Avast vs Microsoft Security Essentials?
Melyik jobb és miért?
Router mögé vagyok bújva + windows tűzfal van még.
Avast alatt azért indult lassabban a rendszer, mert rosszul volt beállítva. Nálam pl az, hogy beállításokban bejelöltem, hogy avast szolgáltatások betöltése a többi rendszerszolgáltatás után, harmadolta ezt az időt. MSE alatt ehhez képest nálam lassabban jött be. Igaz, hogy a felismerése (sokkal) jobb, de Avast mellett voksolok, mert jobban személyre szabható, több a beállítási lehetőség, és ha jól van beállítva, igenis, hogy nagyon jó tud lenni.
Tettem már kitérőket Avasttól, próbáltam Nodot, AVG-t, MSE-t, Pandát, de mindig visszatértem hozzá. Most már azt hiszem, maradni is fogok.
Nem érdemes Microfosos termékeket használni. Nem véletlen utálja mindenki az Internet Explorert elvégre azt is jól elbaszták és még javítani sem képesek:
Inkább avastot használj, százszor jobban jársz.
Nem tudom, hogy rám gondolsz-e vérpistike alatt, de amennyiben igen:
Ad1, én is általában ingyenes vírusirtókat szoktam ajánlani
Ad2, nem ajánlok tört vírusirtókat
sőt
lebeszélem róla az embereket,
Ad3, újságos kódos NOD32-t szoktam ajánlani, mert van, akinek van türelme kéthavonta bajlódni a kódokkal.
Ad4. Az MSE-vel kapcsolatban hány tesztet láttatok, hány véleményt olvastatok/hallottatok róla, hogy szidjátok? Vagy csak mert Picipuha termék?
Vagy itt, a számtech/biztonság rovatban a legtöbb kérdezőnek MSE engedte át a kártevőket? Mert én nem így tapasztaltam...
"Vagy csak mert Picipuha termék?"
Igen,csak azért.Aki látott már internet explorert és windows tűzfalat,az érti,miért elég ez.Tudnak jó szoftvert is csinálni.Ilyen az office,az xp,a seven(bár aránytalanul drágák),vagy akár a photo story.Nem rossz a messengerük sem,bár túlságosan komplikálják,erőltetik.(skype jobb,de ez most nem ide tartozik)A biztonságtechnikához viszont közük sincsen.Olyan,mintha a nero akarna böngészőt gyártani.Mióta is van mse?És mióta létezik biztonságtechnika?Ők nem a google,hogy bármit megcsináljanak,felfejlesszenek percek alatt.
Ez a számtech rovat meg egyáltalán nem mérvadó világ szinten...Egy picike kis pont.
Lehet,hogy csak összeesküvés elméleteket gyártok,de kezdem azt hinni,hogy ennek a fórumnak dolgozol,és titeket a microsoft szponzorál.Mivel az avast a legnagyobb konkuenciája biztonságtechnika terén,ezért az a dolgod,hogy fikázd.Lehet,hogy csak nekem gyanús,de érdekes módon mindig ugyanaz teszi ezt,akinek 90% a hasznossága,és érdekes módon megragadt ezen a feltűnően magas szinten.A sok egységsurú júzer,hátha így jobban hisz neki.De az is lehet,hogy szimplán csak hülye vagy,mert normális ember nem fektetene ennyi energiát ebbe...
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:44
Kedves válaszoló!
Vérpistike maximum TE vagy.
Azért nem vagyok informált a vírusirtó témában mert LINUXOT használtam sokáig, csak kényszerből kellett Windowsra váltanom kicsit, és ezért érdekel hogy mit rakjak fel!
1. Ne bántsd a Kérdezőt.
2. Ne f*kázz egy olyan szoftvert, amit nem is ismersz! - Nem hinném, hogy ismered az MSE-t.
Én viszont eléggé ismerem az avast!-ot, és hogy miért f*kázom? Mert szeretnék segíteni az embereknek a kártevők visszaszorításában, ehhez pedig az egyik lépés egy olyan vírusirtó, ami képes védeni.
Jó még az Avira és az AVG is.
Nem tudom, miért ragadtam meg 90%-on... De nem a GYK-nak dolgozom, és nem is a Picipuhának.
Ha nem rám értetted akkor elnézést kérek.
Meglátom mit csinál az MSE, hogy teljesít, ha nem működik akkor esetlegesen kipróbálom az AVG-t.
Azt ajánljátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!