Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windowst használók, ti hogy...

Windowst használók, ti hogy vélekedtek a linuxról?

Figyelt kérdés
Miért csak 2% alatti a használói száma amikor egy ingyenes rendszer? Ennyire használhatatlan lenne? Akkor miért hírdetik sokan hogy mennyire jó, stabil, biztonságos?

2014. jan. 31. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 tabaki ***** válasza:
Hááát, az eredeti poénkodás is nyögvenyelős egy kissé, de az legalább tartalmaz találó elemeket... Tibor és Kérdező, ne essetek egymás torkának, láthatólag mindketten nyitott és értelmes emberek vagytok, sokkal többet ér az együttműködés. Épp este illant a semmibe egy egészen jól indult topik, mert a kérdező nem bírta elviselni, hogy más nem tartja a linuxot egy kalap szervestrágyának. De ott mégiscsak padló alatti tájékozottságról és intellektuális nívóról volt szó, ne legyen már követendő példa.
2014. febr. 8. 01:06
 72/88 Szecsői Tibor ***** válasza:

#71 Nem hiszem, hogy egymás nyakának estünk :). Még csak személyeskedés sem volt egyik részről sem (az egységsugarú júzert azt hiszem, definiáltam).

Attól viszont hülyét kapok, ha valaki 0 tudással akarja megváltani a világot, kétszer. Általában értve, nem a kérdezőre vonatkoztatva (és főleg nyilván nem rád, praktikusan egyetértünk, ahogy nézem).

2014. febr. 8. 04:31
 73/88 ignorant ***** válasza:
100%

Szólt a kérdés : "Windowst használók, ti hogy vélekedtek a linuxról?"

A vége pedig egy windows - linux "háború" lett.

Egy idő után ezek a viták ellaposodnak és a kérdés eltűnik, de nem baj mert jön majd valaki aki újra felteszi, kicsit másképp és generál egy újabb vitát. Ennyi erővel lehetne azon is vitatkozni, hogy a BMW vagy a Mercedes a jobb vagy xarabb. Értelme legalább annyi lenne mint ennek.

Mit akartok, meggyőzni egymást ?

De hogy ne csak off legyen!

Véleményem a linuxról: Jó, mert olyan jó benne bogarászni, ismerkedni vele, megoldani a hibáit mert van neki rendesen. Ennek ellenére szeretem. Főleg mert felismeri és használja a webkamerám, így tudok skypolni az unokámmal. (windowson nem működik) Viszont ha előjön a hiányosság akkor "vért izzadhatunk" Nem használja a canon i250 nyomtatót, nem ismeri fel. Van hozzá driver, linuxos de annyiba kerül mint maga a nyomtató. Igen, linuxos és fizetős.

Egyébként jó a linux mert ingyenes.

Fórumokat olvasva az alábbi nem csak nálam jelenkező hibák: flashplayer, java, 3d gyorsítás, egyes hálókártyák, Wifi (nehéz javítani ha nincs net).

Egyébként tényleg igaz az a linuxra hogy nagy valószínűséggel minden elsőre és flottul megy egy adott distro esetén, minden eszközt felismer, minden működik. De ami nem azzal küzdeni kell rendesen. Sajnos van úgy hogy a nem átlag felhasználó is elakad. Olyankor ki kell próbálni egy másik distrót.

Szeretem a linuxot, mert ha egy másik distrót ki akarok próbálni (vagy csak elcsesztem és újra kell telepíteni) akkor az új rendszerbe csak visszamásolom a /home könyvtáram elmentett tartalmát (vagy meghagyom magát a /homot külön partíción)és a megszokott környezettel találom magam szemben. Nem kell a jelszavakat bogarásznom, a könyvjelzőimet újra elmenteni. Minden úgy van a böngészőmben ahogy az előzö rendszerben hagytam. Rootként konsolban futtatok egy scriptet és mindent feltelepít amit használni szoktam.

Véleményem a Windowsról: nagyon jó mert lehet rajta játszani, (nem játszom, öreg vagyok már hozzá). Jó mert ez van a legtöbb munkahelyen és így mindenki ismeri akinek otthon is ez van. Pont ezért nem kell tanítani a kezelését (szinte senkinek, bár az XP - Win7 átállásnál voltak érdekes kérdesek a felhasználók között).

Ez jó az MS-nek is, hiszen a vállalatok is olyan oprendszert vesznek aminek a kezelését nem kell tanítani a dolgozóknak. A vállalatokat pedig könnyebb ellenőrizni -eredeti e a Windosa?- mint az átlag felhasználókat. Talán ezért tették elérhetővé és letölthetővé a windows 7 et.

Lehetne sorolni még rengeteg pozitívumot.

Xar a Windows (win7), mert : nem ismeri fel és nem is használja a Logitech webkamerám. Xar mert fizetős (de ez nem érdekes mert fentebb írtam) Xar mert minden jobb program fizetős rá. Jó mert erre is vannak letölthető ingyenes progik. Némelyike annak ellenére hogy ingyenes, még használható is.

És megint off!

Vitatkozhatunk róla melyik a jobb és stabilabb de nincs értelme. Használja mindenki azt amelyik jobban tetszik neki, vagy amelyikre pénze van, vagy amelyik az erkölcsi normáiba belefér ;).

ui.: 2002 óta használok linuxot. (redhat, suse, debian kipróbáltam) majd uhu-linux évekig, kis kitérő linux mint, linux manjaro, most uhu linux (UBK változat).

2014. febr. 8. 09:28
 74/88 A kérdező kommentje:

Itt az adat amiről tegnap beszéltünk. Egy kicsit még kiegészíteném a dolgot, Windows alatt is külön be kell állítanom a videókártyát külön a filmekre, csak ott a driverben van (legalábbis jól látható) külön beállítás videóknak. Mondjuk az lcd tv-re vonatkozó videobeállításokat fel is jegyeztem egy kis füzetbe, a könnyű beállítás miatt (windows 7-nél), ha az számít akkor ideírhatom az értékeket. A monitornál csak hellyel közel nyomkodok valamit, elsődlegesebb az lcd tv-re küldött képminőség, gyakorlatilag nekem ez a számítógép legfőbb funkciója. Ezért lenne fontos. A vlc hatások és szűrők menüpontja, nem képes azt a szintet hozni nálam, mint a windowsos driver. Gyakran nézek avi filmeket is, ott pedig jobban kijönnek a ezek a hibák.

Linux:

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT215 [GeForce GT 240] (rev a2)

01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

2014. febr. 8. 09:34
 75/88 A kérdező kommentje:
UI.: Windowsnál is vlc-t használok (95%-ban), de kikapcsolt hatások/szűrőkkel.
2014. febr. 8. 09:43
 76/88 A kérdező kommentje:

Tabaki!

Lehet nem fogalmaztam jól, agy te értettél félre. Ha egy kalap kakinak tartanám a linuxot, akkor időt sem szentelnék rá. Azt viszont tényleg nem bírom elviselni ha egy hozzászólónak, negatív véleménye van a linuxról egyből hülyének nézik és úgy viselkednek a hívők mint valami fanatikus iszlámok. Egyből jönnek a mikrofos és egyéb dumák.

Én elfogadom hogy rengeteg mindenben jobb mint a windows. Saját példák: Google térképnél amikor városkép funkciót használom (nem tudom a pontos nevét), nagyságrendekkel simábban tölti be, nincsen sokáig tartó frissítés mint a windowsnál. Ki lehet mondani, netezésre teljes értékűen tudom használni, sőt nagyobb biztonságban mint a windowst, a flash videókat is jól lejátsza nálam. De a hívők egyáltalán nem fogadják el hogy miben nem jobb, felhozzák az átlagfelhasználót. Akinek teljesen megfelel a linux, de az átlagfelhasználó, nem csak netezésre használja és csak a kockafejek tudatában létezik hogy minden windows-os játszik is a gépén. Az ismerőseim közül kb 70%-ot hidegen hagyja a játék, engem is. Ami viszont sokaknak elsődleges. Benyelje a digitális fénylépezőt, tudjon a nyomtatójával nyotatni úgy hogy kihasználja az extra funkciókat (nem saját példa, de sokaknak butábban viselkednek ezek az eszközök). Magyarul az átlagember azt akarja hogy a gép szolgálja ki őt, ne ő a gépet. Ezért megértem és igazat adok azoknak akik ez miatt szapulják a linuxot, mert nem teljesíti az igényeiket.

2014. febr. 8. 09:57
 77/88 A kérdező kommentje:

# 70 Találóan kiegészítetted, van benne igazság.

Másik ezt már több helyen is belinkelték, most nem olvastam el, de ha jól emlékszem régebbi windows rendszerekkel van az összehasonlítás. Kb olyan mint 20 éves csájé és 70 éves mammer szépségének összehasonlítása.

2014. febr. 8. 16:26
 78/88 A kérdező kommentje:

És megint csönd van és semmi mindenre létező linuxos megoldás, viszlát linux, soha többé ilyen gagyit.

Éljen a megbonthatatlan windows, átlagfelhasználó barátság, éljen és virágozzék a minőségi multimédia!

2014. febr. 8. 17:10
 79/88 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem is találóan egészítettem ki! :D

Válasz nem jön, de azért lepontoztak miatta újra...

Ennyit tudnak és ez nagy szó, hogy a linux legalább ilyet tud! :D

2014. febr. 8. 21:50
 80/88 Tom Benko ***** válasza:
Mondjuk úgy, kiderült, hogy fingod sincs róla.
2014. febr. 8. 22:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!