Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri spórolni egy Macbookra?

Megéri spórolni egy Macbookra?

Figyelt kérdés
Tényleg sokkal jobb és tartósabb?
2011. szept. 1. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:

Egy párat elolvastam de csak a felületet súrolták az érveket.

pl. az első közt az asus hasonlításnál a gépek kb 5 %-át hasonlították ösze. HDMI van macbook-on is csak más alakú.

Akkor éri meg ha ki is használja az ember.

Előnyeit csak akkor tapasztalaj,

-ha használja: Rugalmas könnyű, még öreganyám is el tudja nyomkodni órákon keresztül annélkül, hogy fennakadna valamin.

-fontos, pótolhatatlan adatokat tartasz a gépen, vagy biztonságban akarod tudni azokat.

-munkára használod, esetleg jó nagy fájlokkal dolgozol ahol nemnagyon kényelmes ki-be kapcsolgatni a gép. Nekem pl most is nyitva van egy Reason zeneszerkesztő a háttérben, mert kutyát nem zavar de ha eszembe jut egy jó ötlet csak 1 katt és Play.

-esetleg újságírással vagy csak netmukucs vagy és nincs kedved havonta vírusírtani, reinstallálni.

Én 650-ért vettem és még 2 év után sem sajnálom azt a pénzt.

De mivel munkára használom, sok alternatíva nem volt.

Ha most veszel Macbook Pro-t akkor azon már van Thunderbolt, ami nagyban segít a bővítésben. Univerzális port a firevire tulajdonságival bír. Olyan mint ha kereszteznéd az usb-t és Lan hálózatot, csak ezt mind 10GB/sec-es sebességen oda-vissza. 4x gyorsabb az usb3-nál és 400x az usb2-nél.

Te tudod mire van pénzed de ha megveszed sztem nem bánnád meg később sem. :)

2011. okt. 3. 23:31
 62/67 anonim ***** válasza:

Ja amúgy a kérdés így szól: Megéri spórolni egy Macbookra?

Spórolni nem éri meg, akkor inkább költs valami kevésbé feltűnőre, de hasznosra.

Ha pedig meg vagy áldva felesleges bankókkal, nem is kell spórolnod iMacra. Ez olyan, mintha havi 100e keresettel akarnál spórolni egy BMW 5-re, hogy nagyobbnak látszódjék a hímtagod.

2011. okt. 4. 00:44
 63/67 anonim ***** válasza:

"-fontos, pótolhatatlan adatokat tartasz a gépen, vagy biztonságban akarod tudni azokat. "

Oké, a többi előnye érthető, bár pl. az egyszerű használhatóság is csúsztatás, mert az azért szubjektív. Viszont pótolhatatlan adatot senki nem tart egy helyen, egy Macbook vinyóján különösen nem, hiszen annál is pont ugyanolyan esélyed van, hogy az egyszer csak elszáll, mint egy Asus gép vinyója. Fontos file-okat legalább egy külső adathordozón és egy felhőben is érdemes eltárolni, 1 helyen semmiképpen.

2011. okt. 5. 13:48
 64/67 anonim válasza:
269K-ért szerintem az Air abszólút megéri az árát szal szerintem megéri gyűjteni : )
2011. okt. 8. 21:35
 65/67 anonim válasza:

Olvastam a sok kommentet és én most használom a negyedik notebookomat. Az elsőt még akkor vettem amikor mindenkinek asztali volt, három évet húzta Fujitsu, 18 évesen vettem...

Utána egy egész nyarat dolgoztam egy Macbookért mert elegem volt a windowsból meg a PC-ből a rengeteg hibájával együtt... A Macbookot imádtam... Három évig használtam és egyszer sem!!!! fagyott le... mikor először kinyitottam 3,5 órát bírt az aksi, amikor eladtam 2őt... semmit nem kellett benne cserélni, nem kellett újratelepíteni a rendszert, és minden programot megtaláltam hozzá még akkor is (2007) amikor alig volt elterjedve a mostanihoz képest... három év után több mint féláron!!! adtam el, ennyit arról ki mennyit bukik rajta.... megjegyzem egy ismerősöm vette meg 1,5 éve és mai napig élvezi a kis gépet...

azért adtam el, mert nagyon jó árat kaptam még érte és ebből vettem egy Dell-t ami igencsak felső kategóriás volt Win7-tel... gondoltam ez már talán megközelíti az OSX-et használati élményben.... tévedtem, és egy év után fél ár alatt sem tudtam eladni, úgy hogy közben a winchester is elszállt (külső behatás nem érte) az amúgy üzleti felhasználásra szánt gépben... kösz... vágják le a kezem, ha újra winfost használok...

most vettem egy Macbook Pro-t, ami 320e volt, de ezt legalább nem úgy kapcsolom be, hogy jujj elindul-e, nem kell várni fél órákat mindenre, nincs vírus... én sima átlag felhasználó vagyok, de nem elégszem meg az átlag winfos "élménnyel" ami havi egyszeri idegeskedés... a prémium élményt, tartosságot meg kell fizetni... ennyi... én használtam win98-at, xpt, win7-et és Mac-et... Engem meggyőzött és az aki soha még be sem kapcsolt ilyet inkább ne szóljon, és üljön és verje ki Bill Gates képére...

Megjegyzem van iPhone-om és iPad-em is, amit maximálisan ki lehet használni még úgy is ha nem vagy programozó vagy zenész... ész kell hozzá, akinek nincs annak ott a winfos... egészségetekre...

2011. nov. 24. 17:07
 66/67 anonim ***** válasza:

Azért, mert Windowst használtál, és nem Linuxot.

Én 1,5 hónapja egy MacBook Pro-n dolgozok, saját laptopom egy Dell. Hát, ég és föld, méghozzá a Dell az ég ezen viszonylatban.

MacBook Pro hátrányai, amelyekkel csak most szembesültem:

- Kritikán aluli minőségű billentyűzet. Emiatt ha írok, baromi gyakran marad ki 1-1 karakter, mert kb. püfölni kéne.

- Apple billentyűzet kiosztás. Nyilván aki ahhoz szokott, annak a másik lenne fura, de egy programozónak a $ és a # jelek hogy 3 billentyűzet kombinációval érhetőek el, az nem kicsit gáz. Nyilván átállítottam hagyományosra. Ráadásul ahogy kollégám mondta, a gépnek "telefon billentyűzete" van, azaz nincs egy rakat billentyű, pl. page up/down, delete, stb. Igen, Fn+fel az page up, de természetesen sima terminál ablakban nem megy, iTerm-ben viszont megy, ott viszont mceditből nem megy a copy+paste, ami meg a sima terminálban megy.

- Operációs rendszer frissítésnél a korábbi logikával gyakran szembe megy az új. Lásd pl. fordított görgetés az egérrel(Lion). Nyilván ez is visszaállítható, de akkor is idegesítő. Xcode viszont új verziótól kezdve totál más lett, minden máshol van.

- A kezelőfelület csak akkor használható gyorsabban, mint a Windows vagy a Gnome, ha valaki évekig gyakorolta a billentyűkombinációkat, touch pad lehetőségeket, egyébként sokkal nehézkesebb váltani a programok, azon belül az ablakok között.

- Mivel a menüsor fix helyen, fent van, és mindig az aktív ablak menüsora van ott, ezért ha egy kis ablak fent van, mögötte egy nagy ablak, akkor a kis ablaké jelenik csak meg, nem lehet egy klikkel rámenni a nagy ablak file menüjére. Ez nem csak megtévesztő, de nehézkes is.

Szóval összességében azt látom, hogy a Mac OS X arra megy rá, hogy mindenben szembemegy a többi rendszerrel, így nyilván egy Apple fanatikusnak más rendszer lesz szar, nekem meg ez. Szóval számomra a felhasználói élmény(1-10):

Windows: 5

Linux: 8

Mac OS X 2

Egyetlen előnyét látom a Windows-al szemben, hogy Unix (BSD) alapú.

2011. nov. 26. 10:59
 67/67 anonim ***** válasza:
Egyébként Linuxnál ez a Unity nevű fos is a Mac OS X-et utánozza, és ezért használhatatlan.
2011. nov. 26. 11:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!