Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Össze tudnátok rakni egy...

Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?

Figyelt kérdés

Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.

Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.

Gépház van, merevlemez van és táp is.

A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.

Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.

AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.

Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.

Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.

2022. jún. 15. 10:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
78%
Míg anno voltak olyan alaplapok amiken volt SD és DDR slot is ma már ilyenek nincsenek ( még híréről sem hallottam ). A slot nem ugyanaz DDR4 és DDR5 esetén, olyan lapról egyelőre nem tudok amin mindkét ramhoz lenne slot. Te tudsz? Vagy megint lyukra futottál?
2022. jún. 16. 11:13
 62/67 anonim ***** válasza:
37%

#62 intel proci hivatalos oldalán procinál felvan tüntetve ddr4 és ddr5 is támogatási listán szóval lenni kellene ilyen alaplapnak

[link]

2022. jún. 16. 11:15
 63/67 anonim ***** válasza:
0%
#62 de lehet hogy proci belemegy ddr4-es alaplapba is szóval bocsi én tudtam rosszul.
2022. jún. 16. 11:16
 64/67 anonim ***** válasza:
78%
Igen, az a processzor memóriavezérlőjére vonatkozó támogatás...
2022. jún. 16. 11:18
 65/67 anonim ***** válasza:
80%

Ez a teszt alapján nem sok értelme van a DDR5-nek, hacsak nem egész nap 7-zip-el tömörít a kérdező :D

[link]

2022. jún. 16. 12:03
 66/67 anonim ***** válasza:
0%

7zip-el mi a baj? Sokkal jobb mint a winrar és ingyenes.

2022. jún. 16. 12:25
 67/67 anonim ***** válasza:
83%
Senki sem véleményezte a 7zipet, nem kell terelni. Rá tudsz mutatni a grandiózus előnyre ddr5 esetében, bármelyik grafikonon (nyilván, a tömörítés teszt kivételével)? A jó 2x-es árért cserébe?
2022. jún. 16. 12:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!