Össze tudnátok rakni egy konfigurációt?
Segítséget kérnék gépvásárlás terén. Szeretnék egy időtállóbb konfigot összerakni, de nincs sok ötletem hozzá.
Videokártya, alaplap, CPU szerintem mindenképpen kell új.
Gépház van, merevlemez van és táp is.
A táp egy BeQuiet Pure Power 10 500W-os félmoduláris. Nem tudom ez a teljesítmény mennyire elegendő egy modernebb géphez, de ha igen, akkor ezt sem cserélném.
Memóriából jelenleg 4x4GB DDR4 2400MHz Kingston modulok vannak, ezt sem tudom, hogy kellene-e cserélni vagy sem. Mennyirésgre szerintem elég a 16GB csak ugye ez nekem 4 modulból jön össze.
AMD vagy Intel igazából mindegy, amelyik jobban megéri.
Elsősorban általános felhasználásra és játékra kell a legújabb extrém gépigényű játékok annyira nem érdeklnek, a lényeg, hogy időtállóbb legyen, tehát mondjuk 5 év múlva is legalább egy középkategóriát képviseljen.
Elsősorban FullHD felbontás, de a jövőben tervezek nagyobb mintort venni, szóval nem árt ha a gép (videokártya) nem válik teljesen használhatatlanná nagyobb felbontásnál sem.
SSD-m van: M.2-es 500GB-os, szóval háttértár nem kell (mellet még van 1TB-os meg 3TB-os HDD).
Ésszerű kereteken belül gondolkodnék, ezt elfelejtettem írni a kérdésben.
Szóval videokártya+CPU+alaplap kombó olyan 300 ezerig mehet.
Használtan nézegettem RTX2060 és 2060S-et, nem 100-130 ezer között, nem tudom ezek mennyire érik meg manapság.
RX 6600-on is gondolkodtam újonnan, 150 körül már lehet kapni.
CPU-nál meg i5 12400F vagy AMD Ryzen 5500 vagy 5600-at nézegettem. Az a baj az alaplapok rohadt drágák mostanság, illetve nem tudom, hogy a mostani CPU hűtőm (BeQuiet Pure Rock) kompatibilis-e a jelenlegi alaplap/CPU-kkal.
#11 rtx2060 super elég jó vétel.
alaplapba én MSI-t ajánlanék mert annak nagyon jó a hütése de nyilván drágább is ha beéred olcsóval akkor asus
#13 értelmes ember meg nem szid olyat amit nem próbált.
MSI gyártsa jelenleg a legjobb alaplapokat ha overclockingról van szó. ismerősömnek is a több milliós számítógépében az van és nagyon jól teljesit.
Hiába pontoztál le utána kellene nézni nem csak igy rávágni egy márkára hogy az rossz mi közben te ki se próbáltad. Kérdezőnek meg tudtommal nincs baja MSI-vel.
Na de mester akkor te mit ajánlasz ha már ennyire szidod ezeket a márkákat? Fogadjunk hogy abban is lehet találni hibákat amit ajánlasz!
Az anoním brigádnak:
ha a kérdező nem milliomos akkor miért ajánlotot qrvadrága Z690-es lapos, qrvadrága de legalább single-channel DDR5-tel és 12700 KF-fel amikor ezzel a kártyával az a processzor az életben nem lesz kihajtva? Miért költsön valaki 200 000 felett egy olyan alaplap+proci kombóra amit esélye sincs kihasználni?
Kapizsgálod már miért ajánlottál orbitális baromságot?
Kérdező:
ha nem vagy finnyás akkor használt B450/B550 alaplap + Ryzen 5 5600
Esetleg egy DDR4-es B660 alaplap+ 12400F és mindkét esetben marad 200 000-red egy videókártyára. Ha bevállalod az i3-12100F-et akkor némileg több így marad elég egy RTX3060Ti-ra vagy RX6700XT-re.
Szerintem fölösleges egy-egy márkát szidni vagy kiemelni.
Jelenleg MSI alaplapom van semmi bajom nincs vele. EVGA videkoártyám és Kingston RAM-ok. Mindegyik jól teljesít. De volt Gigabyte cuccom (alaplap 2X is, videokártya is), AsRock alaplapom, MSI videokártyám is volt, ahogy Sapphire és Gainward is...
Szóval márkákról ne vitázzunk, ebben én teljesen független vagyok.
Te kapizsgálod hogy miért irtál ekkora ökörséget? Mi van ha később fejleszti a kártyát és ahhoz mondjuk i5 vagy a ryzened már nem lesz elég hanem kell az i7 amit irtam? akkor mi lesz?
A B450/B550-be is simán mehet a 12900 KS verő Ryzen 7 5800X3D, ahogy a B660-as lapba vehet majd a 12700KF helyett 13700KF-et vagy 13900KF-et ( télen érkeznek ).
Annak semmi értelme, hogy kiad egy rakás pénzt egy gyenge videókártyáért és egy kihasználhatatlanul erős processzorért, mert így 300K-ból jóval kevesebb FPSt kap, mint egy olcsóbb lap+proci és drágább videókartya kombónál. Ha csak 2 év múlva fejleszt? Akkor 2 évig nézze Ultrán a 80 fps-t amikor nézheti a 130-at is?
Te így csinálnád? 15% processzorterheléssel játszanál GPU limittel istentudja meddig? A processzorra kiadott plusz 70000 ft-ért 0 fps-t kapnál, ez jó bolt lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!