Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sok átlagfelhasználó (tehát...

Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?

Figyelt kérdés

Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.

És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.

2023. jún. 19. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
61%

#6 "De mivel az alkalmazásokat használom és nem a terminált"

Tipikus "érvelés" azoktól, akik soha nem láttak Linuxot közelről.

2023. jún. 20. 00:01
 22/81 anonim ***** válasza:
96%
Aki nem ezer éves pc t használ annak win se okoz gondot. Szóval ne P4 én akarjunk futtatni W11 et.
2023. jún. 20. 00:12
 23/81 anonim ***** válasza:
26%

#21.Mármint milyen érvelés?

Ezzel annyit mondtam, holt minden milyen az OS, az alkalmazások számítanak.

1x fontos az OS, ameddig feltelepítem, meg max. karbantartás szintjén de az manapság már nagyon minimális.

2023. jún. 20. 00:21
 24/81 anonim ***** válasza:
36%

Nem érdekli őket, mi van rajta, nem hallanak róla, így azt se tudják mi az (és nem is keresnek rá, mert minek). Az most mindegy melyik a jobb, mindig windowst használtak, azzal jön a gép, akkor azt használják, ez ilyen egyszerű.

Az itteni válaszok is jól mutatják, hogy itt nem racionális döntésről van szó általában (de szerencsére volt értelmes válasz is)

2023. jún. 20. 03:35
 25/81 anonim ***** válasza:
26%
Amennyire én értek hozzá, azt látom, hogy a Windows egy átlagos asztali Linuxnál valószínűleg jóval komplexebb rendszer, elég csak megnézni a feladatkezelőt, ezért ha egy kicsit több memóriát igényel, azt teljesen érthetőnek tartom. Mellesleg átlagos, közepesen visszafogott használatra 4GB is elég neki, tapasztalatból mondom (Surface Go 2, de 32 bites Win 10-nek 2GB is elég). Tehát inkább az a kérdés, hogy akinek nincs semmi problémája a Windows-zal, és megvan neki, miért állna át Linuxra (aminek elismerem, vannak előnyei a Windows-zal szemben a hátrányai mellett). Ha nincs meg, és nem akar szürke kulcsot sem venni, az már jobb indok.
2023. jún. 20. 07:50
 26/81 anonim ***** válasza:
33%

A mai legbegy0p0s0d0ttebb komment díját következő versenyzőnk nyerte:

"Az meg totál mellékes hogy ha annyira szipi-szupi lenne akkor mindenki azt használná."

Párhuzamként: Tehát azért vesznek olyan sokan Daciát meg Susukit, és kevesen mondjuk Porschét, meg afölöttit, mert azok nem jobbak. :D

2023. jún. 20. 08:01
 27/81 anonim ***** válasza:
33%
#26 Nem a drága almát és az olcsó körtét kéne összehasonlítani, ez nagyon rossz, mondhatni béna példa volt. Talán a legtöbben életükben nem láttak még Linuxot közelről, esetleg nem is hallottak róla, de sokan igen, és nem mindenki volt elájulva.
2023. jún. 20. 08:08
 28/81 anonim ***** válasza:
4%
Mert egy átlagos otthoni felhasználónak aki azonosan 0 informatikai ismeretekkel rendelkezik még mindig egyszerűbb aktiválni egy előtelepített windowst mint oprendszert cserélni. Meg a szintén azonosan 0 ismeretekkel rendelkező felhasználónak totálisan mindegy mi van a gépén. Sőt neki az e kényelmes ha az van mint a nagytöbbségnek ha valami problémája van tudjon kérdezni. És ilyenkor az elterjedtség sokat számít. Ezt lovagolta meg idejekorán Bill Gates, ez volt mindig is a windows üzletpolitikája. És azért egy windows 10 már messze nem az a nagyon hitvány oprendszer amiről itt írsz. Én használom mindkettőt, de (ha csak nem fejlesztek, mert az más terület), olyan hű de nagy különbséget nem látok a két rendszer között. Nyilván ez a windows 95 idejében nagyon másképpen volt, de azóta eltelt közel 30 év. És a teljesen (minden szempontból jogtiszta) windowsért a 40-en pár ezer Ft nem egy egetrengető összeg (megint olyannak akinek 0 ismerete van és nem képes egyedül feltenni egy linuxot, mert azt se tudja mi az az operációs rendszer, ennyit el fog kérni tőle az aki telepít).
2023. jún. 20. 08:21
 29/81 anonim ***** válasza:
53%

27# Kisarkított példa volt, és kb. annyira volt béna, mint azt mondani, hogy valami ha olyan jó lenne, akkor mindenki azt használná.

Ez igaz lenne egyenlő feltételek mellett. De amikor minden kész konfiguráció és laptop szinte csak windowssal kapható mára (régen volt oprendszer nélkül), ki az a hülye, aki az egyébként fizetős oprendszert kicseréli, csakmert alapon? Én sem tenném. Főképp, mert pl. sok gyártó a rejtett partícióra a recovery-t meg a diagnosztikai programokat (think vantage pl.) a windows mellé teszi és ezek mind elvesznek, ha legyalulja az ember a HDD-t vagy SSD-t.

Ha a win arányaiban annyiba kerülne, mint annakidején a 98 vagy NT, szerintem mások lennénkek az arányok.

2023. jún. 20. 08:27
 30/81 anonim ***** válasza:
19%

#29 Ez sem igaz, ismerem a piacot, szinte minden kategóriában van gép Windows nélkül.

[link]

1269 modell.

2023. jún. 20. 08:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!