Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A linux miért nem olyan...

A linux miért nem olyan népszerű mint a Windows?

Figyelt kérdés
Kb 1 hónapja próbálgatom az Ubuntut és eddig sokkal jobban tetszik mint a win 10 és nem értem miért nem tud népszerűségben versenyezni a Windowsal ez miért van?

2021. júl. 23. 17:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
17%
A linux ingyenes ezért nincs pénz fejleszteni, valamint túl sok linux verzió van, ezért kevés ember és idő jut egy-egy verzióra.
2021. júl. 25. 18:56
 22/66 anonim ***** válasza:
81%

#20: Te melyik világban élsz, ember?

https://www.youtube.com/watch?v=IIjRWlRqxQ0

2021. júl. 25. 19:40
 23/66 anonim ***** válasza:
23%

Több olyan nyomtatóval találkoztam, ami nyomtatni tudott, de scannelni nem, vagy csak funkciószegényen. Főleg az újak ilyenek, meg egyes márkák, pl. a Canon, Brother. Volt olyan, hogy az irodában 3 Windows-os gép rögtön látta driver telepítés után a wifis nyomtatót, a Linuxos nem.

Az is megesett, hogy bár látta a scannert, de csak fekete foltos dokumentumot volt hajlandó scannelni.

--------

A Wine meg a Proton olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája. Múltkor próbáltam a Steames Civ 5 demót, nem ment. Civ 6 demó elindult, de következő alkalommal már nem, csak reboot után.

Másik, a múltkor tesóm szólt tesóm, hogy a régi idők emlékére tolhatnák egy kis MU Online-t, azzal régebben sokat mentünk. Wine alatt az se megy.

Egy darabig külön HDD-n volt egy Windows-om, mert a fiammal szoktunk Robloxozni, mert Linux alatt az se megy.

2021. júl. 25. 20:27
 24/66 Tom Benko ***** válasza:
86%
@Bala'zs: Ritkán bele lehet futni ilyenbe. Habár eléggé extrém vas kell legyen. Általában valami "költséghatékony" gané tud produkálni ilyen eseteket, bár még ezekre sincs kizárva, hogy sikerül pilótavizsga nélkül telepíteni.
2021. júl. 26. 09:05
 25/66 Tom Benko ***** válasza:
78%
Poénból rákerestem, wifis nyomtatóval mi a helyzet. Hát, túl mély ismereteket nem igényel. Látja a rendszer a nyomtatót, csak nem listázza, szóval olyan bonyolult dolgokat kell csinálni, hogy a wifi kapcsolatok között megkeresni.
2021. júl. 26. 09:14
 26/66 anonim ***** válasza:
46%
Aki azt írta, hogy a játékok 90%-a fut Linuxon: én kb. 4 éve tucatnyit próbáltam, protonnal is, és inkább 60%-ra jött ki az arány. Régebbiek (5-10 éves) és újabbak vegyesen.
2021. aug. 18. 17:02
 27/66 anonim ***** válasza:
88%
#26 Nem 4 évvel ezelőtti dolgokról beszéltem, pont az utóbbi pár évben fejlődött rohamosan ez a terület.
2021. aug. 18. 17:46
 28/66 anonim ***** válasza:
24%
Mert átlag felhasználásra nem igazán jó. Mármint ha nem szerverekkel akarsz klasztereket építgetni otthon, hanem mondjuk veszel egy "gamer" gépet. Játékokkal alapból tökönlövöd magad a windows támogatottsághoz képest, vannak trükkök, wine, ilyen-olyan steam emulálás stb, de mindig sokkal korlátozottabb és lassabb lesz, mint eleve "natívban" windows alól játszani.
2021. aug. 19. 14:03
 29/66 anonim ***** válasza:
18%
Másik dolog: Hardver támogatottság. Valaki írta itt a webkamerákat, egyet tudok érteni vele. Ha nem a szokásos "realtek hang" szabvány géped van, hanem egy fokkal egyedibb hangkártyád, már nem fog hang kijönni a gépből (én jártam így már)
2021. aug. 19. 14:11
 30/66 Alex Fly ***** válasza:
83%
Amikor mwgjelentek és terjedni kezdtek a számítógépek, sok cég küldte a munkavállalóit tanfolyamokra, ahol megtanulhatták a kezelését. A Microsoft ezt jó érzékkel használta ki: rengeteg ingyenes tanfolyamot szervezett, ahova ezrével mentek az emberek. Ott aztán megtanulhatták a DOS/Wi dows, a Microsoft programok (pl. Office) használatát - és később a munkahelyükön, az otthoni gépükön is ezeket igényelték. Így aztán a cégek szinte kizárólag ezt telepítettek a gépekre - innen már egyszerű volt uralni a piacot...
2021. aug. 19. 23:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!