Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?
Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.
És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.
Én úgy látom, hogy mindenkit lepontoznak, aki véleményt ír. Azt nem pontozzák le, aki rendesen leírja az álláspontját. Mármint többnyire, nyilván van olyan, aki szintén vélemény alapján pontoz.
Mondjuk az valóban érdekes, hogy egy ilyen komment, ami amúgy totál off topic, meg fel van pontozva 100%-ra :D
50 mint írtam, az is tény hogy a több millió légy szál a szarra. Jó étvágyat neked.
P.S. mi az az "ekzdeni"?
Többször is használtam Linuxot, de mindig visszatértem a jó öreg Wakablakhoz...
Én éetem, hogy szép meg jó meg a mostani Linuxok már össze sem hasonlíthatóak a régiekkel de...
Annak idején az első kísérleteimnél egy egyszerű, SB32 hangkártya okozott megoldhatatlan problémát a pingvinnek. Pár napi telepítés, konfigurálás és terminálbuzerálás után azért eljutottam odáig, hogy megszólalt -ezzel szemben a Win esetében pár perc alatt felküldtem a gyártó által alapból mellékelt szoftvert és utána minden funkcióját használhattam...
Hasonló kalandom volt egy egyszerű BT-modullal: pár nap alatt működésbe hoztam, hogy aztán szomorúan konstatáljam, hogy pont arra nem alkalmas, ami a célja lett volna; ti. hogy a mobiltelefonnal szabadon cserélhessek adatokat.
És azóta is ugyanilyen anomáliákkal találkoztam: pl. Windows esetében szabadon beállíthatom, hogy egy adott forrás az alaplapi vagy a dedikált zajkeltőn adja ki a hangot, akár egy időben több hangforrás is -Linux alatt valahogy ezt nem sikerült megoldani. Ha a videokártya mellett az alaplapi vezérlőre akarok kötni egy második monitort, az Windows alatt pár perc -Linux esetében ez sem ilyen egyszerű. A laposvason elég jól ment a Debian, egészen addig, amíg nem akartam minden eszközt használni (ujjlenyomatszkenner, WWAN, stb.) -ez egy újonnan telepített (es hivatalosan nem is támogatott) Windows alatt pár perces meló.
Szóval a pingvinnek van meg hova fejlődnie...
57
Azért nem érted, mert te szenvedésnek éled meg a linuxot. Más meg nem. Ennyi, nem vagyunk ugyanolyanok.
55
Nálam pár kattintással ment a hang egyszerre több kimeneten való lejátszása. A többit nem tudom kipróbálni (mert nem áll rendelkezésre eszköz hozzá, ami van, az meg megy), a több vidi karisról azt hallottam, hogy fejlődőben van. Talán van is olyan linux laptop, ami már tudja? De ebben nem vagyok biztos.
"Windows 10 alá általában nem kell driver,"
Dehogynem. Még egy pendrive-hoz is kell driver. Csak elintézi csöndben a háttérben. Mint ahogy sok linux is(nyilván nem mindegyik mert ugye millió disztró van).
A linuxokkal a legnagyobb baj, hogy sokféle van, viszont csak kb. 3 alap kernel, amiből származtatják a többit. És ezért szeretik a linux frake-ek a konzolt, mert ha ezt a 3-at ismerik, akkor mindegy, hogy gnome, kde, vagy lxde vagy akármi is az asztal.
Egyébként a windowsban is megvannak ezek powersell vagy cmd utasítások, csak épp a ms olyan hosszú megjegyezhetetetlen utasításokat találtak ki, hogy ember meg nem jegyzi. Szerver 2016-nál volt szerencsém hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!