Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem írnak már sokan ki...

Miért nem írnak már sokan ki CD-re zenéket, filmeket meg DVD lemezre? Akkor a CD-s HIFI-t lejátszókat ki dobják sokan?

Figyelt kérdés

Ti is így gondoljátok, hogy ki dobjátok a HIFI tornyokat mert nem írtok semmit lemezekre, és így csak por fogó?

Sokat olvastam itt gyakorin mondták sok kérdezőknek hogy dobják ki a videomagnójukat mert már elavult és ezért nem érdemes szervizeltetni.

2018. márc. 20. 17:50
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
9%
De kaptál, csak setét vagy felfogni.
2018. márc. 20. 18:59
 12/54 A kérdező kommentje:

Ti használtok még HIFI-t?

Ti használtok még DVD lejátszót, DVD felvevőt?

Én még ritkán szoktam használni őket.

Lehet majd veszek sok CD-t hogy HIFI-n is lehesen hallgatni zenét. Csak sajnos az nCore filmeket nem tudja lejátszani semelyik lejátszóm sem.

2018. márc. 20. 19:13
 13/54 anonim ***** válasza:

Konvertálhatod dvd-videóba azokat. DvdFlick programmal pl.

Lapos tv ezért korszerűbb. Csak rádugod pl a pendrivét, és nagy felbontásban megy a film.

2018. márc. 20. 19:22
 14/54 anonim ***** válasza:

Annyira már én sem használok CD-ket, mert mostanra sikerült azért a legtöbb általam kedvelt zenét beszerezni jobb minőségben (bakelit lemezen, SACD vagy DVD-A formátumban). De ami nincs meg, azt még mindig CD lejátszón keresztül hallgatom. Próbáltam azt is, hogy összekötöttem a gépemet sima Jack csatlakozóval az erősítővel, de úgy rosszabb minőségben szóltak a zenék.

Kocsiban viszont csak CD-ket hallgatok már, kb. fél éve végeztem az összes kazettám bedigitalizálásával.

DVD-nek a felbontása a nagy hátránya. Emiatt sosem használtam. Csak számítógépen nézek filmeket, de szerintem már vagy 10 éve nem találkoztam HD-nél alacsonyabb felbontású filmmel.

2018. márc. 20. 19:37
 15/54 A kérdező kommentje:

Csak a HIFI-t meg kell csináltassam a CD tálcát, a kazetta görgőket ki cserélni, bakelit tányérát meg csináltatni mert egyet nyikorog mikkor el indul.

Csak biztos nem úszom meg 10 ezer alatt :(

2018. márc. 20. 19:47
 16/54 anonim ***** válasza:
Nekünk a HIFI toronyban nem volt CD, a bakelitlejátszóban meg tönkrement a tű, 6000-ért adtak volna másikat. Azt inkább kidobtuk, a hangfalait meg rákötöttem egy erősítőre, azt meg a számítógépre. Audio CD-t még szoktam néha írni, mert az autóban az van, de egyébként bedobozoltam a CD-ket és a DVD-ket is. Jelenleg gyorsabb leszedni NCORE-ról, mint előkresni a pincéből, ha épp megvan. :D A kazetták még megvannak, főleg azért, mert van egy színházfelvétel, meg néhány családi videó, amit nem nagyon tudok pótolni, csak éppen videómagnóm nincsen hozzájuk. A bakelitekhez kéne egy lejátszó, mert vannak nagyon jók. Egyébként egy irritáló kis pöts vagy. Kábé ennyi jutott most az eszembe. :)
2018. márc. 20. 19:55
 17/54 anonim ***** válasza:
Normális HIFI tornyot meg rátudsz kötni PC-re, és máris nem kell kidobni, meg CD-vel szarakodni sem.
2018. márc. 20. 19:59
 18/54 A kérdező kommentje:
# 17 Sajnos nincs rajta AUX bemenet, csak fejhallgató kimenete van.
2018. márc. 20. 20:01
 19/54 anonim ***** válasza:
#18 Akkor nem érdemes rá költeni. Inkább vegyél egy normális hifi tornyot! Minden valamirevaló hifinek van aux bemenete, a többi csak ipari szemét, max a garázsba jó munka közben hallgatni a rádiót.
2018. márc. 20. 20:07
 20/54 A kérdező kommentje:

# 19 Szerinted 10 ezer felett lenne a javítása?

Mind a kettő kazettás résznél kicsit meg vannak repedve a görgők, nyúzzák a szalagot, a legjobban a DECK 1 nyúzza nagyon azt nem is használom, fej púculásokat meg csináltam párszor, de az DECK 1 résznél szerencsére azért nem ér a görgőhöz nem ér oda a felcsavarodott szalagmaradék. A CD tálca nem jön ki teljesen, be meg csak kézzel meg kell tolni, nem mindig értékeli a CD-t, de lehet azért mert a tálca hiba miatt. Bakelit része meg nyikorog egyet a tányér, néha teljesen nem is játssza le a bakelit lemezt ha nem állítom át hogy a tálca mindig forogjon.

Szerintem sok mindent kellene rajta cserélni, én jobban a kicsi fajta gumigörgő árától félek.

Egy alkatrész csere majdnem 10 ezer forint, 6000-9000 Ft között szokott leni a javítása a szervizben.

2018. márc. 20. 20:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!