Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri spórolni egy Macbookra?

Megéri spórolni egy Macbookra?

Figyelt kérdés
Tényleg sokkal jobb és tartósabb?
2011. szept. 1. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
89%

ma 14:04:

Tipikus elvakult Apple fan vagy. Nem a tényekkel vitatkozol, hanem személyeskedsz!

Először is, ha nekem egy 120-130 ezres gép megfelel, és igenis lehet olyat kapni, ami ennyiért tartós(pl. Dell Latitude 5520m ilyen, mondjuk hardverben nem új, de nekem laptopba nem erőmű kell), akkor az mondjuk 4 év múlva 30-40 ezret fog érni, akkor én sokkal jobban jöttem ki, mint te egy 500 ezres almával, hiszen abszolút többet buktál rajta. A relatív összehasonlításnak semmi értelme.

A másik, hogy van képed engem korlátoltnak nevezni, miután én körbenéztem, és látom, hogy nem egy márkából lehet tartós, jó gépeket kapni, te meg olyan szűk látókörű vagy, hogy csak az Apple-t tudod látni.

Mellesleg még egyszer, nekem a 6 éves Inspironom intenzív használat mellett is egyben van(nemrég váltottam újabbra), és nem tudom elképzelni, hogy a 6 év meghibásodás nélküliség és az, hogy totál semmi baja a házának sem, holott műanyagból van, mivel nyújtott volna többet egy Apple minőségben, ami akkor 500 ezer lett volna, míg az én gépem 170 ezer. De csalásban van több Dell is, Asus is, soha egyikkel sem volt baj, és a 200 ezres határt sosem léptük át. Ellenben néztem HP Elitebookból 500 ezerért van olyan hardver szempontból, mint MacBook Pro 700-ért, a minőségben csak elvakult almások szerint van jelentős különbség.

2011. szept. 4. 20:53
 22/67 anonim ***** válasza:

ma 15:16:

Steve Jobs egy zseni, ez tény. Csakhogy ez nem biztos, hogy jó hír az Apple sznoboknak, mert éppen őket sikerült zseniális módon hülyíteni. És itt elsősorban nem is a MacBookPro felhasználókról beszélek, mert ugyan túlárazott termék, de jó is. Ellenben nem sok embernek van szüksége ilyen gépre, az iPhone, iPad meg egy hatalmas megetetés, ezzel MacBook Pro felhasználó ismerőseim is egyetértenek.

2011. szept. 4. 20:56
 23/67 anonim ***** válasza:

Ez a mennyit buktál ez úgy baromság ahogy van. Megveszel egy Mercit ami 2x-4x annyiba kerül, mint egy Opel, de nem ér annyival többet ez biztos sőt még a szervízelés és a fenntartás is sokkal többe kerül. Akkor azon 4-5 év múlva sokkal többet buksz. Ennyi.

Ha valakinek megfelel egy 130e-s gép azzal semmi gond nincs. Csak azt nem értem, hogy az olyanok mint te miért nem képesek felfogni, hogy valaki ki is használja egy Mac képességeit. És megéri neki azt a plusz pénzt amibe kerül az amit cserébe kap?

Te meg a hozzád hasonlók ezt vagytok képtelenek felfogni.

Azért mert te nem látod az iPad felhasználási lehetőségeit az nem azt jelenti, hogy az nem jó semmire. Talán ha tovább látnál az elvakult PC userségnél akkor látnád ezt is.

Neked nincs rá szükséged, de van aki kihasználja bármilyen hihetetlen is neked és a hozzád hasonlóknak.

Hozzátenném nincs iPad-em.

2011. szept. 4. 21:04
 24/67 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem, hogy az olyanok mint te miért nem képesek felfogni, hogy valaki ki is használja egy Mac képességeit."

De, én ezt totál értem, én direkt írtam, hogy vannak emberek, akiknek kimondottan Macre van szükségük. De ez töredéke a usereknek.

"Azért mert te nem látod az iPad felhasználási lehetőségeit az nem azt jelenti, hogy az nem jó semmire. "

Te gondolatot próbálsz olvasni, holott egyáltalán nem úgy gondolom, mint amit a számba akarsz adni. Szerintem igenis jó dolog a tablet a célközönségének, ellenben én az Androidot sokkal jobb rendszernek találom erre a célra. Árban meg szintén túl van árazva az iPad, mint minden más Apple termék, egyébként %-osan még nem annyira, mint az iPhone.

Amúgy vicces, hogy te nevezel engem elvakultnak, holott te egy márka kizárólagosságát hirdeted, én meg ezt tagadom, ugyanakkor nem nevezem sz.arnak az Apple termékeket, ahogy te lényegében minden mást annak tekintesz(most jönni fog a duma, hogy nem, de akkor tetszettél volna nem belekötni abba, hogy azt írtam, a többségnek nem érdemes a többszörös árat kiadni a Mac-ért).

Az Opeles hasonlatod meg nevetséges, hiszen pl. egy felső kategóriás ThinkPad vagy EliteBook miért ne lehetne az Audi és a BMW, ha az MacBookPro a Mercedes? Na a mac ezekhez képest is túl van árazva(USA-ban nem olyan mértékben, mint nálunk).

2011. szept. 4. 21:36
 25/67 anonim ***** válasza:

Ja, és még egyszer. A kérdező azt kérdezte, hogy megéri-e spórolni MacBookra, mert hogy sokkal tartósabb-e. A válasz pedig, ha ezt a tartósság dolgot nézzük, határozott nem. Mert már az átlagos consumer laptopokhoz képest sem tartósabb jelentősen, egy 250-300 ezres üzleti kategóriás gép pedig semmivel sem rosszabb tartósságban.

Természetesen ezen kívül egy rakat más szempont van gép választásánál, amiért van akinek érdemes macbookot vennie. Azonban a kérdésben a tartósság szerepelt. Fel lehet ezt fogni icipici almás aggyal is?

2011. szept. 4. 21:45
 26/67 anonim ***** válasza:

Egyébként, hogy a tények is beszéljenek:

[link]

2011. szept. 4. 21:48
 27/67 anonim ***** válasza:

"a többségnek nem érdemes a többszörös árat kiadni a Mac-ért). "

Hol kötöttem én bele ebbe? Sehol.

És újra leírom, hogy mutass nekem egy olyan gépet ami annyit tud, mint egy Mac és jóval olcsóbb.

Mert kb ez így olyan, hogy nekem nem kell ülésfűtés, meg x irányba állítható kormány stb ezért én nem veszek Mercit hanem Suzukit. Nem mellesleg egy A-s merci is messze túl van árazva (ha a te logikádat veszem) a konkurensekhez amik ugyanannyiért jóval többet nyújtanak. Akkor a te logikáddal élve akik ilyen kocsit vesznek azok is sznobok? Vagy azok nincsnek túlárazva?

Tudod te egyáltalán mi a túlárazás?? Nem hinném. Ha valamiért hajlandóak az emberek megadni X összeget akkor az nincs túlárazva. Ha már felhoztad az USA példát akkor ott egy más szinte ugyanolyan gép még akár többe is kerül.

De ahogy már korábban írtam. Nézz meg egy olyan gépet ami ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik és kb ugyanannyiba kerül akkor az is túl van árazva?? Főleg pl a mostani Air konkurens ami még drágább is.

Az lehet, hogy te az androidot jobb rendszernek találod viszont mégsem annyira megbízható, mint az iOS. Szívok vele eleget. Az androidnál a gyártók sz@rnak arra, hogy optimalizálják a rendszert az eszközhöz és ebből van elég sok sz@rság. Ugyanez igaz az OSX-nél is. Lehet szórakozni egy linuxszal, hogy mindent beállítson rajta az ember és normálisan működjön, de ahhoz eléggé érteni kell meg minek szórakozzak vele, hogy ha az OSX ezt alapból tudja?

Az autós példáddal meg az a gond, hogy hiába a thinkpad megbízható és jó gép, de egyrészt kb olyan, mintha kinézetre hangra stb egy traktort hasonlítanék egy Ferrarihoz. Van akit ez teljesen hidegen hagy, de a többségnek fontos, hogy amit használ az jól nézzen ki és neki tetszen. Ez alap egy normális emberi tulajdonság.

Másrészt nem fém házas ami miatt már eleve nem lehet összehasonlítani. Főleg, hogy az MBP házát jóval költségesebb előállítani. A touchpadje egy rakás sz@r. Nem támogatja a multitouchot amivel sokkal gyorsabban és jobban kezelhető a gép.

Azt nem tudom, hogy milyen benne a mikrofon meg a kamera, mert az enyémben nem volt. Viszont tény, hogy sok gépbe beletesznek valami gagyi sz@r mikrofont és alig érteni, hogy mit mond az illető.

Nem egy nem apple termékem van és milyen érdekes, hogy valahogy mindig visszatérek az apple cuccokhoz. Mert kényelmeg és jól használhatók.

Pl van 4gigás Sony Mp3 lejátszóm, és mégis oskkal jobban szeretem a kis "vacak" 1gigás shuffle-met amin még kijelző sincs, de mégis sokkal jobban használható és megbízhatóbb.

Az emberek igenis hajlandóak többet fizetni a kényelemért és ha ezt megadja nekik egy apple termék akkor újra azt fogják venni.

Olyan telefont vettem amire már régen vágytam, mert nagyon tetszik, de hiába volt csúcsmodell a hangszórója nagyon gagyi, mind a külső és a belső.

A SW-t meg már ne is említsük. Hiába van egy rakás funkció az androidban, hogy ha nem működik rendesen. Nekem pont ez a gondom vele, hogy bele tesznek egy rakás dolgot, de nem működik rendesen és inkább benne sem lenne, mert csak idegesíti az embert.

Igen egy iPhone kevesebbet tud meg drágább is, de talán nem szívnék vele.

Ez nekem megérné azt a pluszt amivel többe kerül.

2011. szept. 4. 22:10
 28/67 anonim ***** válasza:

A Cikkhez.

Ez is csak azt bizonyítja, hogy az apple a jobbak közé sorolható.

2011. szept. 4. 22:16
 29/67 anonim ***** válasza:

Hasonló kaliberű gépek:

[link]

[link]

Nyilván nem egyforma a 2 hardverben, mert a Dellben U-s proci van(mondjuk egy 13,3-asban jó is ha az van), de ami bennük van kb. egy árban lehet. 350 ezer vs 180 ezer.

A cikk amit linkeltem pedig azt mutatja, hogy az Apple középmezőny megbízhatóságban, holott árban a legdrágább.

2011. szept. 4. 22:24
 30/67 anonim ***** válasza:

"Az lehet, hogy te az androidot jobb rendszernek találod viszont mégsem annyira megbízható, mint az iOS."

Egy "szerintem" nem ártana a részedről. Nem kéne a véleményedet tényként leírnod, mert nem tény az.

"Mert kb ez így olyan, hogy nekem nem kell ülésfűtés, meg x irányba állítható kormány stb ezért én nem veszek Mercit hanem Suzukit. Nem mellesleg egy A-s merci is messze túl van árazva (ha a te logikádat veszem) a konkurensekhez amik ugyanannyiért jóval többet nyújtanak. Akkor a te logikáddal élve akik ilyen kocsit vesznek azok is sznobok? Vagy azok nincsnek túlárazva?"

A te "logikádban" hiányolom azokat a márkákat, amelyek a Mercedes mellett az Audit vagy a BMW-t jelentenék. Pedig ott vannak azok is, csak a PC ipar az nem úgy működik, mint az autóipar, itt egy gyártó gyárt minőség szempontjából alsó és felső kategóriát is(legjobb példa a HP pl. a vacak belépős consumer cuccaik vs, HP Elitebookok, de Lenovo sem csak ThinkPadet gyárt). Szóval igenis van konkurencia azonos kategóriában, csak te nem vagy hajlandó észrevenni, mert nem látsz tovább az almánál.

"De ahogy már korábban írtam. Nézz meg egy olyan gépet ami ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik és kb ugyanannyiba kerül akkor az is túl van árazva?? Főleg pl a mostani Air konkurens ami még drágább is."

Tudod az Air és a most megjelenő ultrabookok egy érdekes téma. Ugyanis tény, hogy nagyon drága abban a kategóriában a konkurencia is. Ez nem igaz a normál üzleti notebookokra(MacBook Pro kategóriájára gondolok). Én úgy látom, hogy ez nem lesz sokáig így, 1-1,5 év múlva már fele annyiért kapni lehet majd mondjuk egy Asus ultrabookot, ellenben az Apple egyrészt nem árul kifutó modelleket(mert inkább kevesebbet gyárt és felül áraz), és ügyel arra, hogy ne legyen olcsó termékük, mert hozzátartozik a márkanévhez, hogy státusszimbólum.

"Az autós példáddal meg az a gond, hogy hiába a thinkpad megbízható és jó gép, de egyrészt kb olyan, mintha kinézetre hangra stb egy traktort hasonlítanék egy Ferrarihoz. "

A kinézet szubjektív(ezt egyébként egy alma fan sem bírja felfogni, kérdés neked van-e rá elegendő intelligenciád).

Nekem például az Apple gépek kinézete nem tetszik, az Asust meg legszebbnek tartom, ugyanakkor ez nem számít nálam gépvásárlásnál.

"Másrészt nem fém házas ami miatt már eleve nem lehet összehasonlítani."

Te ezt komolyan írod? Rengeteg fémházas ThinkPad van(tudod ThinkPadből nem egyféle van), ami a kezemben volt nemrég az például fémvázas volt. Egyébként felületes szemlélő műanyagvázasnak nézte volna a fekete bevonata miatt.

"A touchpadje egy rakás sz@r. "

Melyik modellről beszélsz, miután a fémvázzal beégtél?

2011. szept. 4. 22:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!