Telepítettem egy népszerű Keiro WinRoute Firewall tűzfalat, mivel a Windows tűzfalat már elég sok malware és kémprogram feltörte. De az internetkapcsolat megszakadt. Hogyan működhet az új tűzfal alatt az internet?
Win XP-m van!
Eset: Állandóan frissít, telepít, fut a gépemen mindenféle program, amiket a feladatkezelőben nyomon követek. A Google Up Date majdnem napjában 12-szer lefut, főleg akkor, amikor megnyitom a böngészőt (nem, nem a chromét), a setup, és egyéb update is állandóan fut.
Tényező: A Windows update, és minden más program kikapcsolt frissítéssel rendelkezik, tehát elméletileg semmi nem frissíthet.
Tény: Mivel a Windows tűzfal már nem adott megoldást, letöltöttem egy 100000-es népszerűségű tűzfalat, és telepítettem. Talán valamit elrontottam a varázslóban, amikor a VPN-t, a Networkot és egyéb beállítást elintéztem, mert megszakadt kapcsolat. Csak kikapcsolt tűzfal mellett csatlakozik. A Windows tűzfal még megvan, mégha nem is összeférhető az űj tűzfallal.
Kérdés: Mit kell beállítani az új tűzfalon, hogy alatta is futthasson az internetkapcsolat? Csak olyas valaki írjon, aki ért is hozzá!
"a Windows tűzfalat már elég sok malware és kémprogram feltörte"
l0l
1. Gondolom nem megvetted, hanem letöltötted és crackelted. Innentől olyan mint ha orosz rulettet játszanál.
2. A google update tényleg idegesítő, de kiiktatható pl. autoruns programmal.
(de csak óvatosan, mert olyanokat is ki lehet kapcsolni, ami nélkül nem indul a gép, így lehetőség szerint driverek, és ms szolgáltatásokat ne kapcsolj ki, többit szabadon eldöntheted)
3. Felesleges ez a tűzfal, ha routert használsz, beépített tűzfalát pedig bekapcsolod.
(Bőven ellátja ami szükséges, hisz a tűzfal feladata, hogy korlátozza a külső elérést, és egy router ebben nagyon jó, és más funkciói is vannak)
4. Ha ennyire para vagy, akkor használj linuxot. :-)
+1 Régebben kipróbáltam a Kerio -t, az jó volt aztán nevet váltott, ami most van ezen a néve meg hát...
3-as, köszönöm a progit, ezzel egy ideig elleszek.
Már csak azt kérdezném meg, - hogy ezért ne kelljen új kérdést kiírni - az elupdatézott tárhelyet hogyan lehet visszahozni?
A CCleaner 500 mb-t hozott vissza, a Skybot 1100 mbt, a lemezkarbantartó is pár száz mb-t, ezenfelül a temp törölve, ahol volt egy giga, visszaállító max egyet tárol, lomtár üres, de még mindig kevés a tárhely (jóval 1 gb alatt).
Legalább öt gigáig fel szeretném vinni. Láttam a ccleanerben egy olyan funkciót, hogy a meghajtó szabad területének törlése (MFT - főállománytáblázat) nos, ez valamilyen formázás? Mert már ezt is megakartam kérdezni a gyakorin! Egyelőre még nem mertem használni.
ESET Smart Security8 tűzfalas védelem. Telepítésekor automatikusan kikapcsolja a Windows tűzfalát. De ne tört kóddal használd, mert akkor nem működik a tűzfala, letiltják. Vedd meg, nem drága egy évre és ráadásul kedvezmények is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!