Windowst használók, ti hogy vélekedtek a linuxról?
"Minden windows kompatibilis, minden!"
Oh, hogy hányszor jártam úgy, hogy a Windowson driver hiányában nem ment valami, linux alatt pedig kapásból gond nélkül...
Igen ilyen is létezik.
Az oké, hogy neked csak játékra kell egy gép, de rajtad kívül az emberek többségének nem!
Ja igen, ha meg csak a játék a szempont, akkor vegyél egy konzolt inkább, jobban jársz.
Ott beteszed a lemezt és kész.
Nincs telepítés, nincsenek vírusok...
@ 20:44, 22:58:
Igaz, hogy zavarosan írsz, de legalább értelmetlenségeket.
Mert a linux kompatibilis minden hadverel vissza felé?
Az nem az MS hibája hogy régi, a minimális gépigénynek nem megfelelő vassad van.
Ennyi erővel a win95ös matricás gépekre is lehetne a legujjabb linuxot pakolni mert az aztán add az élveztnek és minden kompatibilis. Szerintem nem. Mert már az Xps webkamom sem ment rajta.
A linuxban viszont tetszet ez az ect fájl rendszer!
De fogadni mernék hogy egy windowst sokkal több mindenre lehet használni mint egy linuxot nem csak játékokról beszélek.
Azt nem tudom mond meg te! :)
Én azt mondtam többmindenre lehet,
sokkal jobbak a windóz programok és ebből számos lehetőség van amit profik raktak össze! :D Nem pár ember aki hobbiból teszi és bizony bizony hibákkal teli egy pár. (hallotam)
Végűlis dícséretes dolog ez az egész de az MS pénze meg mindenje miatt megeszi őket reggelire.
Mondjátok itt hogy nem játék nem játék senkinek nem kell pedig szerintem a világ népesség úgy 80%a biztos játszik egy egy directx játékot! :)
De nem értem itt akik lepontoztak hogy miért. A véleményem kérdezték és nekem ez a linuxról de a negatív vélemény az nem vélemény. Látszik hogy linux userek de mind1!
Én windowson nőttem fel és ahhoz értek a legjobban, sőt csak ahhoz!
De szeretek bezszélgetni linux userekkel :D
Na és ti akik elszántan védtétek befigyel egy windows xy egy particiótok on?
Azt is hallottam még hogy linux programozók windowson irják meg programjaikat majd írják át linuxra igaz ez?
"Nem játékra való?"
Hát igen, vannak, akik dolgoznak is. Meg fizetnek adót. Meg rendelkeznek némi élettapasztalattal. ;)
"Windowsban bedugod telepűl és megy.
Minden windows kompatibilis, minden! "
Sajnos mindennapi munkám - informatikus vagyok - tapasztalom hogy nem mindig megy így. Még brand eszközöknél sem (a support meg csak habog).
"Hogy a linux ki se tudja írni mennyi dedikált memóriával rendelkezik és olykor a nevét sem?"
lspci -v -s `lspci | awk '/VGA/{print $1}'`
Forrás: [link]
"Azt magyaráztok el mi értelme van linuxot használni ha van windows is? "
Mert például egy beágyazott (CPU+RAM+Flash-memória beépítve) alaplapra - pláne ha speciális architektúrájú - nem megy fel a Windows.
Vagy nincs benne (elég erős) VGA, és/vagy hálózaton keresztül akarod elérni - lehetőleg minél kevesebb hálózati erőforrás elpazarlásával (mert az elforgalmazott adatmennyiségért fizetni kell, mint a katonatisztnek).
Vagy mert régi gép, és a Windows XP terméktámogatása le fog járni (de egy Xubuntu/Linux Mint/Puppy/TinyCore/... elfut rajta).
Vagy mert nincs pénz Windows-licenszekre, de a BSA ugrásra készen várakozik.
Vagy mert van annyi szakértelmed - mert nem lógtad el az tanórákat - hogy képes vagy uralni a "vasat" (itt utalnék a kerékpár-motorkerékpár hasonlatodra: hiába van több száz lóerő alattad ha nem tudod uralni, feltekeredsz a fára).
"Kifizettem, haza vittem, ne hogy már még szenvedjek is a beüzemelésével meg tanuljak mindenféle kódsort!"
Hogy is mondta Orwell ama regényében? "A tudatlanság erő!"
A legszomorúbb az egészben az, hogy a társadalmunk elvileg a tudásra kéne hogy alapozódjon, de a különböző médiumok meg azt szeretnék elhitetni, hogy erre nincs szükség - és meg is van az eredménye, az informatikában is (kéretlen levelek tömkelege, botnetek, "nem találom a Start menüt!", "hol kell bekapcsolni az Internetet?", "az mi az a router?", stb...)
Ámbár fizika, de hasonló kérdést feszegetnek benne, érdemes végignézni: [link]
Oké 92%kos te informatikus vagy.
De lásd már be mint tapasztaltabb ember az elét eme kábeles, nyomtatottáramkörös rögös részénél hogy egy nagyon átlagos windowspistike vagy egy nagyon átlagos user aki ezezn nőt fel, hogy nem tudná használni a linux parancsoros részét.
Itt vagyok pl én gépészakmával hogy ahhoz hogy a vga kártyám nevét előtudjam hozni egy ilyen abrakadabrát kiszopjak az ujjamból...
Mikor három kattintás windozon.
Az xp user nem fogváltani mert nem egyébként is lejár a támogatás blablabla és aki soha nem tőltött frisítés is védtelen? nem
ja és egy linuxtól kihulna a haja
A linuxos programok ugyanúgy léteznek bármilyen célra, mint a windowsosok. Igen, egy-egy területre sokkal több, nem egyszer jobb minőségű Windows-program létezik. Ez még nem jelenti azt, hogy ott a linux használhatatlan. Semmi bajom a profi programokkal, akinek van rá pénze, használja őket bátran, kivált, ha ki is tudja aknázni a lehetőségeit. Gyakran tapasztalom viszont, hogy olyanok néznek le a "nem legjobbságuk" miatt programokat, akik azokhoz sem képesek felnőni.
Naiv elképzelés, hogy a linux-programokat dilettánsok írják. Bizony, azok sem akármilyen programozók. Ami meg a Windowst illeti, közismert, hogy egyáltalán nincs beoltva programhibák ellen, nem véletlen, hogy maga a rendszer is évekig ülepszik, és több SP, sok száz vagy ezer javítás után tekinthető kiforrottnak. Ebből nincs értelme negatív ítéletet levonni, ilyen bonyolultságú rendszereknél természetes.
A M$ "pénze meg mindenje" eddig sem tudta elnyelni sem a linuxot, sem az alapjául szolgáló UNIX-szerű rendszereket. Van, amire a pénz nem elég.
Ki mondta, hogy a játék nem kel senkinek? Csak éppen nem az alfája és ómegája a számítógép-használatnak. Ha a linux egy nyomorult játékot se lenne képes futtatni -- ami természetesen nem így van --, még mindig éppen elég hasznos volna ahhoz, hogy viruljon.
A lepontozás kérdésében igazat kell, hogy adjak, a véleménykülönbségek nem büntetendők.
Kétségtelen, hogy linux user IS vagyok, különben nem szóltam volna hozzá a témához. Hogy ennek miféle jelentőséget tulajdonítasz a lepontozásodat illetően, maradjon a te titkod, de kissé elfogultnak tűnik a sommás véleményed.
"Én windowson nőttem fel és ahhoz értek a legjobban, sőt csak ahhoz!"
Úhüm, ez kitűnt az eddigiekből.
Igen, van egy XP-m, nagyon hasznos, amikor windowsos kérdésekre válaszolok. A munkahelyemen meg Windows 7 van.
"Azt is hallottam még hogy linux programozók windowson irják meg programjaikat majd írják át linuxra igaz ez?"
Szerintem marhaság. Persze, megtehetik, meg fordítva is, de mi értelme volna?
"hogy egy nagyon átlagos windowspistike vagy egy nagyon átlagos user aki ezezn nőt fel, hogy nem tudná használni a linux parancsoros részét. "
Hiába "ezen nőtt fel", de azt sem képes használni. Nem képes - még segítséggel is csak nagy nehezen! - beállítani egy PPPOE-kapcsolatot, nem tudja, mi az a router (pedig megvette!), nem találja a Start menüt, nem tudja megérteni a bit és byte közti különbségeket és sorolhatnám napestig...
"Nem pár ember aki hobbiból teszi és bizony bizony hibákkal teli egy pár. (hallotam) "
Olyan "kis cégek" emberei dolgoznak Linuxos feladatokon, mint az Intel, az IBM, a Samsung, a Google ( [link] ). Nem hobbiprojekt ez már régóta.
Hibák pedig mindenhol előfordulhatnak, A Linux kernele jelenleg ~16000000 kódsorból áll, szóval nem kissé bonyolult - és akkor még nem beszéltünk az alkalmazói programokról (böngésző, fájlkezelő, médialejátszó,...).
"egyébként is lejár a támogatás blablabla és aki soha nem tőltött frisítés is védtelen?"
Bizony az. Nemhiába adta ki a Microsoft a hibajavításokat, volt abban is hiba.
"Azt is hallottam még hogy linux programozók windowson irják meg programjaikat majd írják át linuxra igaz ez?"
Azokat a programokat, amiket eleve Windowson kezdek el írni, azokat igen. A többinél viszont nem - Linux alatt vannak fejlesztői környezetek már régóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!