Miért nem írnak már sokan ki CD-re zenéket, filmeket meg DVD lemezre? Akkor a CD-s HIFI-t lejátszókat ki dobják sokan?
Ti is így gondoljátok, hogy ki dobjátok a HIFI tornyokat mert nem írtok semmit lemezekre, és így csak por fogó?
Sokat olvastam itt gyakorin mondták sok kérdezőknek hogy dobják ki a videomagnójukat mert már elavult és ezért nem érdemes szervizeltetni.
Ti használtok még HIFI-t?
Ti használtok még DVD lejátszót, DVD felvevőt?
Én még ritkán szoktam használni őket.
Lehet majd veszek sok CD-t hogy HIFI-n is lehesen hallgatni zenét. Csak sajnos az nCore filmeket nem tudja lejátszani semelyik lejátszóm sem.
Konvertálhatod dvd-videóba azokat. DvdFlick programmal pl.
Lapos tv ezért korszerűbb. Csak rádugod pl a pendrivét, és nagy felbontásban megy a film.
Annyira már én sem használok CD-ket, mert mostanra sikerült azért a legtöbb általam kedvelt zenét beszerezni jobb minőségben (bakelit lemezen, SACD vagy DVD-A formátumban). De ami nincs meg, azt még mindig CD lejátszón keresztül hallgatom. Próbáltam azt is, hogy összekötöttem a gépemet sima Jack csatlakozóval az erősítővel, de úgy rosszabb minőségben szóltak a zenék.
Kocsiban viszont csak CD-ket hallgatok már, kb. fél éve végeztem az összes kazettám bedigitalizálásával.
DVD-nek a felbontása a nagy hátránya. Emiatt sosem használtam. Csak számítógépen nézek filmeket, de szerintem már vagy 10 éve nem találkoztam HD-nél alacsonyabb felbontású filmmel.
Csak a HIFI-t meg kell csináltassam a CD tálcát, a kazetta görgőket ki cserélni, bakelit tányérát meg csináltatni mert egyet nyikorog mikkor el indul.
Csak biztos nem úszom meg 10 ezer alatt :(
# 19 Szerinted 10 ezer felett lenne a javítása?
Mind a kettő kazettás résznél kicsit meg vannak repedve a görgők, nyúzzák a szalagot, a legjobban a DECK 1 nyúzza nagyon azt nem is használom, fej púculásokat meg csináltam párszor, de az DECK 1 résznél szerencsére azért nem ér a görgőhöz nem ér oda a felcsavarodott szalagmaradék. A CD tálca nem jön ki teljesen, be meg csak kézzel meg kell tolni, nem mindig értékeli a CD-t, de lehet azért mert a tálca hiba miatt. Bakelit része meg nyikorog egyet a tányér, néha teljesen nem is játssza le a bakelit lemezt ha nem állítom át hogy a tálca mindig forogjon.
Szerintem sok mindent kellene rajta cserélni, én jobban a kicsi fajta gumigörgő árától félek.
Egy alkatrész csere majdnem 10 ezer forint, 6000-9000 Ft között szokott leni a javítása a szervizben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!