Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sok átlagfelhasználó (tehát...

Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?

Figyelt kérdés

Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.

És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.

2023. jún. 19. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
95%
#29 Ha a win arányaiban annyiba kerülne, mint annak idején a 98 vagy NT, szerintem szinte csak az választana kényszerből Linuxot, aki máshogy nem tudta megoldani.
2023. jún. 20. 08:37
 32/81 anonim ***** válasza:
83%
Akkor már változott. 2010 körül volt még így, aztán pár év múlva amikor kerestem, kb. 100-ból kettő volt u.n. FreeDOS-sal.
2023. jún. 20. 08:37
 33/81 anonim ***** válasza:
55%

Mindenesetre nálunk a fejlesztők azért használnak linuxot és Realtime tesztkörnyezetnek is linuxot alakítottak át, mert szarabb mint a windows.

Csak irodai alkalmazásokra használnak nálunk windowst, mert az irodai hálózatba az IT-Sec. miatt nem engednek be csak windowsos gépeket.

2023. jún. 20. 08:42
 34/81 anonim ***** válasza:
37%
2010-es állapotokat feltételeztél ma is? Egy gyors keresésre azért vehetted volna a fáradságot szerintem. Mindenesetre szerintem már akkor is elég jó volt a választék, nem csak 2 volt 100-ból, legalább 10. Senki nem kényszeríti a gyártókat arra, hogy Windows-zal forgalmazzák a gépeket. Ráadásul asztali gép összerakása esetén az ember egyszerűen nem vette meg és kész.
2023. jún. 20. 09:04
 35/81 anonim ***** válasza:
20%
(sok volt a szerintem, bocs)
2023. jún. 20. 09:05
 36/81 anonim ***** válasza:
53%

"2010-es állapotokat feltételeztél ma is?"

Nem, mivel pont írtam, hogy akkor még lehetett kapni, 2015-16 körül volt egy hullám, alig láttam Win nélkülit, feltételeztem, hogy a tendencia folytatódott.

A gyors keresés nem sokat segített volna, mert a conradot néztem volna:

[link]

A szűrőnél érdemes megnézni az arányokat. Én ebből indultam volna ki.

2023. jún. 20. 09:17
 37/81 anonim ***** válasza:
0%

Idézlek: "Akkor már változott. 2010 körül volt még így, aztán pár év múlva amikor kerestem, kb. 100-ból kettő volt u.n. FreeDOS-sal."

Tehát egy darab, ráadásul német webshop volt az alap...

2023. jún. 20. 09:33
 38/81 anonim ***** válasza:
18%

Igen kiragadsz egy mondatot előzmény nélkül, itt a teljes eszmecsere:

-Ez sem igaz, ismerem a piacot, szinte minden kategóriában van gép Windows nélkül.

-Akkor már változott. 2010 körül volt még így (megj.: tehát hogy van gép minden kategóriában), aztán pár év múlva amikor kerestem, kb. 100-ból kettő volt u.n. FreeDOS-sal.

Ugye mennyire más az értelme?

Nem egy volt az alap, hanem kb. még 4-5 másik is, amit egy nálam lényegesen hozzáértőbb is alátámasztott.

Mit nézzek, ha neémeteknél élek, üzbéget? Egyébként megnéztem akkor a magyar webshopot is, akiket ismertem. Ott sem volt jobb a helyzet akkor.

2023. jún. 20. 10:02
 39/81 anonim ***** válasza:
0%
Valóban volt egy kis félreértés/figyelmetlenség a részemről, bocs. De akkor sincs igazad, semmivel nem lett kisebb a választék szerintem (Magyarországon, mert ugye itt sokan szeretik megoldani okosba') Windows nélküli gépekből. Sejtettem egyébként, hogy miért ezt a webshopot hoztad fel példának, de tudtommal a "költségérzékeny" magyar piacról van szó.
2023. jún. 20. 10:21
 40/81 anonim ***** válasza:
0%

Nem mondatam, hogy igazam lenne, 2015-18 közt így éltem meg. Nyivlán 5 év sok, főleg ezen a területen. Nem gondoltam volna, hogy változik az irány.

Egyébként nekem is van "okosban" windows is (ahol nem lehetett elkerülni), ami nem azt jelenti, hogy hamis licensz lenne, hanem ebayen árulnak cégek a volumanlichenszeikből. Egy korábbi ítélet alapján ez törvényes a híresztelések ellenére. Így kb 15-20 € egy win10 adott hardverre.

2023. jún. 20. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!