Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?
Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.
Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.
Gépház van, merevlemez van és táp is.
A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.
Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.
AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.
Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.
Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.
"Viszont az elől nagyvonalúan kitértél..."
Arra várhatsz, hogy erre válaszoljon :D
XD
Amire nem tud válaszolni azt ignorálja, de ezt már nem először látjuk.
"A hazugságra meg annyit válaszoltál, hogy senki sem szent."
Ezt jó lenne ha belinkelnéd ahol azt irom hogy "senki sem szent" szóval én vagyok a hazug de te olyat állitasz amit nem is irtam? Amíg nem tudod belinkelni te vagy a hazug!
"Ez is azt bizonyítja, hogy belépő szinthez felesleges a DDR5, sokszor még a gyors DDR4-is. "
Dehogy felesleges pár év és ugyanazt fogod irni amit én hogy mindenki vegyen ddr5-öt. Ebben fogadni merek. Nincs értelme lemaradni ddr4-nél főleg hogy már egyes játékgyártók élethü grafikát jelentettek be azután meg már pláne kevés lesz a ddr4
2014-es ramot erőltetsz 2022-ben ideje lenne belátnod hogy a világ nem áll meg különben akkor mai napig ddr1 lenne mindenhol
"pár év és ugyanazt fogod irni amit én"
Igen. Pár év múlva, amikor már nem lehet modern hardverben az OLCSÓBB, de közel EKVIVALENS dolgokat használni. Még mindig nem fogtad fel a különbséget?
#47 már most sem drága csak nem túlárazva kell venni...
de felőlem leragadhattok ddr4-nél én már váltottam az uj platformra.
#49 első hsz-ben irtam 1-et.
de ez idővel olcsóbb lesz amúgyis.
de ha pl ddr4-es alaplapot veszel akkor abba nem fog belemenni a ddr5 viszont ha jol tudom ddr5-ös alaplapokba már belemegy mind a kettő a 4 is meg 5 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!