Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sok átlagfelhasználó (tehát...

Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?

Figyelt kérdés

Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.

És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.

2023. jún. 19. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
0%
70: Erről van szó. Ez azért csak jó oldala a Windowsnak, nem?
2023. jún. 21. 16:02
 72/81 Thunderfairy ***** válasza:
13%

Linux-on nem szükséges ilyent csinálni utolag. Se programokat feltelepiteni. Mindkettő alapból megvan oldva a tiszta telepitésnél. Legalábbis Ubuntu és Linux Mint esetén biztosan. 1-0 a Linux-nak. Azotta nincs vírusirtóm amiotta Linux-os vagyok. 2-0 a Linux-nak.

Folytassam???

2023. jún. 21. 16:40
 73/81 anonim ***** válasza:
83%

71. de ez sem különbség mára. A linuxnak is van teljes installja, ami mondjuk 3-4 giga vagy több, meg van a netinstall, ami pár száz mega, és telepítéskor megkeresi a rendelkezésre álló hálózatokat, csatlakozol a wifidhez, és netről hoz szinte mindent.

Mindegyiknek megvan, hogy hol, mikor célszerű. A nagyrésze az elleérveknek kb. olyanelavult , mintha azt hozná fel az ember windows ellen, hogy azt DOS-ból kell indítani, míg a linuxot nem, hisz a Win 3.11-nél még így volt.

2023. jún. 21. 17:13
 74/81 anonim ***** válasza:
0%
72: "Linux-on nem szükséges ilyent csinálni utolag." - Ezt mire írod? Ha kijön egy új driver, nem találja meg? Azért ez elég szomorú lenne, semmiképp sem jó pont a Linuxnak.
2023. jún. 21. 18:05
 75/81 Thunderfairy ***** válasza:
74%

74-es.

Ezt úgy gondolom hogy amikor telepitenéd a drivereket akkor jelzi a rendszer hogy a telepités közben felrakta és neked utolag már nincs dolgod vele. Úgyenaz a felhasználói programokra is vonatkozik. Felteszed és használod. ENNYI.

2023. jún. 21. 18:13
 76/81 anonim ***** válasza:
66%
Windowsnál is automatikusan frissülnek a driverek, böngésző, játékok (Steam), szóval nem tudom, ez miért előny a Linux esetében.
2023. jún. 21. 18:20
 77/81 anonim ***** válasza:
63%

Na, akkor már odáig eljutottunk, hogy a linuxnál ez nem előny. A korábbi álláspont szerint ez a windowsnál előny volt, mert a linux szerinted nem tudja. Akkor haladtunk pár lépést, és ott vagyunk, hogy mindenkinek igaza van. A kérdés innentől olyan, hogy ropogós vékonytésztás pizza quattro formaggi, vagy filet steak medium rare?

Mindenkinek igaza van a maga szemszögéből.

Azért ez is valami.

2023. jún. 21. 18:36
 78/81 anonim ***** válasza:
29%
Részemről mindenki azt használ, amit akar. Csak azt nem értem, mi olyan terület van, amit a Windows nem tud, viszont a Linux meg tudja csinálni?
2023. jún. 21. 18:44
 79/81 anonim ***** válasza:
73%

78

Lehet nem ennél a kérdésnél, de kaptál már erre választ, szóval elvileg kéne értened, csak nem vagy hajlandó elfogadni

2023. jún. 21. 18:46
 80/81 anonim ***** válasza:
73%

ö. nem tudom, biztos a windows is tudja, de a linux alapból tud software raidet.

Vagy tudok a kernelmodulokban túrni, ha hardwerközelben akarok programozni, pl. raspberryn.

Vagy pl. nekem a már említett 11 éves laptopom a windowssal már percekig darál mire teljesen feláll a rendszer, minttel meg 20-30 másodperc.

Mindemellett van windowsom is, mert van ahol arra van szükség.

2023. jún. 21. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!