Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Telepítettem egy népszerű...

Telepítettem egy népszerű Keiro WinRoute Firewall tűzfalat, mivel a Windows tűzfalat már elég sok malware és kémprogram feltörte. De az internetkapcsolat megszakadt. Hogyan működhet az új tűzfal alatt az internet?

Figyelt kérdés

Win XP-m van!

Eset: Állandóan frissít, telepít, fut a gépemen mindenféle program, amiket a feladatkezelőben nyomon követek. A Google Up Date majdnem napjában 12-szer lefut, főleg akkor, amikor megnyitom a böngészőt (nem, nem a chromét), a setup, és egyéb update is állandóan fut.

Tényező: A Windows update, és minden más program kikapcsolt frissítéssel rendelkezik, tehát elméletileg semmi nem frissíthet.

Tény: Mivel a Windows tűzfal már nem adott megoldást, letöltöttem egy 100000-es népszerűségű tűzfalat, és telepítettem. Talán valamit elrontottam a varázslóban, amikor a VPN-t, a Networkot és egyéb beállítást elintéztem, mert megszakadt kapcsolat. Csak kikapcsolt tűzfal mellett csatlakozik. A Windows tűzfal még megvan, mégha nem is összeférhető az űj tűzfallal.

Kérdés: Mit kell beállítani az új tűzfalon, hogy alatta is futthasson az internetkapcsolat? Csak olyas valaki írjon, aki ért is hozzá!

2015. jún. 23. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Az igazi megoldás megtanulni ésszel használni a gépet. Normális használat mellett a teljes élettartama alatt nulla azaz nulla vírusfertőzés történik.
2015. jún. 23. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:

"a Windows tűzfalat már elég sok malware és kémprogram feltörte"

l0l

2015. jún. 23. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Gondolom nem megvetted, hanem letöltötted és crackelted. Innentől olyan mint ha orosz rulettet játszanál.

2. A google update tényleg idegesítő, de kiiktatható pl. autoruns programmal.

[link]

(de csak óvatosan, mert olyanokat is ki lehet kapcsolni, ami nélkül nem indul a gép, így lehetőség szerint driverek, és ms szolgáltatásokat ne kapcsolj ki, többit szabadon eldöntheted)

3. Felesleges ez a tűzfal, ha routert használsz, beépített tűzfalát pedig bekapcsolod.

(Bőven ellátja ami szükséges, hisz a tűzfal feladata, hogy korlátozza a külső elérést, és egy router ebben nagyon jó, és más funkciói is vannak)

4. Ha ennyire para vagy, akkor használj linuxot. :-)

+1 Régebben kipróbáltam a Kerio -t, az jó volt aztán nevet váltott, ami most van ezen a néve meg hát...

2015. jún. 23. 20:29
 4/5 A kérdező kommentje:

3-as, köszönöm a progit, ezzel egy ideig elleszek.

Már csak azt kérdezném meg, - hogy ezért ne kelljen új kérdést kiírni - az elupdatézott tárhelyet hogyan lehet visszahozni?

A CCleaner 500 mb-t hozott vissza, a Skybot 1100 mbt, a lemezkarbantartó is pár száz mb-t, ezenfelül a temp törölve, ahol volt egy giga, visszaállító max egyet tárol, lomtár üres, de még mindig kevés a tárhely (jóval 1 gb alatt).

Legalább öt gigáig fel szeretném vinni. Láttam a ccleanerben egy olyan funkciót, hogy a meghajtó szabad területének törlése (MFT - főállománytáblázat) nos, ez valamilyen formázás? Mert már ezt is megakartam kérdezni a gyakorin! Egyelőre még nem mertem használni.

2015. jún. 23. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:

ESET Smart Security8 tűzfalas védelem. Telepítésekor automatikusan kikapcsolja a Windows tűzfalát. De ne tört kóddal használd, mert akkor nem működik a tűzfala, letiltják. Vedd meg, nem drága egy évre és ráadásul kedvezmények is vannak.

[link]

2015. jún. 26. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!