Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?
Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.
Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.
Gépház van, merevlemez van és táp is.
A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.
Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.
AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.
Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.
Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.
"ez jó bolt lenne?"
gyengébb processzoral 130 fps? Elég sokat számit a cpu néhány játéknál már nem azért a két fillérért. Sok játéknál hiába erős a videókártyád ha a proci harmatgyenge akkor ott semmilyen 130-200 fps nem lesz
" [link] "
Ennyiből 16GB-os kitet kapsz ddr4 esetén. Tényleg elhanyagolhatóan drágább, elenyésző teljesítménytöbbletért...
"Elég sokat számit a cpu néhány játéknál már nem azért a két fillérért."
Ez így igaz. Egészen konkrétan addig, amíg nem komolyabb i7-est írogatsz, mert abban a plus teljesítmény játékokban nem jelentkezik. Melyik bolygón élsz?
Atyaég srácok, ilyen veszekedést egy ilyen kérdés alatt :D
A DDR5-ön én is gondolkodtam, de szerintem még azért jópár év mire elterjed és nem hiszem, hogy most megéri a felárat.
És akkor megint beajánl a tag egy darab memóriamodult, 2022-ben. Single channel :D :D :D :D
"Atyaég srácok, ilyen veszekedést egy ilyen kérdés alatt :D"
Ez inkább oltás volt szerintem.
"ha kettőt veszel akkor már dual channel..."
Akkor vettél 50 000-ért 16GB RAMot, miközben ugyanez DDR4 esetén 24-32000. Így spórolnál a kérdezőnek? Légyszi, írdd hogy csak játszod a hülyét.. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!