Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Otthagyjam a mérnökinformatiku...

Otthagyjam a mérnökinformatikus Bsc-t Codecool tanfolyamért?

Figyelt kérdés

Sok felesleges hülyeséget már nem bírom, ami itt egyetemen megy. Digitális technika, mikroprocesszorok rendszertechnikája, fizika, rengeteg matek. Én webfejlesztő szeretnék lenni, és nem érdekelnek és nem is mennek ezek a "mérnöki" tárgyak, illetve a fizikával és a matekkal is bajban vagyok, főleg a Boole Algebrával és a vektorokkal.

A programozást viszont szeretem. Ha webfejlesztőként szeretnék dolgozni, akkor a Codecool Full Stack fejlesztő tanfolyamára megéri jelentkeznem?

2019. szept. 25. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

az egyetemen kívül fogod megtanulni azt amire szükséged van

az egyetem ilyen irányban max erős alapot tud adni, amiben rengeteg felesleges dolgot megtanulsz amit SOHA nem fogsz használni

ha csak a web érdekel, akkor azt hamarabb és jobban megtanulhatod az egyetemen kívülről, viszont itt főleg önszorgalom a fontos és megfelelő tananyagok választása

itt már nem lesz aki odanyomja eléd, hogy "na ezt tanuld meg jövőhétre és ZH-n meglátjuk mennyit tanultál"

2019. szept. 25. 12:42
 2/8 Shaddark ***** válasza:
76%

Szerintem ne, nem mindegy mennyi pénzért dolgozol...

+ Olyan helyekre ahol semmit sem kell csinálnod egész nap (nyelv tanuláson kívül) és nagyon sokat fizet, diploma nélkül nem vesznek fel. (multik)

2019. szept. 25. 12:44
 3/8 Derwer ***** válasza:
93%
Diploma nélkül sokkal limitáltabbak lesznek a munkaerő piaci lehetőségeid. (minimum a kezdetekkor, de pont a kezdés a nehéz)
2019. szept. 25. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
egy GAMF-al sem tudsz megbírkózni? :D
2019. szept. 25. 15:52
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Nos, ebben különbözik egy programozó/programtervező egy MÉRNÖKinformatikustól. Ha tudtad, hogy azt szeretnéd, miért nem az alapján választottál szakot?
2019. szept. 26. 14:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Mert proginfón több a matek. Végül úgydöntöttem, hogy nem hagyom itt az egyetemet. Valahogy végigszenvedem ezeket a tárgyakat 2-essel.
2019. szept. 26. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig csak rosszabb tárgyak jönnek.

Na meg 2,5 alatt átsorolnak

2019. szept. 26. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Végezd el. Egyetem után meg olyan irányba dolgozol meg képzed magad ami tetszik. Nem csak itthon de egy csomó más dologhoz is fontos a papír. Volt ilyen ismerősöm akinek bekattant, hogy az EU-n kívül a világ másik oldalán akar iTskedni. Nagy egyetem ellenes volt az is, de amikor a bevándorlási rendszerbe a diplomájával lett meg az elégséges pontszáma amikor mindjárt megbecsülte. Csináld végig.
2019. szept. 27. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!