Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Vélemények a codecool tanfolya...

Vélemények a codecool tanfolyamról?

Figyelt kérdés

codecool.com

E-mailben írtam nekik hogy mostanában mindenki leszólja a kódolási bootcampeket és hogy kb. lehetetlen hogy munkát tudnak ígérni. És azt írták nekem vissza hogy ''A mi full stack képzésünk szerződés szerint is állásgarantált. Amennyiben a végzést követő fél éven belül nem tudna a segítségünkkel elhelyezkedni, úgy nem szükséges befizetni a tandíjat vagy ha valaki már befizette azt, akkor visszafizetjük neki. A gyakorlatban viszont erre már csak azért sem szokott sor kerülni, mert 98%-os elhelyezéssel dolgozunk. :) '' Tehát, mik a vélemények? Elvégezte valaki náluk már? Siekrült elhelyezkedni?

2022. jan. 6. 15:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
97%

@29 "Ha eléd raknának két eszközt, amikben ott van egy-egy mikrokontroller, az egyikben valami ARM a másikban meg mondjuk egy 8051-es valamelyik modernebb klónja, azzal, hogy az két cucc között cserélj adatot, vezetéken, vagy WiFi-n akkor te nem lennél képes erre önerőből még fél év fejtörés után sem."

És ez ki a tökömet érdekli?? A szoftverfejlesztők 99%-a életében nem dolgozott mikrokontrollerekkel. Rohadtul irreleváns. Az, hogy neked ez megy, és ebben jó vagy, és úgy érzed emiatt te vagy a nagy istencsászár, ettől függetlenül halad a világ. Húzd már ki a fejed a seggedből.

2022. jan. 8. 21:41
 32/42 anonim ***** válasza:
12%

"És ez ki a tökömet érdekli?? A szoftverfejlesztők 99%-a életében nem dolgozott mikrokontrollerekkel."

Tudod, egy fejlesztőnek szinte mindegy, hogy egy PC vagy egy mobil, egy tablet processzorára (ARM) fejleszt.

Akiknek nem mindegy, azok a magadfajták.

2022. jan. 8. 21:52
 33/42 anonim ***** válasza:
70%

"A szoftverfejlesztők 99%-a életében nem dolgozott mikrokontrollerekkel."

Ez is elég nevetséges kijelentés. A kontrollerekre, ahogy a telefonok, a mosógépek, hűtők, mikrók, routerek, okos és buta TV-k, egyéb lomok processzoraira sem a jóisten írja a szoftvert, firmvare-t.

2022. jan. 8. 22:03
 34/42 anonim ***** válasza:
70%

"A kontrollerekre, ahogy a telefonok, a mosógépek, hűtők, mikrók, routerek, okos és buta TV-k, egyéb lomok processzoraira sem a jóisten írja a szoftvert, firmvare-t."

Te már oviban is fel voltál mentve logikából igaz?

2022. jan. 9. 18:06
 35/42 anonim ***** válasza:
97%
Sztem meg az egesz arcoskodasnak nincs itt ertelme. Van ez a munkaeropiacnak nevezett tarsasjatek. Ott kell helytallni. Es ott egyelore tobb webes allas van, mint mikrokontrolleres es mellesleg tobbet is fizet. Ettol meg te lehetsz kiraly beagyazott szoftveres C harcos, meg az is lehet h tok jol keresel vele. Na es? Lesz a codecoolnak letjogosultsaga es a jobbaknak meg karrierje is lesz, a kevesbe joknak meg megelhetese. Mit faj az neked?
2022. jan. 11. 18:27
 36/42 anonim válasza:
94%

Codecool végzett vagyok, mérnökinfó egyetemre jártam.

Hülyeség aki azt írja mindegy milyen processzorra írunk programot, ezt egyetemen nem tanítják így. Ha te tanultad akkor olyan szakra jártál, vagy magadtól tanultad, de ne hülyítsél már embereket. Nem egy különleges csoport a diplomások, tudom tanusítani.

És az árak is hülyeségek amikről beszéltek.

Jelenleg a codecool 400K alatt nem is ajánl fel állást. Az átlag most 500-550 amiért elkelnek az emberek. Hogy miért? Mert a piac türelmetlen lett a semmihez nem értő önállótlan "majd 10 év múlva mekkora király leszek" emberekkel szemben. Egy diplomás nagyon jól megtanulta azokat a dolgokat amik majd managerként meg vezetőként jól jönnek majd. Csak a junior-senior rész kimaradt a tantervből. Éshát a cégek előbb juniornak vesznek fel, és nem érdekli őket a diplomád, ha nem vagy képes pénzt termelni kirugnak.

Mondhatod hogy kisegítő munka, 3 év tapasztalattal 600 nettó a keresetem. Igen mázlim volt. Igen otthon is tanulnom kellett munka mellett, meg képzéseket csinálni. Azt hiszed diplomával majd neked nem kell? Szép kis álom, majd hozzáér a segged a hideg falhoz és felébredsz

2022. márc. 13. 07:39
 37/42 anonim ***** válasza:
39%

36,

- Memóriatér, regisztertér.

- Adattípusok, műveletek, operandus-típusok, utasítás-formátumok, címzési módok.

- Utasításszintű architektúrák főbb jellemzői.

- A buszrendszer alapjai, jelrendszerek.

- A programozott I/O, a memóriában leképezett I/O, DMA, I/O csatorna.

- A megszakítási rendszer.

2022. márc. 13. 09:29
 38/42 anonim válasza:
90%

36,

Ezt most érvként írod? Vagy érdekelt valakit? Ja és a legfontosabb: a magas fizetésű programozóknak feltétlen szüksége van ezen témák elsajátítására? Mondhatod hogy igen, és lehet valaki el is hiszi, de én már programozóként dolgozom, és se a főnökömnek, csapatvezetőnek, nekem ilyenekre nem volt szüksége. Egy projektben nekem kellett az I/O beágyazott rendszerhez, fél hét volt mélyebben megismerni hogy használhassam. És agyonfizetnek, te meg mehetsz egyetemre tanítani 200K-ért, ügyes vagy...

2022. márc. 13. 15:25
 39/42 anonim ***** válasza:

"a magas fizetésű programozóknak feltétlen szüksége van ezen témák elsajátítására? Mondhatod hogy igen, és lehet valaki el is hiszi, de én már programozóként dolgozom, és se a főnökömnek, csapatvezetőnek, nekem ilyenekre nem volt szüksége."

Aki a vágóhídon hurkát tölt, az is hajlamos azt hinni, hogy semmi másra nincs szükség, csak hurkára.

"Egy projektben nekem kellett az I/O beágyazott rendszerhez"

Elég hamar megcáfoltad a saját állításodat.

2022. márc. 13. 15:50
 40/42 anonim válasza:
5 év egyetem mellett érvelsz, de nem bírod továbbolvasni a mondatot amiből idézel? Elég hamar lejárattad magad...
2022. márc. 13. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!