Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windowst használók, ti hogy...

Windowst használók, ti hogy vélekedtek a linuxról?

Figyelt kérdés
Miért csak 2% alatti a használói száma amikor egy ingyenes rendszer? Ennyire használhatatlan lenne? Akkor miért hírdetik sokan hogy mennyire jó, stabil, biztonságos?

2014. jan. 31. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 tabaki ***** válasza:
100%

A "windowspistike" a Windows-konzolt se tudná használni, pedig az is lehetne hasznos.

Aki kényelmetlennek találja a terminált, linuxban is ugyanúgy mellőzheti, más kérdés, hogy sok esetben kényelmesebb, mint a "három kattintás". Nálunk is van a családban, aki azt se tudja, mi fán terem, aztán soha sem volt problémája a linuxszal. Elindítja és használja a programokat, pont úgy, mint Windowson. Éppenséggel a VGA-kártyád nevét is előkattintgathatod linuxban, csak nem ugyanott találod, mint amit megszoktál. De az a bizonyos "nagyon átlagos user" Windowson se tudja, hova kapjon ilyenkor.

Ha mégis a terminálhoz folyamodnál, miért kéne az ujjadból kiszopni a megfelelő abrakadabrát? Ugyanazt teszed, mint amikor a Windowban nem tudsz valamit: Megnézed a dokumentációt, vagy rákeresel az interneten. Mellesleg a mindennapok során linuxban sem használsz annyiféle parancsot, hogy emiatt állandóan a tudástárat kelljen bújnod.

Ami azt illeti, én történetesen XP-ről váltottam át, és nem hullott ki a hajam. Felhasználóként egy-két apróság kivételével nem látok különbséget. Végülis elsősorban nem a rendszert működteted, hanem a programokat, az meg jóformán ugyanúgy megy mindkét rendszeren.

2014. febr. 1. 01:36
 22/88 anonim ***** válasza:
11%

Nem nézek le senkit ammiatt mert mondjuk linuxot használ.

Sőt elentkezőleg!

"kis cégek"

A guglit azt gondoltam de az inkább csak andriodra hajaz nem?

A biztonági frísítésről még annyit hogy nem a szervíz papokra gondolok hanem ami nature jön az updatel.

Mert úgye komolyabb pack xpre meg már rég nem jött ki utolsó sp3.

Már pedig egy xpt is lehet biztonságosan a lejárat után is használni!

De az MS egyre kevesebb ilyen nagyon biztonsági javítást add ki már az újabb rendszereire! De amúgy is kellenek mert dollármiliárdos cégnek akadnak is támadói! Meg amennyi minden vanrá.

Mire a linux az én igényeimnek is megfelelővé válik azt is feltörik, arra is lesznek vírusok, támadók, és majd minden évben jönnek az újabbnál újabb foltok.

Androidra is van már virus.

Én speciel vistát használok és fogok is még egy jó ideig. Sp1est. van már 2es is de még nem tapasztaltam hackerkedést vagy kémprogramot a gépen.

Gépigény hát hát az lényegesen kevesebb egy Linuxnál alá írom.

"hol a star menü"

Linuxon keresi valaki a start menüt?

2014. febr. 1. 01:37
 23/88 anonim ***** válasza:
9%

Kattingatással éppen nem lehetett mert nem volt dirver egyszerűen nem ismerte fel! :D

De úgy tudom az nem jelent semmit mert dirver után sem fogja vagy is van akinek nem hozza ki úgy sem.

Igen a fórum, csak mivel nem tudtam használni az internet mert akkor csak mobilnetem volt! :)

Így gond követett gondot.

Szomszédokat meghiába kérdeztem mert nem ismerik.

Itt az egész telepűlésen senki nem használ linuxot.

Telefonos magyar support meg aligha van ha nem tévedek.

2014. febr. 1. 01:45
 24/88 anonim ***** válasza:
100%

"A guglit azt gondoltam de az inkább csak andriodra hajaz nem? "

Nem csak ott, hanem például a keresőjénél is: [link]

"Linuxon keresi valaki a start menüt?"

Nem értetted a felvetésemet.

De azt mondtad, hogy aki Windowson nőtt fel, az nem fogja érteni a Linuxos parancssort.

Én erre válaszoltam, hogy még a Windowsos Start menüt se találják meg - pedig "elvileg" azon nevelkedtek.

"Telefonos magyar support meg aligha van ha nem tévedek."

Van, csak vagy ismerned kell egy olyan ipsét, aki segít és ismeri a Linuxot (vagy tudja használni a keresőt), vagy fizetsz érte.

2014. febr. 1. 01:56
 25/88 tabaki ***** válasza:
100%

Linuxra, ha sokkal kisebb számban is, de máris vannak vírusok, de ezek csak komoly felhasználói melléfogás esetén juthatnak be a rendszer alapjaiba, ezért a kártevési lehetőségük is korlátozottabb. Egyébként több manapság divatos változat esetén erre nagyobb az esély, de az óvatos felhasználónak mindig megvan a lehetősége arra, hogy szigorúbb disztrót válasszon magának. A vírusok terjedését akadályozza az is, hogy az ingyenes programokat megbízható szoftverközpontokból töltheted le, mivel nem szorulsz kétes eredetű tört szoftverekre, illetve forráskódból is fordíthatod, ami, legalábbis elméletben, lehetővé teszi a program ellenőrzését -- igaz, ami igaz, egy átlagos felhasználó felől nyugodtan lehet a kódban nyolcvan vírus, úgyse ért belőle egy kukkot sem, de gyanú esetén a linux-közösség felkészültebb programozói nyomban lefülelnék a furfangos terjesztőt. Máskülönben a rendszer a felépítése miatt biztonságosabb, nem pedig azért, "mert még nem törték fel". A nyílt forráskód miatt már a kifejezés is értelmetlen.

Mivel te a linuxtól láthatólag azt várod el, hogy Windows legyen, derűlátó jóslat, hogy akkor jönnek a problémák, amikor a te igényeidnek megfelel. Viszont kétségkívül igaz.

2014. febr. 1. 02:37
 26/88 Tom Benko ***** válasza:
100%

Windowst használtam évekig - örülök, hogy megszaadultam tőle. Mint volt winfan mondom, hogy a Linux átláthatóbb, logikusabb, felhasználóbarátabb, kényelesebb. És ami fő: nem néz hülyének.

A kompatibilitásról csak annyit mondanék, hogy pont amiatt hajítottam annak a hulladék xp-nek a telepítőjét a péniszbe. Szakdolgozatnál különösen nem tudom tolerálni, hogy az ebéd előtt elmentett adatokat ugyanaz a gép ebéd után ugyanazzal a programmal nem tudja hibátlanul visszaolvasni. Hiába no, ms minőség...

2014. febr. 1. 11:27
 27/88 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

#10 Nem egyszerű olvasni, amit írsz, de igyekszem... A megfelelő központozás egyébként nagyon sokat segít.

"Nem játékra való? "

Nem. Arra a konzolok valók.

"Mi értelme lenne a legújabb videókártyát gyártani? Hogy a linux ki se tudja írni mennyi dedikált memóriával rendelkezik és olykor a nevét sem? vagy annak mi hogy 100ezerért veszünk egy vadonat új pct? Ne röhögtess. "

Üzlet, számítások, animációkészítés, kell még eyéb magyarázat? Nekem Nvidia Optimus is simán ment fél óra "dosozás" után kb, pedig arra tudatosan nem fejlesztett linux drivert az Nvidia (mert az nem éri meg anyagilag...), úgyhoyg de, köszöni szépen a linux, jól van videókártyák terén is. Megint csak: minimális hozzáértést igényel. Pedig nem vagyok informatikus én sem.

"Ennyiért elvárja az ember hogy minden érted? minden menyen neki kattingatással is! "

Én azt várom el, hogy használható legyen a gépem, nem azt, hogy ne kelljen semmit csinálnom. Nem fog letörni a műkörmöm, ha be kell pötyögni két sort, és még csak azt sem találom fárasztónak, ha minimális hozzáértésre kell szert tegyek egy stabilabb, hatékonyabb rendszer érdekében.

"Jó tudni hogy tudod működteni a sticked.

Ehhez gondolom rohantál fel egy linux fórumra sipákolni és hány oldalt pötyögtél be? hányszor kellesz még azt? Vagy ha nem is neked hanem másnak. "

Mondd, te láttál már linuxot amúgy? Nem hiszem. Egyébként te sipákolsz most elég intenzíven. A kérdésre válaszolva: soha nem írtam még linuxos forumra, és nagyjából 10 sor volt, amit be kellett gépelnem.

"Windowsban bedugod telepűl és megy. "

Mert linuxra nem éri meg drivert csinálni. Üzlet, de ezt nem érted meg, úgy látom. Arról nem is beszélve, hogy ez az állítás nem igaz.

"Minden windows kompatibilis, minden! "

Vagy pl. nem.

"Nem kocsi és motorral kell össze hasonlítani hanem bicikli és motor!

A windows a motor a linux a bicikli.

Még te egyet tekersz a dososlinukszodon mi már rég ott hagytunk!

Jó lehet hogy a windowsba kell a drága benzin de ennyit meg "

Oké, tegyük fel, hogy van 5000 szövegfájlod, amiben át kell írnod egy sort, az egyszerűség kedvéért ugyanazt a szót ugyanabban a sorban. Hogy oldod meg? Én egy sorban, 30 s alatt. De fogadjunk erre nem is fogsz válaszolni.

"A másik a comfort mindenki a kényelmes használathoz van szokva. "

A kényelmesség szubjektív, azt gondolom, nem a te véleményed az etalon.

"Azt magyaráztok el mi értelme van linuxot használni ha van windows is?"

Az, hogy én nem csak játszom. Minden másban hatékonyabbnak tartom a linuxot. Kinek a pap, kinek a paplan.

"Aki megveszi a gépet pedig ugyan már munka után járon már annyi kipacsolódás hogy játszonis száz bilió, híres neves játékkal ne azzal szenvedjen hogy szabad idejébe kódokkal baszkódjon. "

Akkor te használj vindózt. Ki akadályoz meg benne? De ne okoskodj olyanokban, amiben láthatóan teljesen tudatlan vagy.

"Én nem azt mondom h szar a linux akink van használja ha ilyenekre van ideje és megfelel neki ez a sok semmi"

Pont ezt mondod, úgy, hogy semmi rálátásod nincs.

"okkal jobbak a windóz programok és ebből számos lehetőség van amit profik raktak össze! :D Nem pár ember aki hobbiból teszi és bizony bizony hibákkal teli egy pár. (hallotam) "

Ja, ha hallottad, akkor biztos így van.

De nem értem itt akik lepontoztak hogy miért. A véleményem kérdezték és nekem ez a linuxról de a negatív vélemény az nem vélemény. Látszik hogy linux userek de mind1! "

Mert hülyeséget beszélsz, azért pontoztak le. Nem kell szeretni, használj vindózt, kit érdekel, de minek mondasz ilyeneket, ha nem értesz hozzá?

"Én windowson nőttem fel és ahhoz értek a legjobban, sőt csak ahhoz!"

Akkor minek okoskodik a szád a linuxról?

"Azt is hallottam még hogy linux programozók windowson irják meg programjaikat majd írják át linuxra igaz ez?"

Én azt hallottam egyszer, hogy a reptoidok leigázzák a Földet 2012. decemberében. Igaz ez?

"átlagos windowspistike vagy egy nagyon átlagos user aki ezezn nőt fel, hogy nem tudná használni a linux parancsoros részét. "

Nem is kell, de akkor ne szakértsen olyanról, amit nem tud. Egyébként meg csak meg kell tanulni, nem fekete mágia a linux.

"Nem nézek le senkit ammiatt mert mondjuk linuxot használ.

Sőt elentkezőleg! "

Ja, eddig pont ez jött le.

üdv, Debiantibike...

2014. febr. 1. 15:10
 28/88 anonim ***** válasza:

#22 az összes VALAMIRE való cég szervere debian 6.0 oprendszert használ.

lsd: nasa.

[link]

[link]

google szerverei, ésatöbbi.

2014. febr. 1. 15:16
 29/88 czibles ***** válasza:
100%

Vicces, ezt a thredet olvasni. Sosem ertettem, hogy amikor latszik valakin, hogy nem ert hozza, akkor miert is akarna ot barki is meggyozni, hogy nem ert hozza es nincsen igaza. Ahhoz, hogy meggyozd, le kell alacsonyodni az o szintjere, azon a szinten meg mar a rutinjaval megver...

Amugy meg ahogy olvasom a kommenteket ez jutott eszembe, hogy tenyleg mennyire is igaz:

[link]

2014. febr. 1. 15:56
 30/88 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

#29 "Sosem ertettem, hogy amikor latszik valakin, hogy nem ert hozza, akkor miert is akarna ot barki is meggyozni, hogy nem ert hozza es nincsen igaza. Ahhoz, hogy meggyozd, le kell alacsonyodni az o szintjere, azon a szinten meg mar a rutinjaval megver... "

Mert ha mindenki úgy állna hozzá, hogy nem szólok az ilyenekhez, minden forum tökéletesen kihalt lenne. Másrészt meg: szórakozás.

A link meg vicces, bár erősen sztereotíp, és inkább az ezredforduló környékére igaz szerintem :).

2014. febr. 1. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!