnap egészen biztosan.
Már a chatGPT is képes egy lépésben, 3-400 sornyi, kifogástalan kód generálására, a képgenerátorok meg aztán minden várakozást, képzeletet felülmúlnak.
Én csak az egyetemi éveiket taposókat sajnálom. Nekik nem lesz könnyű megemészteni azt amivel maholnap szembe kell nézniük.
A kérdésem az, ki mihez kezd az itt megfordulók közül a jövőben?
Átképzésben, profilváltásban gondolkodik-e valaki?
40: De hát, biztos ő téved és nektek van igazatok, ugye?
Most a saját igazad akarod visszahallani, vagy mások tapasztalatait? :)
Egyébként ilyen alapon Musk minimum 10 éve hajtogatja, hogy 2 éven belül teljesen önvezető autók lesznek az utcán. Biztos igaza van, nem? :D
15:22 "Yeah. Essentially, November or December of this year, we should be able to go all the way from a parking lot in California to a parking lot in New York, no controls touched at any point during the entire journey."
Ezen a ponton Muskot kb. úgy kell kezelni, hogy bármit mond, abból gyököt kell vonni.
Ezt most csak így itt hagyom:
Egy faék egyszerűségű feladatnál azt nem képes felfogni, hogy az általa írt kódban mi az, amit nem használhat.
#44 Ez az ingyenes ChatGPT vagy GPT-4?
Nekem erre a promptra:
"Hi! Please write an implementation of the right bit-shifting operator in C while using only arithmetic or logical bitwise operators. Follow coding best practices. No need to document it other than the comments in the code."
a Bing Chat (GPT-4) egyből ezt válaszolta: [link]
Ha jól értem, akkor ez a jó megoldás, bár valójában nem értek az alacsony szintű memória műveletekhez (#19 vagyok, tech support állásban még nem volt szükségem rá, igaz az első programnyelv, amit röviden tanultam a C volt).
Igen, ez pl. egy jó megoldás. Vagyis a lehetségesek közül a legegyszerűbb megoldás.
Én az ingyenes ChatGPT-vel próbálkoztam.
Ez csak egy programozási feladat.
Egyébként egy Stackoverflow-os kérdés szerint - bár én még nem találkoztam vele - pl. van olyan architechtúra, ahol csak aritmetikai utasítások vannak, bitműveleteket nem lehet végezni:
Mi egyébként egyetemen pl. egy olyan feladatot kaptunk, hogy a négy alapműveletet kellett lebegőpontos számokon implementálnunk úgy, hogy csak bitműveleteket használhattunk.
Annak sincs sok értelme mondjuk a mai világban... de gondolkodtató gyakorlatnak jó volt.
Most egyébként kipróbáltam egy hasonlóval:
Ennél legalább bevallja, hogy nem tudja megírni... vagyis :D a lényegi részt egyszerűen kihagyja és azt mondja, hogy azt nekem kell megírni. De valamit azért megold belőle...
49: [link]
"vagy mégsem". Ez az egész AI riogatás már 10+ éve is ment, csak a chatgpt óta lett felkapott, mivel jó kis clickbait a kérdezőhöz hasonló "jajj jajj most végünk" emberek számára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!