Sokan miért nem előretervezőbben vesznek PC-t?
Ez egy eléggé összetett kérdés. Mindenkinek más az értékrendszere, lehet neki a telefon fontosabb, mint egy ütős PC. Egy telefont könnyebb megvenni, mint egy ütős PC-t összerakni, mert a telefon ott van készen, de egy normális gépet összerakni nem olyan könnyű. Én 2-3 napja szórakozok azzal, hogy az alaplap-proci-memória triót jól összerakjam, ne pedig random alkatrészeket vásároljak, aztán kiderül élőben, hogy nem támogatja, nem passzol, stb. Többen nem értenek a PC témához, nem tudják milyen alkatrész kell igazából nekik, eladóra hagyatkoznak.
Aztán ott van az is, hogy ennyire telik, nincs több keret. Talán ez a legegyszerűbb válasz. Mert az egy alkatrészre vonatkozó "csak pár ezer forintos többletköltség" című dolog az egész gépet tekintve már simán 20.000 Ft plusz kiadás, vagy több. Pláne VGA esetén, ahol max másik gyártótól fogsz venni valamivel drágábban VGA-t, de a chipset ugyanaz marad, tehát nem a dupla ventitől lesz tartósabb, hanem attól, hogy nem 1060 3GB-ot vesz, hanem 1060 6GB-ot.
Szóval szerintem itthon az anyagi helyzet és a hozzá nem értés az, ami miatt nem gondolkodnak előre az emberek.
Meg igazából nem is nagyon lehet, mert látod jött Ryzen, aztán jött Coffee Lake, jövőre jön a Pinnacle Ridge, majd a Matisse, Intel oldalon a Cannonlake, Ice Lake. Hogy tervezzek akkor így előre, ha évente jön egy új proci? VGA terén is kitalálták, hogy jön az 1070 Ti, memóriák közül is egyre több a Ryzen barát memória.
Nem olyan könnyű évekre előre tervezni. Nyilván ha van egy masszív vagy tartós alap, akkor egyszer kell csak beruházni, utána már könnyebb egyesével csereberélni az alkatrészeket, nyilván nem fog az ember 1-2 évente új gépet venni kompletten, kivéve, ha az alaplap nem kompatibilis az új procival. Most is pl. Coffee Lake-re váltani az egy 100-as. 40 az alaplap, 60+ biztos lesz az i5 8400.
szinte évente jönnek intel proceszorok és alaplapok , nem lehet megjosolni miko fog vége lenni ....
bányászás is bejött igy mennek felfele a videokártya árak ... aki kimondottan gamingelni szeretne jó belenyulhat zsebébe !!! ország is eléggé szarul áll pénzileg ... alacsonyak a bérek
Ahogyan itt láttam, direkt ész nélkül az alját ajánlják a tápoknak is...pedig ésszerű, hogy a teljesítmény kakaót kíván mindig, így nagyobb tápot is....
Szerintem a mocok kereskedők próbálnak így "megélni" a kérdezőkből...nem lennék meglepve.
A pc-ét nem tudják villogtatni a haverok előtt, így mééé költsenek rá sokat? :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!