Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Éredmes macről windowsra váltani?

Éredmes macről windowsra váltani?

Figyelt kérdés
A helyzet: vettem egy macet egy éve. Nem szeretem, de nem akarok pc-re váltani. Okom: ezzel a géppel sokkal menőbb vagyok. Akárki akármit mond az apple cuccok igen is menőbbek.

2022. máj. 23. 13:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
Mert ha bemész egy boltba, látsz 20 pc-t és almából meg 3 félét mondjuk 20-ból nehezebb választani.
2022. máj. 25. 15:50
 42/70 A kérdező kommentje:

mindek 20, ha 3 is kiszolgálja az emberek 99%-at?

csak a lifeless gamerek panaszkodnak a makkosokra. minden egyeb dologban jobb a mac.

2022. máj. 25. 16:04
 43/70 Thunderfairy ***** válasza:
Nekem az fontosabb egy PC-nél hogy mi van a gépházban. Ram, VGA, stb. Elöttem jól leirták a válaszolók a lényeget. Kezdem elhinni hogy a kis szegény senki összegyűjti a menő dologra a pénzt hogy legyen önértékelése. Ezzel szemben az értékes ember meg a hasznoságát nézi annak amit használ. Például a munkahelyemen a fönökőm. Milliárdos létére egy kis ezüst szinű suzuki swift tulajdonosa. A komoly menő emberek megtanulnak jól sporolni és jól meggazdagszanak. Volt régen egy kisfiú aki egyszerű PC-vel foglalkozot. Sikerűlt eladnia az első kis MS Dos-os gépét és jó érzéke volt a pénzhez és üzletelésekhez. Egyszerű kis sima kocka srác volt, semmi menő nem volt benne. De a PC-hez és üzleteléshez értet. Ma úgy ismerheted ezt a kis kocka srácot mint Bill Gates a Microsoft tulajdonosa és a világ leggazdagabb embere. Ez lett az egykori kis kocka srácból. Na, kérdező. Ez a menő dolog.
2022. máj. 25. 18:35
 44/70 A kérdező kommentje:
az első mondatig bírtam. mér innan tudtam, hogy kocka vagy.
2022. máj. 25. 19:01
 45/70 Alex Fly ***** válasza:

@40: azért terjedt el, mert az Apple olyan gépet tervezett és készített, amely ugyan professzionális célokra kevésbé volt alkalmas, de az átlagemberek átlagigényeit képes volt kielégíteni.

És ez a mai termékeikre is igaz...

És azt is jól látod, hogy az amerikai átlagember másképp vásárol számítógépet, mint itt szokás: ne foglalkozik az alkatrészekkel, azzal, hogy mi van a gépházban; nincs igénye bármit változtatni: bemegy az első számtechboltba és hazavisz egy előre összeszerelt, komplett gépet, lehetőleg valamelyik ismertebb cégtől. Ilyen gépekből áll az eszközpark 90%-a és ezek között caak egy a Mac. A többi HP, Dell, régebben IBM, Tandy, Compaq... Ezek po tosan ugyanolyan kész gépek, mint amit az Apple készít és hasonló árkategóriában mozognak.

Amerikában a Mac egy egyszerű tömeggyártott tucattermék, amelynek nincs olyan presztizsértéke, mint Magyarországon egyes alacsony társadalmi státuszú körökben.

2022. máj. 25. 23:13
 46/70 Morzsi007 ***** válasza:

Azért az apple gépeket is lehet professzionális munkára alkalmazni, és használják is.

Az viszont pozitívum hogy nincsenek össze-vissza pontozva a válaszok. Pedig volt adok-kapok.

2022. máj. 26. 06:55
 47/70 anonim ***** válasza:
91%

Én is írtam itt válaszokat, és nem vagyok MAC párti, igazából elvi okokból, és én akkor se vennék, ha lenne rá pénzem, mert nekem nem fedi le az igényeim, de tudok olyan embert, akiét igen, és pl fotós, neki jobban megy rajta pár profi program.

És persze oké, a mac jól is néz ki, ez se volt vita tárgya részemről, csak az, hogy ez az egyetlen út, nincs más..

A másik, meg az, hogy valakinek van Munkácsy képe, még nem válik azzá és még azt se jelenti, hogy ért a festészethez, vagy szépérzéke lenne.

Egyébként USA-ban nem csak MAC-je van sok embernek, hanem fegyvere is, meg egy csomó olyan dolgot tesznek ami nem menő, eszik a mosogató tablettát. Most ha statisztikát csinálnék, akkor kijönne, hogy több MAC-es eszik mosogató tablettát, mint nem MAC-es:)

2022. máj. 26. 08:22
 48/70 Thunderfairy ***** válasza:
Én itt néztem be utoljára ehhez a kérdéshez. Viszlát.
2022. máj. 26. 10:03
 49/70 Shaddark ***** válasza:

És a macska is befér a mikróba :)

Amúgy meg szerintem egyszerűen csak azért nem értjük, mert a kérdező kizárólag retro filmeket néz.

Jó 5 éve egyetlen almás laptopot nem láttam filmben, a "menő arcok" Vaio-val, Vivo-val tolják már jó ideje. Az almás laptopos a remeték szimbóluma lett, azt fejezik ki vele a rendezők hogy a használója egy nagy-szakállú különc, aki a pincében él és társadalmi normákat elveti.

És jó öt, de inkább tíz éve a kockák a legmenőbb arcok a filmekben.

Pl. Batman is egy kocka, ahogyan vasember is és még sorolhatnám...

A nem kockák akikből sok van és az a dolguk hogy hulljanak ha a főhős megjön, mert ennyire képesek a mai világban két ököllel ;)

2022. máj. 26. 10:03
 50/70 Shaddark ***** válasza:

"A szepsegvrelativ. Lehet, hogy valami kicsacart izlesu geek az asust latja legszebbnek, de egy kifinomult ember a macet."

:)

Igen, most már biztos. Retró.

Apple laptop pl.

A régi retro korszakban ez a kinézet tényleg menőnek számított, ahogyan a trapéz nadrág is. De az akkor volt most meg most van.

Ez a dizájn mai szemmel nézve, - nem is tudom, annyira nem ronda, talán a fura szó illik rá.

Szépnek én nem nevezném. A teteje aránytalanul vastag, alul éles, mint egy kapa. Így ránézésre földműves laptopnak gondolnám :)

Nekem a bumfordi szó jut eszembe róla. Persze attól még lehet jó, csak hát... Én ezt csajok között biztosan nem venném elő.

De persze az ízlés szubjektív, biztosan van akinek tetszik ,csajból is ismerek olyat aki a nyagyikája ékszerét hordja (és jól is áll neki), de ha a mai divat trendeket veszem figyelembe, akkor ez a termék egyszerűen elavultnak néz ki. Bennem legalábbis ezt a hatást kelti.

2022. máj. 26. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!