Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan edzek? Hogyan növeljek...

Hogyan edzek? Hogyan növeljek tömeget?

Figyelt kérdés
Bármiféle tanácsot elfogadok.26 éves 172cm 50kg nő vagyok! Bele szeretnék vágni az edzésbe mivel nagyon vékonynak látom magam és semmi erőm Nincs! Tanácsokat szeretnék kerni, hogy hogyan kezdjek bele. Hogyan kezdjem az edzést, Hogyan tudok tömeget növelni. Kaptam ajándékba tömegnövelőt és egy fitnesz bérletet!
2018. okt. 31. 07:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A kaja az alapja: barnarizs, rendes csirkemell, brokkoli, lenmagolaj. Ezek minőségi tápanyagok, tolni kéne őket, ahogy tudod. Kellene valami sportolói vitamin csomag még mellé, gondolom vágod az S betűs meg a B betűs nagy tápkieg gyártót.

Az edzés az kezdőként nem egyszerű. Guggolás megtanulása fontos lenne (egyenes derék!), felhúzás, sok egykezes gyakorlat pl. fűrészelés, mellből nyomás, 45 fokos egykezes fekvenyomás, egykezes fejfölött tricepsz.

Én a helyedben az ízületeid egészsége miatt a rudas dolgokat hagynám.

Futás is mehet, de rövid intervallum sprintek működnek tömegeléshez max 12 perc időtartamban, nem az órás kocogások. Ennyi kb.

2018. okt. 31. 08:49
 2/11 anonim ***** válasza:

A fitneszbérlet hasznos, de a tömegnövelő szerintem de nem szükségszerű, főleg kezdetben.

Nagyon jó eredményt lehet elérni saját testsúlyos edzéssel. Ehhez a "Fegyencedzés" cmű könyvet ajánlom, letölthető az internetről. Vagy callisthenics-re keress rá.

Indulásnak teljes testes tömegnövelő edzésre van szükséged. Minden izomra legyen benne egy-egy alapgyakorlat. Ha súlyokkal, súlyzókkal edzel, amíg megtanulod a gyakorlatok szabályos kivitelezését kis súlyokkal kezdd, amivel könnydén megy a gyakorlat és a szabályos mzgásra tudsz figyelni. Utána a tömegnöveléshez olyan súlyt válassz, amivel 8-10 szabályos ismétlést tudsz megcsinálni. Ebből csinálj izomcsoportonként 4 sorozatot.

Egészítsd ki valami állóképességet fokozü mozgással, úszás, futás, ha nincs még hideg, kerékpározás, télen sífutás, ami tetszik. Van lehetőség.

Mivel nő vagy, ajánlok valamilyen nőies mozgást fejlesztő sportot is: torna, tánc, jóga, balett, gumiasztal, szinkronúszás, műugrás, amihez kedved van.

2018. okt. 31. 08:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az egészhez iszonyatos agyi rendszer kell, hogy eredményeid legyenek. És itt most egy átlag jó testalkatról beszélek, nem versenyzőiről. Ha a kaját hanyagolod, mert te nem ezt hallottad, nem fog működni, sok éve foglalkozom a kérdéssel, hihetsz nekem.

A tömegnövelőt szerintem engedd el, felesleges, főleg ha cukor vagy maltodextrin van benne, csak zsíros leszel tőle, de nem izmos. Inkább vegyél egy jobb tejsavó fehérje koncentrátum/izolátumot és azt iszogasd edzés után.

2018. okt. 31. 08:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajat velemeny

Nem kell ide ilyen mindenfele fitt bio kaják kkpuszsir lenmagoaj stb

Egyel azt es annyit amit megkivansz csak a napi 1.8-2g/ttkg feherje legyen meg

Az edzesrol meg pl nekem kifejezetten tetszik ha van a lanynak egy kis válla meg háta es nem ugy nez ki mint a sörösüveg vagy nem all ki a lapockaja mint egy beteg csirkének

Amit ajanlok guggolas fekvenyomas meg hátazás vállazás

2018. okt. 31. 09:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagy szakértő lehetsz, ha bio kajának hívod a csirkerizst, ami kb. az összes testépítő étrend alapja. Biztos a brióstól, a csirkemellsokától, a virslitől meg a gumicukortól fog izmosodni, nem egy profin megtervezett, tápanyag alapú táplálkozástól.
2018. okt. 31. 09:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kedvem regényt írni,de a legjellemzőbb problémát leírom. Olyan gyakorlat kell minden izomcsoportra, amellyel a relative legnagyobb súlyt tudod megmozgatni. (Evezés kontra egykezes lehúzás). Ezek az alapgyakorlatok, de probléma esetén el lehet térni tőlük. Ezek a guggolás, fenvenyomás, felhúzás, evezés, fej fölé nyomás, kétkezes bicepsz, tricepszre homlokra engedés vagy szűknyomás, vádlira meg hasra ami bejön. Felhúzás is kell, de a derekat fel kell készíteni rá.
2018. okt. 31. 09:26
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Ja, de pl. fekvenyomást egykezes súlyzókkal. Az a baj, hogy a klasszikus rudas testépítő gyakorlatok hosszútávon kivégzik az ízületeket. Az pedig nem túl jó, amikor bejön egy kezdő ízület problémák nélkül, az egyik gondját, hogy izmos legyen megoldjuk, de cserébe távozik egy jó kis krónikus betegséggel.
2018. okt. 31. 09:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki a válaszát! A kajával nem lesz gond, mert gluténérzékeny vagyok, szóval csak rizst, édesburgonyát és sovány húst eszem, azért gondoltam, hogy nem árt a tömegnövelő kezdetnek. Egy héten háromszor szeretnék edzeni, de neten nem igazan tálaltam olyan videót ahol heti három napban meg lenne minden. Esetleg valaki tudna még benne segíteni, hogy pl az első napon mire érdemes edzeni és a többi 2 napon?!
2018. okt. 31. 11:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Heti három teljes test!
2018. okt. 31. 11:57
 10/11 anonim ***** válasza:
A tömegnövelő baromság, ha nem lenne az, nem írnám, hogy az.
2018. okt. 31. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!