Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Avast vs Microsoft Security...

Avast vs Microsoft Security Essentials?

Figyelt kérdés

Melyik jobb és miért?

Router mögé vagyok bújva + windows tűzfal van még.

2011. jan. 2. 13:57
 31/95 anonim ***** válasza:

Nem bántottam.

Senki sem ismeri a mse-t,fél év kevés,hogy megismerj egy vírusirtót...

2011. jan. 2. 20:30
 32/95 anonim ***** válasza:

Nem fél év, több... régebben kint van.

És az avastot mennyire ismered, hogy ennyire véded? Vagy tán te nekik dolgozol?

2011. jan. 2. 20:35
 33/95 anonim ***** válasza:

De nagyságrendileg nem igazán sokkal több.

Az avast évekkel hamarabb gyártott már védelmi szoftvert.

[link]

Két éve használom én,számtalan gépre telepítettem.Soha semmi panasz nem volt.

2011. jan. 2. 20:41
 34/95 A kérdező kommentje:
Nekem se volt panasz az avastra csak lassítja a gépet számomra, x64től többet várok..
2011. jan. 2. 20:48
 35/95 anonim ***** válasza:

Több, mint 20 éve gyártják, ettől függetlenül el vannak maradva, és visszafele fejlődnek.

Kérdező: Igen, 64biten lassít...

2011. jan. 2. 20:57
 36/95 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Lehet,hogy lassítja,de ugyanannyi memóriát eszik egy öt éves gépen is,mint egy mai felső kategóriáson.Látnád a kasperskyt,hogy az mennyit zabál,pedig az aztán tényleg a legjobbnak kikiáltott vírusirtó.

Vérpistike,te meg már megint hülyeségeket beszélsz.

2011. jan. 2. 21:02
 37/95 anonim ***** válasza:

Mi hülyeség? Amit tapasztalok? Amit más tapasztal? Ezen már röhögnöm kell. :D

Szerintem menj Prágába személyesen kérni az avast! fejlesztőitől a díjadat... remélem jól meg(le?)fizetnek majd. :D

Egyébként ha nem is az állandó védelmet nézzük, hanem a kézzel indított vizsgálatot.

Teljes rendszervizsgálat, 5-10% körüli CPU-használat, 20-30 MB RAM, mégis, szinte használhatatlan a gépem. Ha megnyitok valamit, lassan nyílik...

Tehát azért nem minden a CPU és a RAM használat.

2011. jan. 2. 21:08
 38/95 anonim ***** válasza:
0%

Drága gyermekem!Azt,hogy mennyire lassítja a gépet,azt az állandó védelmére értjük.Tejesen természetes,hogy amíg fut a keresés,nem csinálunk mást a gépen.Sőt,igazán szakszerűen csak kihúzott netkábbellel,és windowst csökkentett módban futtatva végzünk vírusirtást.Esetleg használjuk a boot idejű keresést.

Azért írok ennyit az avastról,mert rohadtul idegesít,hogy hülyeségeket beszélsz róla,mert azt hiszed,hogy értessz hozzá,pedig nem.Pontosan az ilyenekre találták ki a vérpistike elnevezést,akik némi ismeret mellett,de hiányos és téves tudás birtokában végeznek számítástechnikai tevékenységet.

2011. jan. 2. 21:21
 39/95 anonim ***** válasza:

Az állandó védelem is lassít, tudom. És tapasztalom is. Mielőtt megkérdezem, miért nem váltok: majd fogok, ha az 5.1-es is ilyen "csodás", mint az 5-ös. Még várok, hogy kiderüljön.

Ami a kézzel indított keresést illeti:

És ma már nehogy malmozni kelljen a rendszervizsgálatok alatt!! Nem is értem, hogy akkor a gyártók miért igyekeznek, hogy minél kevésbé terhelje a rendszert a termékük, mialatt a keresés folyik. Mert azt tudom, hogy erre igyekeznek... Ja, láttam már screenshot-on amúgy azt is, hogy kiírta a szoftver, hogy a keresés alatt lehet használni a gépet....

A boot-idejű keresést mire? Meg 64biten hogy?? Jó, az 5.1-gyel lehet, de.....

Nem beszéltem az avastról hülyeséget, és nem hiszem, hogy értek a gépekhez, csak annyit, hogy jobban, mint az átlag. Az átlaghoz hasonlítom magam, nem a szakmabeliekhez.

Az avastot magát meg tényleg eléggé ismerem.

Én azért szidom, mert elég rossz azt nézni, hogy hetente vagy 8 esetet olvasok csak itt, és még többet máshol, hogy valakinek durva (böngészőt blokkoló, fájlokat törlő, gépet lassító etc.) kártevő került a gépére, és csak egy-két esetben nem az avast mellett. Persze ingyenes, tehát legális avast.

Igen, warez, nem naprakész szoftverek, sokszor nuku tűzfal, semmi elővigyázatosság - így neteznek, de ez még nem indokolja, hogy az avast ne vegye észre a trójait.

Egyébként az AV-Comparatives.org tesztoldalnak is hiszek....

2011. jan. 2. 21:33
 40/95 anonim ***** válasza:
Állandó védelem: ESS egyáltalán nem lassítja a gépet, a háttérben dolgozik.
2011. jan. 2. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!