Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri spórolni egy Macbookra?

Megéri spórolni egy Macbookra?

Figyelt kérdés
Tényleg sokkal jobb és tartósabb?
2011. szept. 1. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél gép:

Nincs oprendszer meg semmilyen SW. Egy win ára meg elég húzós tud lenni. Egy machez adnak egy rakat profi SW-t is meg egy jól működő oprendszert is.

Van benne mikrofon, de fingom sincs, hogy mennyire használható.

A touchpad szintén kérdéses. Használtam már elég drága 4-500e-es gépet is nem applet, de a touchpad használhatósága messze elmaradt mindnél.

A burkolata nem tudom, hogy milyen és miből van, az akkuidőt szintén nem tudni.

Megnéznék egy fémházas IBM-et ami sokkal olcsóbb, mint egy Mac. Ja és persze legyen minimum 7 órás akku benne, legyen benne hd webkamera. Mert lehet olcsóbban venni csak ez sem olyan benne meg az sem olyan benne, meg még ez is gyengébb stb.

Mikor értitek már meg, hogy nem csak azt kell nézni, hogy milyen CPU meg memória stb van egy gépben? Hanem az egészet (SW+HW, support és egyéb támogatások) egyben.

A szerintemre. Nem csak szerintem az android fórumok szinte csak azzal vannak tele, hogy valami nem jól működik és én is ezt tapasztalom. Volt már SGS2-m (igaz céges, de inkább visszaadtam használom a sajátom) is ami állítólag egy csúcsteló, de olyan, mintha egy vacak szappantartó lenne. Én meg nem akarok a rendszerrel szarakodni hanem használni akarom, nem akarok romozni meg ilyen faszs@gokkal foglalkozni.

Tudom, hogy van konkurencia használtam is elég drága gépeket 300-400ezreseket. Van egy ismerősöm ő vett egyszer egy 600e-es Asus-t amúgy is elég drága gépei voltak meg használt wint és linuxot is. Aztán tavaly vett egy 13-as MBP-t és azt mondta soha nem akar mást használni. Szerinted érdekli őt, hogy olcsóbban kapott volna erősebb gépet? Nem, mert tudja, hogy azokkal csak a szívás volt. Pedig semmi extra dologra nem használja, "csak" dolgozik vele. És nem akar szarakodni a linuxszal vagy a winnel csak haszálni akarja a gépet.

2011. szept. 4. 22:56
 32/67 anonim ***** válasza:

Javítás:

Használtam már elég drága 3-400e-es gépet is nem applet, de a touchpad használhatósága messze elmaradt mindnél.

2011. szept. 4. 22:58
 33/67 anonim ***** válasza:

"Nincs oprendszer meg semmilyen SW. Egy win ára meg elég húzós tud lenni."

Linux ingyen van, Windows olyan 30 ezer körül van, még azzal is csak 210 ezer a 350 ezerrel szemben. A legtöbb általános feladatra találni ingyenes szoftvert, a speciális szoftver pedig Macre sincs alapból.

"Van benne mikrofon, de fingom sincs, hogy mennyire használható. "

Konkrétan fogalmam nincs, de anyám egy Dell Inspironnal (ami consumer kategória, a Vostro már üzleti) évekig skypeolt, és meg volt vele elégedve. Professzionális használatra meg egyik beépített mikrofon sem használható.

"A touchpad szintén kérdéses. Használtam már elég drága 4-500e-es gépet is nem applet, de a touchpad használhatósága messze elmaradt mindnél. "

Erről fogalmam sincs, számomra a touchpad használhatatlan egérhez képest, még laptopon használva is egyszerűbbnek érzek minden műveletet, mondjuk én nem is 13,3-as, hanem 15,6-os laptopot használok.

"A burkolata nem tudom, hogy milyen és miből van, az akkuidőt szintén nem tudni. "

Ott van, hogy alumínium vázas mindkettő gép.

Akkuidőre nem keresek rá, de a Dellnél ha pluszban beszerzed a legnagyobb aksit, akkor sem vagy sehol az Apple árához.

"Mikor értitek már meg, hogy nem csak azt kell nézni, hogy milyen CPU meg memória stb van egy gépben? Hanem az egészet (SW+HW, support és egyéb támogatások) egyben. "

Te ezek szerint funkcionálisan analfabéta vagy, mert én egyáltalán nem írtam, hogy csak azt nézem, ami benne van. Példának okáért ott van a hazai legendásan Apple szerviz az 1 éves garanciával szemben a Dell 3 éves garanciájával, miközben a szervizről is jókat hallani (nekem nem volt szerencsém hozzájuk, mert nem romlott el semmi). A másik, hogy pl. a Dell gépei is többnyire masszívak jóval alacsonyabb áron(az új Inspironokra sajnos ez nem mondható el). A tartóssági statisztika szerint pedig nincs nagy különbség.

"A szerintemre. Nem csak szerintem az android fórumok szinte csak azzal vannak tele, hogy valami nem jól működik és én is ezt tapasztalom."

Egy opensource rendszernél mindig van, ami épp nem működik tökéletesen, de a már bevált dolgokra midig találsz stabil verziót. Ha az iPhonennál rossz valami(lásd pl. nem volt sokáig copy&paste), akkor várhatsz éveket a fejlesztésre, vagy jailbreakeled a telefont, utóbbi meg garanciavesztéssel jár.

"Volt már SGS2-m (igaz céges, de inkább visszaadtam használom a sajátom) is ami állítólag egy csúcsteló, de olyan, mintha egy vacak szappantartó lenne. "

Mert a Samsung alapvetően nem azért gyártja a csúcstelefonjait, hogy 3-4 évig használd, mert aki ilyet vesz, az 1 éven belül úgyis lecseréli. Ha tartós és jó telefont akarsz csúcskategóriában, ott a HTC.

2011. szept. 4. 23:23
 34/67 anonim ***** válasza:
A másik, hogy te tényként kezeled, hogy más márkákkal minden esetben szívás van laptopnál, holott ez messze nincsen így, mindig minden márkánál lehet olyat mondani, hogy valakinek baja volt egy termékkel, és ez az Applere is igaz, csak te csukott füllel közlekedsz, ha épp valaki az almával szívta meg(pedig ilyet is ismerek, meg olyat is, aki a Dellel, mégsem vonok le általános következtetést emiatt).
2011. szept. 4. 23:29
 35/67 anonim ***** válasza:
Ja, és ha már arról van szó, hogy nem a hardver alapján kell választani laptopot, az általam linkelt Apple és a Dell közül így látatlanba(hogy nem próbáltam ki) akkor is a Dellt választanám, ha egy árban lennének. Márpedig azért, mert a márkanév alapján hasonló megbízhatóságra számítok, hardverben kb. egyenlő, Dellnél meg ott van a 3 év garancia. Mondom, ezt látatlanban, mert egyik modellt sem ismerem alaposan.(szoftver szempontjából meg ami nekem kell - főleg open source fejlesztőeszközök - egyébként megvan mind OS X, mind Linux, mind Windows rendszereken)
2011. szept. 4. 23:33
 36/67 anonim ***** válasza:

De mondom, meg lehet indokolni, hogy SZERINTED miért jók az Apple gépek, illetve, hogy miért jó NEKED. Nem is kívánlak meggyőzni az ellenkezőjéről, hiszen aki nem a csoki, hanem a vanília fagyit szereti, azt sem akarom meggyőzni arról, hogy a vanília jobb. Viszont az ilyen általános kijelentéseket nem szeretem, amellyel az Apple gépeket általában, tehát nem csak a te ízlésed szerint az összes többi márka fölé helyezed. Holott az Apple csak egy márka a sok közül, lehet szeretni, nem szeretni, nem lesz felsőbb kategória.

Valamelyik fórumban egy hozzászóló nagyon jól leírta. Nem teszek idézőjelet, mert nem szó szerint idézek(nem emlékszek a pontos szövegre). Azt írta, az baj az elvakult Apple fanokkal, hogy úgy adják elő, mint ha az Apple a pisztolyok piacán lézerfegyvert árulna. Na ez a baj.

2011. szept. 4. 23:48
 37/67 anonim ***** válasza:

Légy erős HTC-m van, de hogy minőségi lenne azt nem mondanám, max a burkolata, de ahogy már írtam a hangszórói szar@k meg az Sw sem igazi.

Lehet, hogy linux ingyen van, de minek szívjak vele? A családban szinte csak linux van, ez nekem köszönhető, de már bánom néha, mert mindig akad velük valami gond. Tény, hogy sokkal jobb, mintha win lenne ezeken a gépeken.

Igen lehet egyéb appokat letölteni meg keresgetni, de pl az iLife meg iWork programok kiválóan használhatóak és nem kell egyéb programot feltenni.

Nem a termékre írtam, hogy szívás van hanem az SW+HW-rel és itt főleg a SW-rel lehet szívni. Ami a macnél jóval kisebb arányban fordul elő. tény, hogy meg kell tanulni használni aki előtte csak winnel találkozott, de elég gyorsan tanulható és egy rakás olyan funkció van benne ami segíti és megkönnyíti a haználatot.

Ha más rendszerhez kell leülnöm akkor kb hülyét kapok, hogy a jól megszokott kényelmi funkciók miért nincsenek benne abban a rendszerben.

Az alu vázas az nem alu házas.

Akkor még vegyek hozzá 3 akkut? És az egyáltalán mennyit bír? Meg a legnagyobb kiáll gondolom a gépből meg ki tudja mennyi szarakodás van még vele.

Nem linkeltél fémházas NEM FÉM VÁZAS thinkpadet.

Pont a copypaste ami egy rakás fos az androidban inkább ne lenne benne. Pont erről beszéltem, hogy van benne valami ami használhatatlan.

A hazai apple szervíz már rég nem olyan sz@r mint volt. A 3 év az tény, hogy jobb.

A touchpad-hez. Nem mindig tudsz egeret használni vagy épp nincs ott. egy sima TP meg egy rakás funkciót nem tud amit a multitouch touchpad vagy a külső touchpad amivel sokkal gyosabban és hatékonyabban használható. Plusz az érzékenysége és a használhatósága elég gyenge votl minden gépen amin próbáltam.

2011. szept. 4. 23:49
 38/67 anonim ***** válasza:

"Valamelyik fórumban egy hozzászóló nagyon jól leírta. Nem teszek idézőjelet, mert nem szó szerint idézek(nem emlékszek a pontos szövegre). Azt írta, az baj az elvakult Apple fanokkal, hogy úgy adják elő, mint ha az Apple a pisztolyok piacán lézerfegyvert árulna. Na ez a baj."

Igen nem lézerfegyvert árul hanem pisztoly, csak éppen mégis valami mást, mint a többi.

Egyik barátommal beszélgettünk/dolgoztunk pár hónapja egy kávézóban. És egyszer csak azt mondja nekem, hogy legközelebb ő is Mac-et vesz. Hozzátenném Dellje van a géppel HW-esen semmi gond nincs.

Kérdeztem miért?

Azt mondja, hogy legutóbb amikor kint volt Olaszban az egyik ismerőse is ott volt vele akinek Mac-je volt. És feltűnt neki, hogy a srác csak előveszi a gépet és minden működik neki rendesen. A Dellel meg valahogy semmi sem volt olyan egyszerű és jól működő.

Megsúgom nem a Dell-ben van a hiba.

2011. szept. 4. 23:57
 39/67 anonim ***** válasza:
Ha jól látom a leírást akkor az a gép amit linkeltél nem teljesen fém házas. Na pont ezekről a különbségekről beszéltem amik miatt olcsóbb egy gép.
2011. szept. 4. 23:59
 40/67 anonim ***** válasza:

Ja igen és ami még feltűnt nem SSD van benne, hogy ha már az Airrel állítottad szembe.

Sok kicsi sokra megy árban.

2011. szept. 5. 00:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!