Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ketogén diéta mennyire jo?

Ketogén diéta mennyire jo?

Figyelt kérdés

Rendszeresen sportolok, szeretnék leszálkásíteni. Viszont sportolóként nem szeretnék böjtölni hogy elérjem a ketózis állapotát mikor már a szervezet a zsir tartalékaimat használja stabilan. Elvileg elérhető a ketogén étrendel is a ketózis mikor magas zsír, közepes fehérje és alacsony szénhidrát alapú étrendet követek. Kettő kérdésem lenne. Az egyik hogy a ketogén tartalmú étrendnek ugye az lenne a lényege hogy az alacsony szénhidrát tartalmú étkezés miatt a szervezet a zsírtaltalékait éli fel. De ha én csak étrendet váltok és szénhidrát mellet a zsírokat viszem be nagyobb arányba akkor nem csak annyi történik hogy a szervezetem átáll a zsírokbol történő energia szerzésre? Mert ha ételből viszek be elegendő energiát akkor hiába ketogén étrend a szervezet nem a tartalékait fogja használni hanem az ételből szerzet energiát fogja hasznosítani vagy tévedek?

A másik kérdésem pedig az hogy ketogén diétában mennyi a megengedet szénhidrát mennyiség? Sportolok, és dolgozom. Férfi vagyok 21 éves, és 174 cm magas.

2017. dec. 5. 16:22
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
24%

Igen, a kreatint alkotó aminosavakat be tudod vinni a szervezetedbe, csak növényekből is, és elő tudod állítani,

ahogy pl az a vitamint is előállítja a szervezet beta carotene-ból, nem muszály direkt retinolt enned, ha nem esel abba a kategóriába akik csak nehezen állítják elő( az össz populáció kb 1%-a), nekik van szintetikus is, meg amúgyis valószínűleg mindenevők.

Amúgy, ha nagyon sok kreatint akarsz van szintetikus kreatin is, ami vegán, sőt a piacon legfőképp az van, mert olcsóbb előállítani.

De a c-vitamint például muszály külső forrásból bevinned, ehez megvan az észlelőképességed, látod a színes gyümölcsöket amik tartalmazzák, a macskafélék akiknek nem kell, mert ragadozók, kevesebb színvariációt látnak, nem ezirányba evolválódtak.

A sötétben sem lát jól az ember a macskafélékhez képest, tehát éjjeli vadászok sem vagyunk.

"Ezt is felesleges volt kiírnod, mert nem a ketogén diéta sajátossága."

Te írtad, hogy a tested reakciójára hagyatkoznál.

Nem is a vegánságtól annyi a cukruk, amennyi, statisztikailag nem valószínű, mert kevés a vegán.

Én mondjuk nem nézetem meg sűrűn a vérképemet, de legutóbb, amikor megnézték már 2 éve vegán voltam, mégis tökéletes volt.

"Ugyanezt mondtam azzal, hogy a "saját testem reakcióiban hinnék". Újabb felesleges szófosás..."

Mármint, az emberiség jöhet rá, tudósok, laboratóriumban.

2017. dec. 5. 23:56
 32/49 anonim ***** válasza:
33%

A természetességről annyit, hogy nem tagadtam, hogy az ősember mindent összezabált.

Az állítás az, hogy nem létezik olyan tápanyag amiből vegán étrend mellett hiányt szemvednél, persze meg kell szervezni a diétát, ahogy a mindenevő diétát is.

Amúgy, az sem természetes, hogy a képernyőt bámuljuk, mégis csináljuk.

2017. dec. 6. 00:04
 33/49 anonim ***** válasza:
0%
A gyarakban eloallitott kreatint ne keverd mar ide. Termeszetes uton konkretan kreatint csak allati eredetu etelekbol tudsz bevinni.
2017. dec. 6. 00:09
 34/49 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy, az sem természetes, hogy a képernyőt bámuljuk, mégis csináljuk

En nem mondom, hogy ne legyel vegan, csak ne allitsd, hogy az a termeszetes.

2017. dec. 6. 00:11
 35/49 anonim ***** válasza:

"Adott a testünk, valóban, de pl. idővel rájöhetünk, hogy mimódon reagál a szervezetünk különböző anyagokra amiket megeszünk, és ha leszűrjük a tanulságot, "

Vs

"Mármint, az emberiség jöhet rá, tudósok, laboratóriumban."

Akkor most döntsd el, hogy mi szűrhetjük le a tanulságot, vagy a tudósok, laboratóriumban! Ne mondj ellent saját magadnak, csak hogy vitatkozhass!

Vagy vitatkozz saját magaddal, csak akkor engem ne idézz többet:D

2017. dec. 6. 00:14
 36/49 anonim ***** válasza:
51%

Az a molekula az a molekula.

Miért, a szintetikus c-vitamin nem c-vitamin?

Azért hívják annak, mert az.

Kétféleképpen tudsz kreatinhoz jutni, állati kaja, vagy aminosavak növényelkből, és a szervezeted előállítja, nem szorulsz direkt forrásra, mint a c vitamin esetében.

Nézd meg a táblázatot, ahol a különböző étrendekhez evolválódott élőlények tulajdonságai vannak betáblázva, nézd meg, hogy melyik kategóriával van a legtöbb közös pont az embernél. Nem természetes sem a vegánság, sem az ahogy te eszel.

2017. dec. 6. 00:18
 37/49 anonim ***** válasza:
33%

Miért, ha azt mondom, hogy..

"Felfedeztük, hogy a Föld kerek"

Akkor úgy fogod értelmezni, hogy MI KETTEN FELFEDEZTÜK?

Nyiván az emberiségre gondoltam.

Azt hiszed, hogy pontosan meg fogod érezni, ha például jódhiányos az étkezésed? Nyilván nem. Diagnózisra, tudásra szorulsz, nem megérzésre.

2017. dec. 6. 00:23
 38/49 anonim ***** válasza:

"Miért, ha azt mondom, hogy..

"Felfedeztük, hogy a Föld kerek"

Akkor úgy fogod értelmezni, hogy MI KETTEN FELFEDEZTÜK?

Nyiván az emberiségre gondoltam. "

De mivel nincs olyan diéta, ami kivétel nélkül mindenkinek beválik, így a tudósok, az emberiség nem jöhetnek rá helyettem, hogy nekem mi a jó. Belinkeltél egy csomó doktort és tudóst akik a highcarb gyümölcs diétát propagálják, én viszont a saját bőrömön tapasztaltam, hogy nekem nem jó.

2017. dec. 6. 00:35
 39/49 anonim ***** válasza:
24%

Nem csak high carb vegánság létezik, én sem vagyok high carb vegan.

Amit linkeltem, a koleszterolra vonatkozozz főként, amiből te rengeteget megeszel.

Léteznek olyan vegán ételek amik alacsony vagy szinte semennyi ch-t nem tartalmaznak, tehát gyakorlatilag lehet vegánként is keto diétát követni, ha épp azt akarna valaki.

"a tudósok, az emberiség nem jöhetnek rá helyettem, hogy nekem mi a jó."

Gondolom akkor magadnak diagnosztizáltad a specifikus esetedet.

2017. dec. 6. 00:44
 40/49 anonim ***** válasza:

"amiből te rengeteget megeszel. "

Mégegyszer leírom: nem írtam, mit eszem. Csak a fehérje adagomra tértem ki, miután te behaluztad, hogy én abból is rengeteget eszem:D

"Gondolom akkor magadnak diagnosztizáltad a specifikus esetedet."

A specifikus esetem felfedezése és diagnosztizálása valóban tudósok és orvosok munkájának eredménye. A gyógymódra -hosszas kísérletezés után- magam jöttem rá, mert az orvosok a gyógyszereladásban érdekeltek. Ha rajtuk múlt volna, már cukorbeteg lennék.

2017. dec. 6. 00:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!