Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?
Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.
Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.
Gépház van, merevlemez van és táp is.
A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.
Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.
AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.
Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.
Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.
i7-12700kf
MSI PRO Z690-A Alaplap
Kingston FURY Beast 8GB DDR5 4800MHz
MSI GeForce RTX 3050 8GB GDDR6 128bit
Samsung 980 pro m.2 SSD
Be quiet! Straight power 11 750w Gold
ASUS GeForce RTX 3050 8GB OC GDDR6 128bit
ram lehet 16 gb ddr5 5600 vagy 6000mhz
3-as Minek kell DDR5-ös ram?
Teljesen feleslegesnek tartom és nem mellesleg elég drága és magas a késleltetése. (CL40)
Bőven elég a DDR4 is
Én AMD-vel mennék, most jött ki a Ryzen 5 5500, szerintem az kb megfelel neked teljesítményben.
Hozzá valami B550 lap, de mindenképp BIOS frissítéssel kérd.
RAM-ból nem ártana valami magasabb órajelű, de az se tragédia, ha marad a 2400MHz.
Videókártyából én most megcsípnék használtan egy Vega 56 / 64-et, már 100k körül hozzádvágják őket. Játékokat szépen viszi, aztán ha majd megint megéri bányászni, el tudod adni háromszor ennyiért. Befektetésnek sem utolsó :)
SSD-d van? Ha nem, akkor mindenképp vegyél egyet, lehetőleg M.2 NVMe-t.
#4 lehet igazad van de amit irtam 23 ezer ft arukereson.
ddr5 ram időtálóbb mint a ddr4. ha belemegy a ddr5ös alaplapba a ddr4 akkor lehet az is
8GB 1modul 23K
2x8GB DDR4 3200 meg 25K...
12700KF RTX3050-nel... ha teljesen fogalmatlan vagy a témában akkor miért adsz tanácsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!