Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?
Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.
És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.
#6 "De mivel az alkalmazásokat használom és nem a terminált"
Tipikus "érvelés" azoktól, akik soha nem láttak Linuxot közelről.
#21.Mármint milyen érvelés?
Ezzel annyit mondtam, holt minden milyen az OS, az alkalmazások számítanak.
1x fontos az OS, ameddig feltelepítem, meg max. karbantartás szintjén de az manapság már nagyon minimális.
Nem érdekli őket, mi van rajta, nem hallanak róla, így azt se tudják mi az (és nem is keresnek rá, mert minek). Az most mindegy melyik a jobb, mindig windowst használtak, azzal jön a gép, akkor azt használják, ez ilyen egyszerű.
Az itteni válaszok is jól mutatják, hogy itt nem racionális döntésről van szó általában (de szerencsére volt értelmes válasz is)
A mai legbegy0p0s0d0ttebb komment díját következő versenyzőnk nyerte:
"Az meg totál mellékes hogy ha annyira szipi-szupi lenne akkor mindenki azt használná."
Párhuzamként: Tehát azért vesznek olyan sokan Daciát meg Susukit, és kevesen mondjuk Porschét, meg afölöttit, mert azok nem jobbak. :D
27# Kisarkított példa volt, és kb. annyira volt béna, mint azt mondani, hogy valami ha olyan jó lenne, akkor mindenki azt használná.
Ez igaz lenne egyenlő feltételek mellett. De amikor minden kész konfiguráció és laptop szinte csak windowssal kapható mára (régen volt oprendszer nélkül), ki az a hülye, aki az egyébként fizetős oprendszert kicseréli, csakmert alapon? Én sem tenném. Főképp, mert pl. sok gyártó a rejtett partícióra a recovery-t meg a diagnosztikai programokat (think vantage pl.) a windows mellé teszi és ezek mind elvesznek, ha legyalulja az ember a HDD-t vagy SSD-t.
Ha a win arányaiban annyiba kerülne, mint annakidején a 98 vagy NT, szerintem mások lennénkek az arányok.
#29 Ez sem igaz, ismerem a piacot, szinte minden kategóriában van gép Windows nélkül.
1269 modell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!