Avast vs Microsoft Security Essentials?
Melyik jobb és miért?
Router mögé vagyok bújva + windows tűzfal van még.
Nem bántottam.
Senki sem ismeri a mse-t,fél év kevés,hogy megismerj egy vírusirtót...
Nem fél év, több... régebben kint van.
És az avastot mennyire ismered, hogy ennyire véded? Vagy tán te nekik dolgozol?
De nagyságrendileg nem igazán sokkal több.
Az avast évekkel hamarabb gyártott már védelmi szoftvert.
Két éve használom én,számtalan gépre telepítettem.Soha semmi panasz nem volt.
Több, mint 20 éve gyártják, ettől függetlenül el vannak maradva, és visszafele fejlődnek.
Kérdező: Igen, 64biten lassít...
Kérdező:
Lehet,hogy lassítja,de ugyanannyi memóriát eszik egy öt éves gépen is,mint egy mai felső kategóriáson.Látnád a kasperskyt,hogy az mennyit zabál,pedig az aztán tényleg a legjobbnak kikiáltott vírusirtó.
Vérpistike,te meg már megint hülyeségeket beszélsz.
Mi hülyeség? Amit tapasztalok? Amit más tapasztal? Ezen már röhögnöm kell. :D
Szerintem menj Prágába személyesen kérni az avast! fejlesztőitől a díjadat... remélem jól meg(le?)fizetnek majd. :D
Egyébként ha nem is az állandó védelmet nézzük, hanem a kézzel indított vizsgálatot.
Teljes rendszervizsgálat, 5-10% körüli CPU-használat, 20-30 MB RAM, mégis, szinte használhatatlan a gépem. Ha megnyitok valamit, lassan nyílik...
Tehát azért nem minden a CPU és a RAM használat.
Drága gyermekem!Azt,hogy mennyire lassítja a gépet,azt az állandó védelmére értjük.Tejesen természetes,hogy amíg fut a keresés,nem csinálunk mást a gépen.Sőt,igazán szakszerűen csak kihúzott netkábbellel,és windowst csökkentett módban futtatva végzünk vírusirtást.Esetleg használjuk a boot idejű keresést.
Azért írok ennyit az avastról,mert rohadtul idegesít,hogy hülyeségeket beszélsz róla,mert azt hiszed,hogy értessz hozzá,pedig nem.Pontosan az ilyenekre találták ki a vérpistike elnevezést,akik némi ismeret mellett,de hiányos és téves tudás birtokában végeznek számítástechnikai tevékenységet.
Az állandó védelem is lassít, tudom. És tapasztalom is. Mielőtt megkérdezem, miért nem váltok: majd fogok, ha az 5.1-es is ilyen "csodás", mint az 5-ös. Még várok, hogy kiderüljön.
Ami a kézzel indított keresést illeti:
És ma már nehogy malmozni kelljen a rendszervizsgálatok alatt!! Nem is értem, hogy akkor a gyártók miért igyekeznek, hogy minél kevésbé terhelje a rendszert a termékük, mialatt a keresés folyik. Mert azt tudom, hogy erre igyekeznek... Ja, láttam már screenshot-on amúgy azt is, hogy kiírta a szoftver, hogy a keresés alatt lehet használni a gépet....
A boot-idejű keresést mire? Meg 64biten hogy?? Jó, az 5.1-gyel lehet, de.....
Nem beszéltem az avastról hülyeséget, és nem hiszem, hogy értek a gépekhez, csak annyit, hogy jobban, mint az átlag. Az átlaghoz hasonlítom magam, nem a szakmabeliekhez.
Az avastot magát meg tényleg eléggé ismerem.
Én azért szidom, mert elég rossz azt nézni, hogy hetente vagy 8 esetet olvasok csak itt, és még többet máshol, hogy valakinek durva (böngészőt blokkoló, fájlokat törlő, gépet lassító etc.) kártevő került a gépére, és csak egy-két esetben nem az avast mellett. Persze ingyenes, tehát legális avast.
Igen, warez, nem naprakész szoftverek, sokszor nuku tűzfal, semmi elővigyázatosság - így neteznek, de ez még nem indokolja, hogy az avast ne vegye észre a trójait.
Egyébként az AV-Comparatives.org tesztoldalnak is hiszek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!