Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Éredmes macről windowsra váltani?

Éredmes macről windowsra váltani?

Figyelt kérdés
A helyzet: vettem egy macet egy éve. Nem szeretem, de nem akarok pc-re váltani. Okom: ezzel a géppel sokkal menőbb vagyok. Akárki akármit mond az apple cuccok igen is menőbbek.

2022. máj. 23. 13:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 Morzsi007 ***** válasza:
91%
Most megnéztem a Vaio, Vivo, macbook és más új gépeket dizájnra, így képeken nekem egyik sem kiemelkedő, a letisztultabbnak az almás gépet mondanám. Szóval hagyjuk ezt a dumát. A többire is mondható, hogy ezer éves kinézete van. Hogy kiből mit hoz ki, már egyén kérdése. Viszont egy új iMac-hez hasonlót nem igen találni a piacon, ha a kinézetet vesszük alapul.
2022. máj. 26. 10:40
 52/70 Shaddark ***** válasza:
Akkor lehet rossz képet néztem, azon elég elavult formája volt szegénynek. Megtennéd hogy linkelsz nekem egyet az újról?
2022. máj. 26. 11:25
 53/70 Morzsi007 ***** válasza:

[link]

Hasonló, mint eddig, de valahogy jobban tetszik, mint egy Asus.

[link]

Azt még hozzátenném, hogy az új gépekben van munka, fejlesztés. Pl M-es processzorok, az air teljesen halk, akku idő is megugrott rendesen.

2022. máj. 26. 12:04
 54/70 Shaddark ***** válasza:

Köszönöm szépen.

Igazából a kinézetet kritizálta a kérdező, nyilván nem rossz gépek ezek gondolom, ha azok lennének becsődölne a cég - csak kevesen veszik mutogatás funkció miatt gondolom :)

Nem tudom,

az van hogy nálunk van jó-pár régi laptop leselejtezve, ezek ilyen lekerekítettek, kis billentyű sok fölös hely, kocka feeling.

Ha rá nézek a képre én a szekrényben álló 10+ (némelyik 20+) éves selejt laptopokra asszociálok azonnal. De lehet bennem van a hiba, sokat szenvedtem azokkal a régiségekkel már és ezért...

Ha be van csukva akkor tetszik, kinyitva valami borzalom nálam :)

Plusz Asusokat szoktam látni élőben. És a képek nem tudják vissza adni azt a "csillogást" amit produkálnak. Ránéz az ember és tudja. De lehet ezzel is az van, ha élőben látnám másként gondolnám.

2022. máj. 26. 12:47
 55/70 A kérdező kommentje:

Értem. Azt gonfoljátok, hogy a világ legnagyobb market cap értékű cége, ami milliókat ad el a termékeiből, a világ legjobb mérnök és dizájn szakembereit alkalmazza az nem tudja mi az esztétikus termék dizájn. De ti, a balkán magyarországról átlag kockafejűként, jobban tudjátok, hogy márpedig a csimpaó pc-k jobban néznek ki. Ahaaa...

Ebből is látszik, hogy fogalmatok sincs a szépségről.

2022. máj. 27. 13:35
 56/70 Alex Fly ***** válasza:
100%

@55: nem vitatja senki, hogy az Apple kiváló mérnököket és designereket foglalkoztat. És azt sem, hogy azok a tudásuk legjavát teszik bele egy-egy új termék kifejlesztésébe.

Mindenesetre egyáltalán nem az a lényeg, hogy a világ legjobb gépét állítsák elő - a cél az, hogy eladható legyen és minél nagyobb profitot hozzon...

2022. máj. 27. 20:19
 57/70 anonim ***** válasza:
100%

Neked meg ezek szerint fogalmad sincs arról, hogy a "szépség" mennyire nem egzakt fogalom.

Talán tudod, hogy Steve Jobs hogy vélekedett a design-ról, mint fogalomról. Ha esetleg nem, hát úgy, hogy az nem csak a külsőt érinti, hanem magát a UX-t. Namost a macOS-ről Windows-ra váltás igénye azt jelenti, hogy neked a Windows-os UX jobb, vagyis a Mac-ből csak a külsőség az, ami számít neked, ami persze nem baj, mert tényleg "szépek" a Mac gépek, de Jobs forog a sírjában, ha a belbecs meg nem okés, ráadásul azért a Windows felhasználói élménye bár közelít, de még messze van a macOS-től. Nagyon.

2022. máj. 27. 23:01
 58/70 A kérdező kommentje:

ha a szépség nem egzakt, akkor azt állítod, hogy varga irán vs. palvin barbara közötti eszétikai különbség csak vélemény kérdése?

amenyiben igaz, hogy a szépség nem egzakt (értsd objektív) abból logikusan következik, hogy:

egy fehér lapon elkent széklet vs. monet festmények között nincs objevktív eszétikai külöbség

ez a következtetés amit igaznak taratasz?

2022. máj. 28. 16:36
 59/70 Alex Fly ***** válasza:
100%
@58: De gustibus (non) est disputandum...
2022. máj. 28. 17:58
 60/70 A kérdező kommentje:

huha. ez latinul van, úgyhogy biztos igaz.

érved is van, vagy csak a latin krákogás?

2022. máj. 28. 18:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!