Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Össze tudnátok rakni egy...

Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?

Figyelt kérdés

Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.

Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.

Gépház van, merevlemez van és táp is.

A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.

Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.

AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.

Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.

Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.

2022. jún. 15. 10:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
0%
#32 Tudtommal John_McClane -vel beszélgetek és nem veled aki jött itt bujtogatni. Amúgy meg mindenki magából indul ki lehet te ezt csinálod de én nem.
2022. jún. 15. 12:33
 32/67 anonim ***** válasza:
81%

2014-ben az 1600/1833/2166-os modulok jöttek. Azóta azért eljutottunk jócskán 4000 fölé.

Ha a normál késleltetésű DDR5 kétszer annyiba kerül, mint az elfogadható késleltetésű DDR4 akkor mennyibe fog kerülni a low-latency DDR5? Olcsóbb lesz? xD

Itt egy RAM teszt i9-12900K és RX6900 XT mellett:

[link]

A DDR5-6000-nek elhanyagolható előnye van a 3600 CL14-gyel szemben high-end hardwernél. Az általad ajánlott RTX3050-nél ( amit DDR4-es rendszerrel is koppra ki lehet hajtani ) szerinted mennyit dobna a single-channel DDR5?

Örülünk, hogy neked így beakadt a DDR5 de ennek egyelőre semmi értelme.

A játékok nagyobb részét továbbra is konzolra fejlesztik, nem PCre. A következő konzolgenerációig nem lesz semmilyen váltás vagy fordulat.

2022. jún. 15. 12:34
 33/67 anonim ***** válasza:
0%

"A DDR5-6000-nek elhanyagolható előnye van a 3600 CL14-gyel szemben high-end hardwernél."

Egyenlőre de hamarosan jön az alacsonyabb CL és az árak se lesznek annyira magasak már mint voltak. De ha igy állnék hozzá mint te akkor ddr3 is kihajtaná rtx3050-et minek a ddr4 meg ddr5?

2022. jún. 15. 12:39
 34/67 anonim ***** válasza:
85%

"és az árak se lesznek annyira magasak"

Ennek az ezotéria topikban van a helye.

"minek a ddr4 meg ddr5?"

Mert a modern processzorok és alaplapok ezeket fogadják. Egyébként kb elég is lenne a 3050 mellé egy gyopsabb ddr3 is.

2022. jún. 15. 12:42
 35/67 anonim ***** válasza:
85%
Mutatsz modern processzort és alaplapot ami támogatja a ddr2, illetve ddr3 ramokat?
2022. jún. 15. 12:55
 36/67 anonim ***** válasza:
78%

és most ugyan azt a szófordulatot használod mint aki elméletileg nem te cagy pont ugyan úgy

Csak érjek haza és reportollak :)

2022. jún. 15. 14:38
 37/67 anonim ***** válasza:
83%

Meg mi a problémád, hogy egy nyílt fórumon valaki hozzászól a gasligtoló és nyílvánvalóan átverő magatartásodról?

Ha zavar akkor beszéld meg privátban John haverral.

Jah hogy lényegében ez a hozzáállásod: "My source is that I made it up".

Így nehéz sírás és hazudozás nélkül vitázni.

2022. jún. 15. 14:46
 38/67 anonim ***** válasza:
0%
#37 fölösleges erőlködnöd
2022. jún. 15. 14:56
 39/67 anonim ***** válasza:
79%

Te erölködsz egyszerre több kérdés alatt és eddig egy alatt beismerted, hogy beégtél, mert hazudsz.

A hazugságra meg annyit válaszoltál, hogy senki sem szent.

Te tudatosan hazudsz és kelted a káoszt.

2022. jún. 15. 14:58
 40/67 anonim ***** válasza:
81%

"Egyenlőre de hamarosan jön az alacsonyabb CL és az árak se lesznek annyira magasak már mint voltak. De ha igy állnék hozzá mint te akkor ddr3 is kihajtaná rtx3050-et minek a ddr4 meg ddr5?"

Ha úgy állnál hozzá, mint én akkor az adott keretből jelenleg elérhető legjobb lehetőséget ajánlanád.

Ott a linkelt tesztben a DDR5-6000, annál nem lesz jobb egy alacsonyabb késleltetésű, de lassabb DDR5 és olcsóbb sem igazán, de ha mégis akkor még mindig ott tartunk hogy GPU limiten játszana, alacsony processzorterheléssel de legalább jó drágán. Ezt pénzkidobás és te sem tudsz értelmes indokot az elképzelésed mellé állítani, minden válaszban más hülyeséggel állsz elő...

A DDR3-on röhögsz, de van ismerősöm aki DDR3-mal nyomja GTX-1070-nel full GPU limiten! Az RTX3050 alig 10%-kal gyorsabb, mint a GTX-1070, ezt is simán GPU limitbe lehet hajtani DDR3-mal ( ha meg vmi 4 csatis DDR3-ról beszélünk akkor meg.. ). Ez is azt bizonyítja, hogy belépő szinthez felesleges a DDR5, sokszor még a gyors DDR4-is. Nyilván high-endhez kell minden finomság.

Viszont az elől nagyvonalúan kitértél, hogy szerinted mi lenne a jobb a kérdező számára: kevesebb fps-sel játszani egy RTX3059-nel vagy több fps-sel játszani egy RTX3060ti/ RX6700XT társaságában?

2022. jún. 15. 14:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!