Avast vs Microsoft Security Essentials?
Melyik jobb és miért?
Router mögé vagyok bújva + windows tűzfal van még.
Érdekes, ezt rajtad kívül mindenkitől másképp hallottam.
Az Avira heurisztikája nagyon jó, élmezőny, a free-é is.
A viselkedés védelem nincs 64bit alatt, illetőleg az ingyenesben sincs benne.
Akiktől ezt hallottam, azoknak ezerszer jobban hiszek, mint neked.
Ja, amiben az avast! a legsz@arabb, az az ismeretlen kártevők elleni védelem.
Meg úgy minden tekintetben sz@r....
Tele van sok marhasággal, amik semmire se jók, csak hogy néhány embert félrevezessenek....
Jah, a web védelemre visszatérve. Miért neked hinnék, hogy az szükséges, mikor sok-sok informatikus mondja, hogy nem? Ja, és a COMODO-ban sincs. Pedig COMODO-ék igazán a jó felismerésre törekszenek...
1. Igen, elismerem, hogy a proaktív definíciójában tévedtem. Ebben közrejátszik az is, hogy több helyen ellentmondó meghatározásokat olvasni...
2. Az Avira oldalán ott van, hogy a kártevők viselkedésjegyei alapján történő detektálás nincs a freeben. Ott van, hogy : "...BEHAVION PATTERNS". Ettől még a heurisztika csodás képességét a free is tartalmazza.
3. Neked higyjem el, hogy a szakemberek ajánlják az avastot, sőt, még egy biztonságtechnikai szakember is. Ellenben te viszont nem hiszed el, ha én állítom az ellenkezőjét. Az nem baj, hogy én linkeltem két szakmai topikot?? Például a "Melyik a legjobb vírusirtó progi?"-t. Te csak állítottad, én próbáltam alátámasztani bizonyítékokkal...
4. A kezdetektől sértegettél, úgy gondolom, én kevesebb sértést vágtam hozzád, mint te hozzám. A vita egyik legfontosabb követelménye, hogy ne személyeskedjünk, ne sértegessük a másikat.
5. Kérdeztem pár dolgot tőled, normális érvekkel - és ne öt-hat ember tapasztalata alapján, amit ellenőrizni se tudsz, mert honnan tudod, másnál van-e baj - támaszd alá, miért jó az avast szerinted... De erre semmi válasz... Ja, belinkelted a díjait.. Az Advanced díj az AV-Comparatives-től annyit ér, hogy a múltkor a mezőnytől jelentősen elszakadva, hátulról a 2.-ként végzett, így is megkapta... A VB100 se ér semmit...
6. Nem tudom, milyen alapon mered kijelenteni, hogy nem értek hozzá? Ez ebben a formában nem igaz... Például te is állítottál pár marhaságot....
Kioktattál arról is, hogy mi az a boot-idejű keresés, pedig tudtam, sőt, tavaly ősszel futtattam is, csak hogy megnézzem.
7. Nem ad sikerélményt, hogy tudom, hogy az avast egy sz@r. Csak épp annak, aki segítséget kér, próbálok segíteni. És nem fogok neki sz@rt ajánlani. Egy sz@r bugládát, aminek csak papíron van proaktív védelme, és még sorolhatnám a gondokat. Ja, ezt nem pár vélemény alapján mondom. Hanem ŐRÜLT sok TAPASZTALAT alapján....
8. Ja, egyébként egy vírusirtót dícsőíteni, és ezt a saját oldalán levő írásokkal alátámasztani.. Képzeld, mindegyik gyártó beképzelt és hazudik a termékeiről, hogy jobb színben tüntesse fel azokat. És mielőtt visszavágnál, én a FÓRUMUKról linkeltem, ami más, ugyanis ott felhasználók is írnak. Nem csak jó véleményt, sőt...
Azért örülök a lehetőségnek, hogy lefolytathattam veled ezt a "kulturált" vitát.
"többi olvasója minőségi(bb) antivírust használjon, és nem pedig az, hogy mások %-át rontsam.
Ismered az 5-ös COMODO AV-t is? Olvastál háziteszteket, mások véleményét, tapasztalatait a Defense+-ról és a Sandbox-járól, netalán használtad te magad is? Én nem használtam, de nagyon jókat olvasok róla egy fórumon, ahol informatikusok vannak. Állítólag majd’ minden ismeretlen kártevőt megfog futtatáskor. Ha gyanús fájlt észlel a Defense+, felajánlja, hogy a Sandbox-ban futtassa (vagy odarakja automatikusan, őszintén ezt nem tudom), majd szerveren (a felhőben) elemzik.
A Panda is szépen fejlődik, jókat olvasni róla. De hogy az avast!-ot nagyon veri felismerésben, az tény.
Igen, a Microsoft Security Essentials csak eredeti Windows-ra jó. Meg lassú. De az említett fórumon ezt is próbálgatják, vírusokon tesztelgetik, és meg vannak elégedve a felismerésével.
Avira gyenge lenne? Én is utálom, mert nem tetszik, hogy a Free-ben gyengébb heurisztika, nuku proaktív védelem, nuku levelezés ill. web-védelem és kevesebb frissítés van, DE a fizetős termékei messze a legjobbak között vannak mind sebesség, mind gépfogás (nem fogja a gépet!) mind pedig természetesen felismerés terén.
Az AVG Identity Protectionja igen is jó. Az új, 2011-es nem fogja a gépet, gyorsabb, már tud magyarul az ingyenes is, és jó a felismerése.
A szervizesek (akik vírusirtással is foglalkoznak, tehát van rálátásuk a témára) és a rendszergazdák nem szeretik az avast!-ot, és sajnos nem véletlenül nem… Nem ajánlott hozzá nem értőnek, mert össze fog fertőződni a gépe…
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2010-11-13 19:16"
Ezt nem te írtad?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!