Miért kell ennyit "spórolni" a procin?
Van egy négy éves asztali PC-m és nemrég kaptam egy notebookot.
Procik:
asztali: Intel Celeron 2.4 Ghz, max. 3 Ghz
notebook: Intel Celeron M 1,86 Ghz, max. 4 Ghz
tehát végülis mért kell ekkora különbségnek lennie?
a notin kiakadtam, az asztalinál ez a 0,6 Ghz teljesen rendben van, ne is mennyen maxal egy proci, na de enyire lehúzni a notin 2,14 Ghz-el?
adnák akkor inkább drágábban, de 3 Ghz-el legalább. egyáltalán mért ilyen procit raknak bele?
és tudom, hogy az órajel nem minden, meg bőven elég nekem ez arra amire használom de akkor is, ekkora különbség...
Én nem igazán értem a problémád. Több dolog miatt nem nyomatják 4 GHz-n a procidat:
1. Hűteni is kell, ami elég nehezen megoldható egy szinte hermetikusan lezárt "gyufásdobozban".
2. Áramot is eszik az a kis kocka. Ha fullra menne, akkor az lenne a bajod, hogy a hordozható géped miért merül le az előtt, hogy betöltené az op. rendszert.
Egyébként gyártás-technológiailag is egyszerűbb egy fajta procit gyártani, és azokat másképp beállítani, mint 500 különbözőt.
Btw Asztali gépben fogod magad, veszel rendes hűtést, és nyomod az OC-t ezerrel. De notinál azért nem ilyen egyszerű a helyzet.
nem az a baj, hogy nem maxon megy, csak a nagy különbség
nekem nem is kell, hogy maxon mennyen, de azért jobban meg lennék elégedve ha min. 2,2-2,6 Ghz lenne.
persze h hüteni is kell, dehát ez a mai világban simán megoldható, hiszen ennél sokkal "jobb" procikat is beleraknak a notikba.
ezért is írtam, h mértnem adják akkor inkább kicsit drágábban?
azt viszont, amit a gyártásról írtál abban igazad van, egyszerübb :)
De te most miről is beszélsz?! Hangoztatod, hogy inkább adnák drágábban. Namost netom mikor voltál utoljára számítógépes boltban: vannak olcsóbb gépek, gyenge teljesítménnyel, és drágábbak nagyobb teljesítménnyel. Tehát már feltalálták, hogy nagyobb teljesítményű procit drágábban adnak. Az, hogy neked nem olyan, hát most mit kezdjünk vele?! A vásárlás előtt kellett volna erre gondolni...
Másrészt hiába a nagy proci, ha a gép többi része nem tudja kihasználni, akkor csak az áramot pazarolja, ami nem utolsó szempont lapotopnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!