Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Avast vs Microsoft Security...

Avast vs Microsoft Security Essentials?

Figyelt kérdés

Melyik jobb és miért?

Router mögé vagyok bújva + windows tűzfal van még.

2011. jan. 2. 13:57
 41/95 anonim ***** válasza:

Nekem 1.6-os dual procim és 1 giga ramom van.Ez nem egy csúcsgép,hanem egy teljesen minimális.Xp-n használok avastot és repkednek az ablakok.Pedig még a comodo tűzfal is fut.

A boot idejű keresésnek és a csökkentett módban való futtatásnak az a lényege,hogy akkor történjen a vizsgálat,amikor a vírus nem lehet aktív,ergo nem tudja megvédeni magát,elrejtőzni.Igen,van ilyen is,a vírusokat nem buta emberek írják,hanem zsenik.

Az avast egy népszerű vírusirtó.Sokan használják.Nem véletlen,mert ez nyújtja a legszéleskörűbb védelmet az ingyenesek közül.Teljesen természetes,hogy az a vírusirtó mellett szedik be a legtöbb fertőzést,amit a legtöbben használnak.

"Igen, warez, nem naprakész szoftverek, sokszor nuku tűzfal, semmi elővigyázatosság - így neteznek, de ez még nem indokolja, hogy az avast ne vegye észre a trójait."

Ezek a körülmények sokkal veszélyesebbek,mint maga a vírusirtó meglétének hiánya.Ezek mellett még a kaspersky sem lenne megfelelő védelem.Aki így netezik,az ennyi erővel saját maga is telepíthetné a vírust.

2011. jan. 2. 21:49
 42/95 anonim ***** válasza:

Igen, az emberek 10-20%-a avastot használ, ez nem indokolja, hogy 10-ből 9 fertőzést az avast enged át.

Amúgy szerintem nálad is a COMODO fogja a legtöbb károkozót.

Nálam online scan fogta :D

2011. jan. 2. 21:58
 43/95 anonim ***** válasza:

Ez megalapozatlan,és eleve ellenőrizhetetlen kijelentés:

"Igen, az emberek 10-20%-a avastot használ, ez nem indokolja, hogy 10-ből 9 fertőzést az avast enged át."

A comodo meg nem fog semmit,egyrészt,mert csak a tűzfalat használom,másrészt meg sosincs vírusproblémám.Én "fertőzéssel" akkor foglalkozom,amikor néha találok egy-két tracking cookiet.

2011. jan. 2. 22:09
 44/95 anonim ***** válasza:
Utolsónak: én is így vagyok vele, de nálam fizetős ESS a védelem. Esetleg pentdrive-on szoktam hazavinni valamit (Conficker, trójai), ezeket azonnal bevágja a karanténba.
2011. jan. 3. 14:27
 45/95 anonim ***** válasza:

Az én érveim ellenőrizhetetlennek lettek titulálva...

Ha sok ember tapasztalatát írtam le, az smafu...

Ha független tesztek eredményét írtam le, az is smafu...

Ellenben te nem is érveltél, csak közlöd, hogy az avast a király... Hát, nagyon, mondhatom...

Egyébként gyenge a heurisztikája, a viselkedés elemzője a legújabb verzióban már ugyan jobb, ellenben még mindig nem blokkol - alapbeállítások mellett - csak információt gyűjt. Az adatbázisba lassan kerülnek a cuccok - ez ellenőrizhetetlen szerinted? van bizonyítékod ellene? nekem van mellette... egyiket már mutattam, és van még.

2011. jan. 3. 19:46
 46/95 A kérdező kommentje:

Újra lett téve a gépem mert az MSE (!!!!) jelzett egy rootkit vírust, és végül MSE + Comodo lett.

Mellékesen, Avast tojt a rootkit közepébe, nem is jelezte...

2011. jan. 3. 19:53
 47/95 anonim ***** válasza:

Semmilyen bizonyítékod sincs az avast ellen,azon kívül,hogy elolvastál egy-két vérpistike hozzászólást fórumokon,találtál pár szponzorált tesztet több órás guglizás után,meg gondolatban széleskörű statisztikát vezettél,és ebből következtetéseket vontál le.Az én érvem mellette a SAJÁT két éves tapasztalatom,és SZEMÉLYES ismerőseimé.Valamint azoké,akiknek a gépére már telepítettem és NINCS semmilyen negatív kritika mind a mai napig.Érv lehet mellette a 131 millió regisztrált flhasználó,a több mint húsz éves tapasztalat,valamint ezek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezeknek a töredékével nem rendelkezik például az MSE.

Kérdező:

Fordított esetben ugyanez lett volna,egészen biztos,hogy az avast is talált volna valamit az MSE után.A nod is talált volna a kaspersky után,az avg a nod után...etc

Ez normális dolog.

2011. jan. 3. 20:29
 48/95 anonim ***** válasza:

Na, így már mindjárt más.

Nem tudom, szoktad-e olvasni a fórumukat, de

Tudom, hogy ennyi VirusTotal elemzést bármelyik vírusirtóról össze lehetne szedni, hogy ezt meg azt nem detektált. Nem is ez a lényeg. Hanem néha azért egy-egy panasz is elhangzik, hogy hiába küldték elemzésre a fájlt:

[link]

Tech kritikája, és ötlete (pedig Tech is valamennyire avast fan):

[link]

A sok bug bejelentése a legújabb kiadásról (és a pórul járt emberek töredéke jelenti csak a fórumon; amúgy sok újonc is van, tehát akiknek eddig nem volt bajuk, csak most, a legújabbal):

[link]

A legtöbb kártevőt az avast engedi át, eddig nem hitted, nyugodtan megnézhetnéd:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag

FÜGGETLEN Av-Comparatives.org tesztek ismeretlen kártevők ellen:

[link]

Dynamic (életszerű) tesztek:

[link]

- 64-bites rendszerek lassítása

- őrült rossz felismerés

- a szakemberek zömmel nem ajánlják

Pl itt Charlie véleményét osztom 100%-ig:

[link]

Av-Test.org:

[link]

Tessék.

Ja az a néhány VB100 meg egyéb díjak, pl. CheckVir ilyenek... Szerinted, érnek valamit?

2011. jan. 3. 20:51
 49/95 anonim ***** válasza:

Ha akarod bármelyik fizetős virusirtóról összeszedek neked ennyi kritikát/panaszt/rossz értékelést.Akár a kasperskyről is.De bármilyen más nagynevű szoftverről legyen az Mozilla,Office,Adobe termék vagy egyszerűen bármi.

[link]

[link]

[link]

[link]

A gyk biztonság rovata még mindig nem bizonyít semmit,amiatt meg kimondottan irigyellek,hogy ismered a szakemberek zömét.Azt nem értem,mi alapján ítéled meg,hogy melyik teszt és díj mérvadó,melyik nem.Valószínűleg az alapján,hogy melyik szimpatikus neked.

Láttam már gépet valódi biztonságtechnikai szakember után,aki hatalmas cégek gépeinek védelmével foglalkozik,és avast+comodo párosítást hagyott maga utám.Kiegészítő védelem nélkül.Tudom,nem bizonyíthatom ezt,de én láttam,tudom,hogy így van.

2011. jan. 3. 22:06
 50/95 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha a COMODO a Defense+ -szal és a homokozóval együtt volt, akkor talán még nem gáz...

Nem bizonyít semmit, amiket linkeltem?

Már nem megbántani akarlak, de a tieid se.

A sok díj, amit kiraktak az oldalukra.... mindegyik cég kirak /minimum/ ennyit. Akkor ez azt is jelentené, hogy mindegyik vírusirtó olyan nagyon jó??

A cikk, amiben leírják, egy kódot hány felhasználó /kalóz felhasználó/ használsz? Ismertem amúgy a cikket... Nos, az csak annyit bizonyít, hogy annyi eszük van, hogy engedik lopni a szoftverüket.

Az, hogy egy hosszú cikket írtak a legutóbbi VB100 díjukról? Hááát, a VB100, semmit se jelent, ha átmegy egy termék, attól még nem élvonalbeli, de ha nem, akkor pedig még nem sz*r.

Az, hogy 140 millió regisztráció történt? A legtöbb ember azt se tudja, mi az a vírusirtó.. Némelyek pedig tudják, feldobnak egyet azt annyi. Szóval a tömeg hangja - ebben a témában, ahol a többség tudatlan - számomra nem mérvadó.

2011. jan. 3. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!