Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri spórolni egy Macbookra?

Megéri spórolni egy Macbookra?

Figyelt kérdés
Tényleg sokkal jobb és tartósabb?
2011. szept. 1. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
53%

Mégis mit vársz egy ilyen oldalon ahová ennyire komolytalan emberek járnak? Tisztelet a kivételnek. Főleg, hogy itt a userek 98%-a win-t, linuxot használ kis pisis akit még az anyjaék tartanak el és még életükben hozzá sem szagoltak egy apple géphez huzamosabb ideig. Főleg az volt nevetséges aki azt írta, hogy nincsenek programok meg (max a nagyon spéci progik nincsenek hozzáÖ, hogy nyomott áron kellett eladni. Na az főleg, mert ott csak az eladó volt ilyen béna.

Az én gépem 4 éves és simán 100e felett van a piaci ára. Eddig csak egy új aksi kellett bele.

Nézz meg egy olyan gépet ami ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik (nem csak a cpu-t meg a memóriát kell nézni ami a sok geeknek meg a gamerpistikéknek fontos) nem sokkal lesz olcsóbb ha egyáltalán olcsóbb lesz. Nem rég dobtak piacra egy Air konkurenst ami drágább és még annyit sem tud.

Ha csak azért akarsz mac-et, hogy divatolj akkor felejtsd el, abból nem kérünk van elég.

És inkább egy apple-es oldalon kérj tanácsot ott valahogy sokkal jobb a hozzáállás. Nem azzal fogják kezdeni, hogy "igen megéri" ezt garantálom.

Végül itt van egy olyan win user írása akinek nem csak a cpu, meg a memória mennyisége számít.

[link]

2011. szept. 4. 02:58
 12/67 anonim ***** válasza:
53%
És ha felmész bármelyik mac-es oldalra elolvashatod a gépek hibáit, mert ahogy a "nagytudásúidióta" írta azzal ellentétben a macesek nem titkolják, hogy ha valami van a géppel.
2011. szept. 4. 02:59
 13/67 anonim ***** válasza:
A ház, és a kijelző mindenesetre az átlagnál jobb minőségű. A többi beépített hardver valóban csak átlagos, de mivel az oprendszernek csak néhány konfigot kell kezelnie, így sokkal jobban testreszabott. Ez sokat javít az alkalmazások sebességén és stabilitásán. Átlagfelhasználóként mindent megtalálsz hozzá, bár többnyire fizetős változatban. Ja, és a vírusok 99%-át Winre írják. Úgyhogy ha eleged volt a kíndózos tamagocsietetésből válassz mindenképp alternetív oprendszerrel telepített gépet :-)
2011. szept. 4. 08:14
 14/67 anonim ***** válasza:
80%

Ja, 4 eves apple laptop 100 ezer, csak anno 4 eve 500 ezerert vehetted. Nekem 6 eves Dellem anno 160 ezer volt, intenziv hasznalattol sem volt semmi baja soha, persze most max. 30-40-ert lehetne eladni, de ez csak 120-130 ezer 6 ev hasznalatert, nalad meg 400 ezer.

Egyebkent azok a markakamelyek nem rosszabb minoseguek, mint az Apple, de toredek az aruk:

Dell, Toshiba, Asus, Lenovo, Samsung

2011. szept. 4. 12:04
 15/67 anonim ***** válasza:
89%
Amugy a kerdesre valaszolva, a valasz nem, es azert nem mert itt tetted fel a kerdest. Bizonyos celcsoportnak, pl. grafikusok, zeneszek a Mac egy idealis valasztas. Szoftverfejlesztonek meg izles kerdese. Ezen tul van egy rakat sznob, akinel fontos, hogy dragat vegyen. Ha az elso vagy a masodik csoportba tartozol, akkor szakmai forumon kerdeznel, ha a harmadikba, akkor nem kerdezned, hanem venned.
2011. szept. 4. 12:26
 16/67 anonim ***** válasza:
47%

Utolsó te nagyon korlátolt gondolkodású lehetsz, hogy ha szerinted csak ezek a célcsoportok vesznek Mac-et. Látszik az elvakult Macellenesség.

És 310-ért vettem 4 éve így még csak a harmadára esett az ára. Van több 180-200e-ért vásárolt gép is a környezetemben amiket jobb esetben 50-60e-ért lehet eladni.

Egy kis matektudással könnyen kiszámolható, hogy rosszabb az arány, mint 1/3-ad. Arról már nem is beszélve, hogy azok a gépek milyen állapotban vannak. Pedig az enyém jóval többet volt használva.

Ha a hozzád hasonlóknak eljutna odáig a gondolkodásmódjuk, hogy megnézzenek egy ugyanilyen tulajdonságokkal és képességekkel bíró gépet akkor látnák, hogy nem lehet kapni ilyen gépet jóval olcsóbban.

Ha olyan nagyon ügyi vagy akkor mutass nekem egy olyan gépet ami mindazt tudja és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az alap MBP és jóval olcsóbb.

- fém burkolat, hd webkamera, minőségi jó zajszűrésű mikrofon, led kijelző, 7 órás akku

Érdekes, miért van a többi ilyen gép is 300e környékén vagy felette?

2011. szept. 4. 14:04
 17/67 anonim ***** válasza:
A multitouch touchpadot se felejtsd ki ami nagyban megkönnyíti a rendszer használatát. És valami normálisan kezelhetőt, mert néhánytól a falra másznék olyan szarok.
2011. szept. 4. 14:11
 18/67 anonim ***** válasza:
38%

kamera, mikrofon felesleges a legtöbb embernek

led kijelző = led háttérvilágítású kijelző, amit a legtöbb notebookban már alkalmaznak

fém bukolat valóban érdekes, de nem lesz tőle nehezebb a gép? bírtam a videót, ahol frizbiznek a macbook air-el, kb annyira jó is

igen, apple ellenesség, mert utálom steve jobs-t

2011. szept. 4. 14:27
 19/67 anonim ***** válasza:

Köszönjük Emese. Csupán a kérdésre nem tudtál válaszolni. Azért, mert neked nincs szükséged a mikrofonra, meg a kamerára attól még nagyon sok embernek van sőt manapság már az emberek nagy része használja is. Tudod vannak olyan programok, mint pl a skype, az iChat és hasonlók. Nekem meg a munkámhoz elengedhetetlen.

Steve Jobsról meg annyit, hogy kevés olyan géniusz van, mint ő aki képes olyan megalkotására, mint az Apple. Bill Gates-hez lehet még hasonlítani, de ő sem tudott ilyen eredményt elérni.

Csak azt nem tudom miért jó neked, hogy utálod Steve-t, mivel az utálat negatív érzelem és mint olyan rossz az embernek. Ha te rosszat akarsz magadnak az a te dolgod. További jó utálatot.

2011. szept. 4. 15:16
 20/67 Argloss ***** válasza:

Steve bácsi már visszavonult a betegsége miatt, vagyis olvastam valami ilyesmit... Na meg egy ember miatt utálni valamit, amúgy is...

Lehet, hogy én vagyok igénytelen, de szerintem mindkét rendszer jól használható, ha hozzá van szokva az ember a hülyeségeihez. Nekem nem ér meg annyi pluszt a macbook csak azért, mert azt nem kell annyira állítgatni, hogy pörgősen működjön...

2011. szept. 4. 19:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!