Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?
Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.
És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.
"Windows 10 alá általában nem kell driver, amiket felismer, azokhoz tesz is fel programot."
Kivéve amit nem ismer fel. Például nyomtatókat gyakran nem sikerül neki.
60: "Dehogynem. Még egy pendrive-hoz is kell driver. Csak elintézi csöndben a háttérben." - Hú, most nagyon okosnak hiszed magad, mi? Azt jelentette az írásom, hogy A FELHASZNÁLÓNAK NEM KELL TELEPÍTENIE drivert, hanem a Win megoldja.
Ez kb. olyan, mint amikor egy - hasonló képességű - ismerősöm mondta, hogy DE VAN az automata váltós autóban kuplung. Ja, csak épp pedál nincs. Édes Istenem, nagyon meglátszik, hogy romlik az oktatás színvonala, de hogy ennyire, azért ezt nem hittem volna. Értsétek már, mit olvastok...
62
A felhasználónak nem kell telepíteni drivert, meg nem kell driver, az két teljesen különböző dolog. Ha valamit mondani akarsz, de mást mondasz, akkor ne lepődj meg, hogy kijavítanak.
Még ki sem javítottam, és nem rosszindulatból. Kicsit frusztraált szegény.
62: nem, nem hiszem magam okosnak. Csak nekem ez a közeg természetes, mert a szakmában erre vagyok ítélve, te meg a saját területeden vagy jó, ami nyilván nem kötődik a pc-khez.
62-es.
Pendrive, telefon, stb. csatlakoztatásnál valóban nem kell Windows alatt se driver telepités. Kell viszont alaplaphóz, videokártyáhóz, stb. Linux alatt ezekhez se kell. A felhasználói programok is alapból fent vannak Linux-on. Csak ennyit csináljon már a Windows a Linux után. Meg az is sok mindent elmond hogy teszik a Windows-ba bele a Linux alrendszert. Meg a Microsoft is kiadot egy Linux disztribuciót. ENNYI.
66-os.
Mindig amikor új gépet vettem, egytől egyik windows-al, adták hozzá az alaplapi drivereket. Ez egy telepitő lemezen volt amit a tiszta telepités után kellet feltenni. 25 éves windows multam van. Nekem te ne akard bemagyarázni.
Jó röhögést.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!