Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » TP-LINK router hiba?

TP-LINK router hiba?

Figyelt kérdés

Ma vásároltunk egy TP-Link TL-WR720N típusú router-t.Egy D-Link DSL-360R típusú modemünk,és egy jiapeng külső hálózati kártyánk van.Beraktam a telepítő cd-t.Elkezdtem a konfigurációt.Felhasználó név,jelszó:admin,kapcsolat:Ppoe

[link]

ez jelenik meg,és nem tudok tovább lépni...pedig az összekötés szerintem jó,lehet h kompaitbilitási probléma van????,(windows xp-m van,de a laptopomra is próbáltam felrakni,ott vista van.)

Köszönöm a segítséget előre is!!!!

2014. febr. 4. 13:58
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Nagyon jó!

Ha sikerült belépned akkor el kell végezned a beállításokat.

ADSL internet esetén PPPOE kapcsolatot kell válassz, majd be kell írnod a szolgáltatódtól kapott felhasználónevet és jelszót. Ezt a szolgáltatói szerződésen megtalálod.

Ezután el kell menteni a beállításokat a SAVE gombra nyomva.

A routert indítsd újra.

Most már kell lennie internetnek vezetéken keresztül azon a gépen amelyiken elvégezted a beállításokat

De!

"Ilyenkor már nem kell rányomni a számítógépen a Csatlakozás gombra , hogy tudj kapcsolódni a netre mivel a beállított router ezt elvégezte helyetted.

Ezt a régi Csatlakozási felületet töröld ki.

Majd simán nyomj rá egy böngészőre, és egyből lennie kell netnek."

megcsináltam a quick setupnál a ppoe-ra mentem,feltelepítette,save,majd újraindítottam a gépet is,és a modemet is....de internet továbbra sincs... :/

2014. febr. 4. 17:01
 22/25 P.O.C. ***** válasza:

"Mi a gond ezekkel a régi modemekkel P.O.C. ?"

A pontos technikai háttért nem ismerem, de állítólag valami jel alakot nem tud lekezelni a TP-Link, amit a régi D-Link modem kibocsájt.

Régebbi gyártmányú TP-Link -ekkel egyébként nincs gond.

Kérdező: Bár nem 100%, de elég valószínű hogy kompatibilitási hiba. Ki kéne próbálni egy újabb modemmel.

2014. febr. 4. 17:05
 23/25 Tengor ***** válasza:
Ha a router és a modem kompatibilis, a felhasználó akkor sem érti mit kell beállítani, mert még mindig feltelepít, meg gépet indít újra, aminek semmi köze a netbeállításhoz...
2014. febr. 4. 17:55
 24/25 P.O.C. ***** válasza:

Hát mondjuk az igaz. Egy routert nem kell telepíteni, a hozzá mellékelt CD -t is el kell felejteni.

Számítógép oldalról, csak egy hálózati kártya kell, amit felismert a Windows semmi más.

Webes felületre felmegy, a WAN beállításoknál PPPoE -t állít be és megadja a szolgáltatót felhasználónév jelszó párost, majd save. Router újraindít (System tools --> Reboot). Ennyi.

Itt le van írva a teljes folyamat magyarul, képekkel illusztrálva:

[link]

Ha ez alapján se megy, akkor vagy user hiba vagy amint mondtam: kompatibilitási gond.

2014. febr. 4. 18:23
 25/25 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek,sikerült!!!! :)))
2014. febr. 5. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!