Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windowst használók, ti hogy...

Windowst használók, ti hogy vélekedtek a linuxról?

Figyelt kérdés
Miért csak 2% alatti a használói száma amikor egy ingyenes rendszer? Ennyire használhatatlan lenne? Akkor miért hírdetik sokan hogy mennyire jó, stabil, biztonságos?

2014. jan. 31. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 A kérdező kommentje:
Én kde kezelőfelületest használok és bizony egyáltalán nem gyorsabb mint a win 7 aeroval, tudom a butított verziók gyorsabbak, de jóhogy nem dos-t használok. A linux jó unaloműzésre, böngészésre, de általános használatra szerintem is a windows a jobb, na meg igen jóval több ingyenes és használható program van windowsra mint linuxra. Hiába mondják hogy a windowson ha probléma van és nem lehet grafikus felületen megoldani akkor ennyi. Mondjuk én a régi xp-m és a mostani 7-em mellett nem találkztam ilyen esettel. Én is csak mezei használó vagyok semmi extra. Na igen meg az emlegettt kék halál téma. Ezen a gépen 3 év alatt egyszer volt, meg ezen kívül egy ronggyáfagyás windowson. Mondjuk biztosan jönni fog valaki aki aki jönni fog a kevés ram-mal, mert a linux marhajó, de ha a linux ingyenes akkor nem fogok hardvereket cserélni a linux nevű féloprendszerért.
2014. febr. 7. 16:39
 52/88 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

#49 "Rátettem SSD-re a Win7-et és egy Avast-ot és tempóban egyenértékű volt egy totál lebutított Xubuntu-val amin nem volt semmi vírusirtó."

Ugye azért abban egyetértünk, hogy ha az ubuntu nem ssd-n volt, akkor ezzel semmit nem mondtál a világon? Az én i5-ös gépemen ssd-ről egy 10-es ubuntu 9 s alatt bootolt be asztalig (és az én apukám amúgy is erősebb, az e-penis méretemről meg már nem is beszélve), ez semmit nem jelent a világon.

"Stabilitás.Tényleg nincs kékhalál,helyette van kernel panic és társai. "

5-6 éve használok linuxot fő oprendszerként. Életemben nem láttam még kernel panicot. Konkrétan azt se tudom, hogy néz ki, de mindjárt ráguglizok.

"Nincs lassulás.Egyszerűen b@romság. "

Hát, pedig érdemben nekem nincs.

"Életükben soha nem voltak töredezettség mentesítve és 13 éve folyamatos műszakban ipari feladatokat látnak el,stabilan."

Senki nem mondta azt, hogy a vindóz nem használható oprendszer. Ha tudod mit csinálsz, akkor az se fog elcsesződni jó esetben. Egyszerűen csak arról beszélünk,hogy az, ha valaki nem ért a linuxhoz, az nem feltétlenül a linux hibája. Pedig a mai népszerű disztrók igazából már 0 hozzáértést igényelnek...

"Amúgy tényleg imádom a GNU/Linux-ot,de eddig még igazán egy egy home desktop-nak se vált be.A folytonos faragásra meg se időm,se kedvem......"

Le se tagadhatnád a túláradó szeretetet a Linux irányába :).

Amúgy mindig ezzel a faragással jönnek az emberek. Én egy i3-as Lenovo laptopra (NVIDA Optimus, amihez nincs gyári drájver linuxra, valami Broadcom wifi kártya, ami híresen sok anyázást generált már linuxos körökben) 3 óra alatt raktam fel Debian Wheezy-t úgy, hogy minden tökéletesen működik, az Optimus is pöccre Bumblebee-vel, és ebben benne voltak a különböző custom kódok, amiket használok, és amiknek adott esetben 10 éve elavult függőségei vannak. amiket külön kell levadászni (fftw2 és hasonló nyalánkságok)... Pedig maximum alsóközép-haladó linuxosnak nevezném magam, csak nem ijedek meg, ha egy symlinket kell csinálni, vagy valamit leforgatni forrásból.

Megint csak, nem biztos ám, hogy minden a Linux hibája. Akinek ehhez nincs kedve, az használja a vindózt, egyéni ízlés kérdése, de nekem ennyi hegesztést megér az, hogy utána terminálból 3 perc alatt oldok meg olyan dolgokat, amiért vindózon órákat kellene kattingatni, meg az, hogy egyszerűen egy kényelmes oprendszer a végeredmény, ami egyébként nem néz csatakhülyének helyből. Szóval, kinek a pap, kinek a paplan.

#51 "Én kde kezelőfelületest használok és bizony egyáltalán nem gyorsabb mint a win 7 aeroval, tudom a butított verziók gyorsabbak, de jóhogy nem dos-t használok."

A KDE a létező leglomhább grafikus felület, próbálj ki egy MATE-et, vagy XFCE-t.

A butított verzió alatt fogalmam sincs, hogy mit értesz.

"A linux jó unaloműzésre, böngészésre, de általános használatra szerintem is a windows a jobb,"

Hát, ez meg szerintem megint a kinek a pap, kinek a paplan kérdésköre. Amíg nem kell olyan fájlműveleteket végezned, amit kattingatással 3 napig tartana, és közben 2x kapnál agybajt, addig el tudom hinni, hogy valaki ezt gondolja :). De annak ott a vindóz.

"na meg igen jóval több ingyenes és használható program van windowsra mint linuxra. "

Ez pl. egyáltalán nem igaz.

" Mondjuk biztosan jönni fog valaki aki aki jönni fog a kevés ram-mal, mert a linux marhajó, de ha a linux ingyenes akkor nem fogok hardvereket cserélni a linux nevű féloprendszerért."

Nem hardvereket kell cserélni, hanem használni a guglit meg az agyad, és minden működésre bírható :). Nem kell használni linuxot, de lehetőleg olyan mondjon olyat, hogy féloprendszer, aki nem az egységsugarú júzer kategóriájába esik, és tudja is, mi az az oprendszer, azon kívül, hogy jújj, villog, rá is kattintok gyorsan, biztos azért van ott... Akinek nem inge, stb. Én se mondom, hogy szar a VMS, mert életemben nem láttam még olyat közelről.

Na de, egy kérdés akkor, vindózhasználóknak. Már feltettem korábban valami ilyesmit, nem nagyon jött rá válasz. Van mondjuk 5000 szövegfájlod, amiben át kell írni egy adott egy adott szót valami más adott szóra. Mindenféle külön kis segédprogik segítsége nélkül hogy oldjátok ezt meg vindózon?

Illetve, az vindóz mellett kardoskodók közül mindenkinek teljesen jogtiszta mindene?;)

2014. febr. 7. 18:47
 53/88 A kérdező kommentje:

Akkor arra találj nekem választ hogy, linuxos skype webkamerával, ahol lehet használni a kamera extra (windowsban alap funkcióit). Használhassam úgy a videokártyát hogy külön állítsam be a filmek és az asztal léptulajdonságait. Gúgle link is jöhet.

A kde résznél külön kifejtettem a miértet, nem kell gagyi xcfe, meg egyéb aeronál rusnyább dolgok, 2014-et írunk, nem 1998-at. Ha valaki ennyire védi, isteníti a linuxot, de lövése sincs egy probléma megoldásáról, akkor miért magyarázza meg hogy a linux márpedig nagyon király. Mindenre van megoldás, na ja, de hol?

2014. febr. 7. 20:25
 54/88 anonim ***** válasza:
12%

Na pont ez az!

Ráadásul össze vissza beszélnek.

Valóban félrendszer ami helyet szinte minden jobb, mint egy linux.

2014. febr. 7. 20:46
 55/88 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

#53 "Akkor arra találj nekem választ hogy, linuxos skype webkamerával, ahol lehet használni a kamera extra (windowsban alap funkcióit). "

Hiányzik néhány lényeges mondatrész, úgyhogy csak sejtem, miről beszélsz. A skype-pal az a helyzet, hogy csak régebbi verzió van portolva linuxra, de hogy én nem fogok neked guglizni, az egész biztos :). Nem tudom, miért várod, hogy egy Microsoft programnak lesz friss változata linuxon (én is használok skype-ot, amire nekem kellett, arra teljesen jó). Hülyék lennének megcsinálni.

"Használhassam úgy a videokártyát hogy külön állítsam be a filmek és az asztal léptulajdonságait. Gúgle link is jöhet. "

Mit értesz képtulajdonságok alatt?

"A kde résznél külön kifejtettem a miértet, nem kell gagyi xcfe, meg egyéb aeronál rusnyább dolgok, 2014-et írunk, nem 1998-at."

A gagyi XFCE helyből legalább úgy konfigurálható, mint az aerod, ami meg szóba se áll veled 2 giga ram alatt, maradjunk annyiban... Ez mind XFCE, csak kicsit érteni kell hozzá, megint csak.

[link]

[link]

[link]

"Ha valaki ennyire védi, isteníti a linuxot, de lövése sincs egy probléma megoldásáról, akkor miért magyarázza meg hogy a linux márpedig nagyon király. Mindenre van megoldás, na ja, de hol?"

Én nem védem a linuxot, arra próbáltam rámutatni, hogy az egységsugarú júzer, aki igazából nem is tudja, mire képes az oprendszere, meg egyáltalán miből is áll egy oprendszer, ne magyarázza már meg azt, hogy szar, csak azért, mert ő nem boldogult vele. Pl. én se kezdem el mondani, hogy milyen szar a John Deere kombájn, főleg azért, mert örülök, ha felismerem. Úgy látom, ezt nagyon nehéz megérteni.Mondjuk nyilván egyszerűbb rinyálni, hogy szar a linux, mint elismerni, hogy nem értek hozzá, nem nekem való.

A problémád meg nem tudom mi, így nem is maygarázom meg, pont ugyanúgy, ahogy te is figyelmen kívül hagytad az én fenti kérdésemet. Amúgy is, nem az én bajom.

#54 Az, hogy te nem érted az érvelést, nem azt jelenti, hogy itt bárki is összevissza beszélt. Amennyiben jól gondolom a százalékodból, hogy az a kultúrált egyén vagy, aki nagyon elengáns érvelési módszert választva felszólitott minket a linux orális kielégítésére (csak moderálva lett), abban az esetben meg inkább menjél vissza vindózt telepíteni.

Jó lenne, ha megpróbálnátok félretenni a mindenki hülye, csak én vagyok helikopter alapelvet. Nem praktikus egy vitában.

2014. febr. 7. 20:59
 56/88 anonim ***** válasza:
18%

Velem szóba áll az aero másfél giga rammal is úgy, hogy gyönyör nézni! :)

Lassulások, kékhalál évek már évek óta nem jelentkezett!

2014. febr. 7. 21:06
 57/88 A kérdező kommentje:

Észrevettem hogy nagy erőkkel hozzászólsz a linux témákhoz már jó ideje.

Íme egy kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

Íme még egy kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

Itt nem jelentkezett senki, itt vannak részletek, legalábbis annyi amennyit én el tudok mondani, de nem igazán röpködtek rá a válaszok. Sajnos ezek pont olyan dolgok amik nagyban befolyásolják a linux komfortérzetét.

Visszatérve az 5000 szöveges dologhoz. Fogalmam sincs, mert még word-ot se használok, semmi szükségem rá. Meg az egységsugarúwindowsjúzerpistike is nagy ívben tesz az ilyen dolgokra, sőt még az a pistike is aki nem játszani használja a gépét, hanem csak használja.

2014. febr. 7. 21:09
 58/88 anonim ***** válasza:
18%
Telepítenem sem kellet már legalább két éve.
2014. febr. 7. 21:14
 59/88 A kérdező kommentje:

"Nem kell használni linuxot, de lehetőleg olyan mondjon olyat, hogy féloprendszer, aki nem az egységsugarú júzer kategóriájába esik" "akinek nem inge..."

hmm ezt a féloprendszert én említettem, most akkor legyen ez az ingem, vagy nem? :D

2014. febr. 7. 21:20
 60/88 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

Nekem másfél giga ramon baromi lassú volt. Lehet, hogy nem ugyanazt várjuk az oprendszertől.

Az első kérdésedre válaszoltam fent. Nincs új skájp verzió linuxra, ahogy androidra sincs tisztességes. Ezt lehet köszönni a MS-nak. Egyébként sosem használtam a kamerát skájp alatt, szóval fogalmam sincs helyből, guglizni meg te is pont úgy tudsz, mint én.

A másik kérdésre: azzal kezdeném, hogy felraknék egy valamilyen MPlayert, mivel KDE-t használsz, ha jól értem, így KMPlayert. Ha azzal is szar, akkor megnézném, rendesen fel van-e rakva az nvidia driver.

lspci | grep NVIDIA

Ha ezt beleírod egy konzolba és bemásolod a választ, az is egy info lenne, ami segíthet.

"Sajnos ezek pont olyan dolgok amik nagyban befolyásolják a linux komfortérzetét. "

Oké, de ez meg nem feltétlenül a linux hibája, te is csinálhattál valamit rosszul.

"Visszatérve az 5000 szöveges dologhoz. Fogalmam sincs, mert még word-ot se használok, semmi szükségem rá. "

Na látod, erről beszélünk. Én az elejétől azt mondom, hogy akinek kényelmesebb, az használjon vindózt, ennyi. De ha ilyen dolgokat kell csinálnod, mondjuk a munkádból kifolyólag, akkor rá fogsz jönni, hogy van, amiben a linux sokkal hatékonyabb, és nem fogod élből leszarozni csak azért, mert neked nem sikerült úgy működésre bírnod, ahogy azt szeretted volna.

Részben a tied :). Bár te még normálisabban álltál a dologhoz úgy általában (az egységsugarú júzer alatt átlagjúzert értek egyébként, csak így jobban hangzik).

2014. febr. 7. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!