Sok átlagfelhasználó (tehát akinek nem konkrétan valamilyen windows-os szakmai célprogram kell a munkája miatt) miért használ még mindig Windows-t, amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van?
Manapság felraksz a gépre egy Mintet, vagy Ubuntut, vagy picit nagyobb hozzáértéssel egy Debian-t és máris egy olyan rendszerben találod magad ami egyszerűen csak működik. Win 10-el és Win 11-el sokkal többet kell manapság vacakolni, hogy úgy működjenek ahogyan szeretnéd.
És ez nem újdonság, ez már 2004-ben is lehetséges volt pl. az UHU Linux-al, csak akkor még a játékkompatibilitás nem volt ilyen jó, mint most. De emlékszem, hogy akkoriban is 13 évesen felraktam az UHU-t és egyből lehetett netezni, videót nézni stb. a terminál megnyitása nélkül, XP-re meg rakhattam fel a sok drivert a CD-kről.
"amikor a Linux alatt már minden játék fut, kivéve azok amiknek valamilyen anticheat-je van"
Mert kb. az osszes normalis multiplayer jateknak van?
Biztos jó lehet a Linux is.
De mivel az alkalmazásokat használom és nem a terminált, meg a Windows féle start menüt nyomogatom egész nap. Ezért továbbra is az app-k képviselik a fő a prioritást az OS-szel szemben.
Nem mellesleg mindkettőt elég sokat használom és olyan eszeveszett különbség nincs köztük.(már ha nem vesszük, a motorháztető alatti dolgokat)
"Mert kb. az osszes normalis multiplayer jateknak van?"
Nem az összes anticheat szoftverrel van ez a probléma, én pl. multiplayerben Overwatch 2-őt és Dota 2-őt tolom, azok mennek gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!