Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri beiratkozni a codecool...

Megéri beiratkozni a codecool tanfolyamra?

Figyelt kérdés

Sok pozitívat és negatívat is hallottam a tanfolyamot illetően, viszont ezek főképp régebbi tapasztalatok, így arra lennék kíváncsi, hogy így 2021-ben változott-e valamelyest az oktatás, pozitív, esetleg negatív irányba.

A felvételi részén túl vagyok, sikeres lett, bár tudom ez semmit nem jelent, ameddig te fizetsz addig hülyén is nézne ki, ha nem vennének fel, gondolom csak az abszolút retardáltakat szúrják ki.

Vannak elég menőn befutott programozó ismerőseim, akik szívesen segítenének, az ő javaslatuk az, hogy itthon tanulással, és projektek megírásával is be lehet kerülni junior fejlesztőként cégekhez.

Minden véleményt szívesen fogadok és előre köszönöm:)!

2021. júl. 28. 10:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
És milyen igazuk van az ismerőseidnek! :)
2021. júl. 28. 10:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Be lehet, de sokkal nehezebb. Alapvetően ha van egy diplomád, az átnyom a HR-en. Ha elmész egy ilyen tanfolyamra, akkor ők segítenek átmenni a HR-en de már nehezebb. A legnehezebb pedig kezdőként minden kapcsolat nélkül. Nem lehetetlen, de nem is mindenkinek fog sikerülni.
2021. júl. 28. 11:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azok a sulik, ahol legalább 1 éves a képzés, azok jók, mert van időd tanulni, projekteken részt venni másokkal, tényleg tanulni. Ez alá nem mennék. Codecool vagy más, majdnem mindegy, ha szánsz rá elég időt és energiát, akkor meg tudod csinálni. Szerintem jók ezek a sulik, struktúráltan adják a tudást, lehet kérdezni, van számonkérés, sokaknak ez (is) kell az eredményes tanuláshoz.
2021. júl. 28. 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor olvasom, hogy "fent van a neten, egyedül is lehet tanulni".

Ez igaz minden természetes nyelvre is, mégsem beszélnek sokan sok nyelven.

Mert más is kell azon kívül, hogy ott van előtted, tanuld meg.

Szerintem ezek jó helyek, adnak keretet a tanulásnak, támogatást, közösséget, kapcsolatokat. Ezek fontosak. Hogy most pont a Codecool, hát nem tudom, sok más is van, és azok is jók, Progmasters, A&K, Zöldróka, stb. Kinek-melyik a szimpatikus, menjen oda, de én nem hiszem, hogy mindenkinek van annyi kitartása, hogy egyedül otthon tanuljon évekig és utána magabiztosan elmenjen egy állásinterjúra, anélkül, hogy legalább egy mentora lett volna. Városi legendának jó, meg programozóként visszafele nézni, hogy "jah, hát ezt meg lehetett volna otthon is tanulni", azt könnyű mondani. De nulláról ezt megvalósítani már egyáltalán nem.

2021. júl. 28. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
32%

Nem, nem fogsz sehova bekerülni megfelelő végzettség nélkül. Értsük már meg ez Magyarország. Idehaza hivatalosan a takarítói munka betöltéséhez is megfelelő végzettség kell. Nincs meg a jelentkezéskor, akkor úgy vehető fel az illető, hogy vállalja X időn belül elvégzi.

Codecoolnál is hiába végzed el a tanfolyamot, nem nagyon fognak rendesen felvenni bárhová, mert nincs végzettséged. Lényegében kisegítő leszel és kész. Attól feljebb nem fogsz tudni lépni, mert van legalább 8 diplomás, aki a rendes helyekre pályázik.

Akkor már, ha egyetemre nincs is meg a megfelelő pontszám akkor már inkább Felsőoktatási Szakképzésen valamelyik programozó irány és aztán jelentkezni az elvégzése után a FOSZKos eredménnyel alapképzésre (lehet már így is jelentkezni egyetemi alapképzésre). 5ösre megcsinálod a FOSZKos összességében akkor számolhatsz olyan 400 ponttal.

2021. aug. 10. 13:49
 6/11 anonim ***** válasza:
5-s: A takarítókhoz jól értesz. Ez érződik. IT-ban nincs tapasztalatod, kár ezért kommentelni ilyen helyekre. Már a programozós kérdéseknél is unlak, itt már ne kelljen kerülgetni, kérlek!
2021. aug. 10. 18:36
 7/11 SZücsöm válasza:
Kérdező miből állt a felvételi? Én is már régóta gondolkozom a programozáson és a codecool-on.
2021. aug. 12. 14:05
 8/11 SZücsöm válasza:

5. Biztos hogy Magyarországon élsz? Engem úgy vettek fel pár éve ipari klímaszerelőnek mit a sicc. Az igaz hogy van 2 OKJ-m a szakmából de interjún teljesen őszintén megmondtam hogy ettől függetlenül kb "nulla" a gyakorlati tudásom. Látták hogy normális vagyok és felvettek. Lényegében felraktam az önéletrajzom Professionre és másnap már 3 helyről kerestek. Nincs Magyarországon munkaerő. És egyre csökken. Én azt tapasztaltam ha jogilag nem szabják meg egy szakmánál alapfeltételnek a papír létét akkor nem nagyon kérik. Természetesen mindig +-nak számít.

Továbbá az egyetemmel nem az a baj hogy hány pont kell a bejutáshoz. Ezt egy új info vagy matek érettségivel bármikor lehet korrigálni.

A probléma az hogy pl aki 25 éves kora után jut arra a szintre el hogy rájön hogy programozással szeretne foglalkozni kb lehetetlen munka mellett még teljesítenie az egyetemen is pl levelező szakon.

Én speciel nagyon szívesen elkezdeném majd 30 éves koromba az egyetemet úgy hogy már végeztem a coodecool-nál és 2 éve programozásból élek. De nem tudom elképzelni hogy tudnék szakítani a bejárásra időt vagy hogyan tudnám teljesíteni az elvárást úgy hogy sokszor a nappalisoknak se megy.

2021. aug. 12. 14:06
 9/11 SZücsöm válasza:
5 Viszont a felsőoktatás ötlete nem is olyan rossz. Ha nem is diploma de az is papír. "Csak" 4 fél év. Jár érte 30 kredit. És gondolom könnyebb is az egyetemnél. Ha azt elvégzi munka mellett az ember akkor úgyis kiderül hogy van e értelme még bsc-n is megmérettetnie magát vagy csak felesleges sz*p*rollernek bizonyulna. Legrosszabb esetben lesz egy felsőfokú oklevele az embernek amit majd mutogathat és lesz pár + információ a fejében.
2021. aug. 12. 14:32
 10/11 anonim ***** válasza:

6:

Nem csak a takarításhoz, hanem a dolgok mögé látok, hogy kit miként tudsz felvenni. :) Összeszerelőknek is szerinted miért van kötelező tanfolyam a munkakezdés előtt? Megsúgom nem azért, hogy ott tanulják be a munkát, hanem meglegyen a megfelelő tanfolyama a munkához való elvégzéshez.

SZücsöm:

Igyen, Magyarországon élek. A jogszabályok előírják, hogy végzettség nélkül nem dolgozhatsz az adott szakmában. Ahogy előbb írtam összeszerelőként is nem hiába van kötelező tanfolyam előtte. A jogszabály meg nem a gyakorlatot írja elő, hanem azt, hogy meglegyen a végzettséged hozzá. Ezért vettek fel téged gyakorlat nélkül, mert lehet, hogy az nincs, de végzettséged meg van hozzá.

A papír meglétét nem az adott cég kéri, hanem állambácsi. Az állam várja el kötelezően, hogy meglegyen a végzettség, tanfolyam, stb, mert máskülönben szétbünteti a céget, ha ezek nélkül alkalmaz téged.

Codecool elvégzésével is azért adnak neked munkát, mert azzal a papírral fel tudnak venni betanított munkára az adott ITs cég.

Ezért ér többet a FOSZKos, mert ott nem csak betanított munkás leszel.

2021. aug. 30. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!