Ketogén diéta mennyire jo?
Rendszeresen sportolok, szeretnék leszálkásíteni. Viszont sportolóként nem szeretnék böjtölni hogy elérjem a ketózis állapotát mikor már a szervezet a zsir tartalékaimat használja stabilan. Elvileg elérhető a ketogén étrendel is a ketózis mikor magas zsír, közepes fehérje és alacsony szénhidrát alapú étrendet követek. Kettő kérdésem lenne. Az egyik hogy a ketogén tartalmú étrendnek ugye az lenne a lényege hogy az alacsony szénhidrát tartalmú étkezés miatt a szervezet a zsírtaltalékait éli fel. De ha én csak étrendet váltok és szénhidrát mellet a zsírokat viszem be nagyobb arányba akkor nem csak annyi történik hogy a szervezetem átáll a zsírokbol történő energia szerzésre? Mert ha ételből viszek be elegendő energiát akkor hiába ketogén étrend a szervezet nem a tartalékait fogja használni hanem az ételből szerzet energiát fogja hasznosítani vagy tévedek?
A másik kérdésem pedig az hogy ketogén diétában mennyi a megengedet szénhidrát mennyiség? Sportolok, és dolgozom. Férfi vagyok 21 éves, és 174 cm magas.
"Akkor ne egyél annyi fehérjét, mester!"
Nem írtam, mennyi fehérjét eszem, miből gondolod, hogy túl sokat? Napi 92 gramm az adagom, ami a teljes tápanyag bevitelem 30%-a. Azért ennyi, mert heti 6x súlyzós edzést végzek, tömeget növelek. Ha ennél lényegesen kevesebbet ennék, nem fejlődnék, ha többet, nem tudnám fenntartani a ketózist. Ne hallucinálj dolgokat a válaszomba, amik nincsenek ott, herbálos vegán!
"Ezt írtam :"olyasmit fogyasztanak amiben soka a fehérje, meg a zsír"
Igen, ezt írtad és amit írtál, baromság. Mint én írtam: 15-30% a helyes arány.
Arról, hogy ki hogy néz ki,
kinek hinnél, egy testépítőnek, vagy egy tudósnak aki hivatásszerűen kutatja a témát, de mondjuk vékony a testalkata?
Na?
Ja, lehet nem eszel túl sokat, mit tudom én, olvasd el még egyszer amit írtam, hátha leszűröd, hogy mire értettem.
Látom az edzés szakértője is vagy, hehe
"herbálos vegán"
Ez a kicsit sem frusztrált beszólás?
"Igen, ezt írtad "
Mégis sikerült félreidézned, coach!
Kit érdekel, hogy mi a helyes arány a fad diétádban.
"Arról, hogy ki hogy néz ki,
kinek hinnél, egy testépítőnek, vagy egy tudósnak aki hivatásszerűen kutatja a témát, de mondjuk vékony a testalkata? "
Meghallgatnám mindkettőt, mert minkettőnek van olyan tapasztalata, ami a másiknak nincs. Aztán magamon kísérleteznék, mert nincs olyan diéta, ami mindenkinek megfelel. A saját testem reakcióiban hinnék.
A szervezetunk adott, nem egyeztetheto ossze olyan dolgokkal amikre idovel rajovunk, pl, hogy fa..sag a naphoz imadkozni.
Eroszintem: Fekvenyomas 165 kg, guggulas 190 kg, felhuzas 210 kg.
"Kit érdekel, hogy mi a helyes arány a fad diétádban."
Egyértelmű, hogy téged.
"Meghallgatnám mindkettőt, mert minkettőnek van olyan tapasztalata, ami a másiknak nincs. Aztán magamon kísérleteznék, mert nincs olyan diéta, ami mindenkinek megfelel. A saját testem reakcióiban hinnék."
Ez mondjuk logikus egy szintig, de a vérképedet például nem tudod "érezni". Nem vagy tisztában mindennel, hogy mi és miért történik a testedben, ezt legtöbbször nem tudod a reakcióidból kivenni.
Adott a testünk, valóban, de pl. idővel rájöhetünk, hogy mimódon reagál a szervezetünk különböző anyagokra amiket megeszünk, és ha leszűrjük a tanulságot, kiderül, hogy mi az előnyös módosítás.
Az, hogy képesek vagyunk megemészteni a hús fehérjéit, előnyös volt a jégkorszakban vagy valami vészhelyzetben pl, ettől függetlenül a modern orvostudomány jobban tudja, mint az ősember, hogy mi az előnyös tápanyag a számunkra.
"Mellesleg" az ember leginkább gyümölcsök és rovarok fogyasztására evolválódott, lásd pl.:
-sok színben látunk
-nem termelünk magunknak egyes vitaminokat
-a nyálunk lúgos
-megrágjuk az ételt
stb.
Erőszintedről, mint sporttárs elismerem a számokat, mondjuk a felhúzás nem kiemelkedő a másik kettővel ellentétben, de mindegy, súlyodat nem írtad le.
Velem összehasonlítani nehéz, mert ezeket a variációkat épp nem végzem, de nem tagadhatod, hogy vannak vegánok, akik a súlycsoportjukban a legjobbak, egyszerűség kedvéért egyedül Patrik Bobumian-t említem.
dr. Michael Greger pedig gondolom közel sincs ezekhez, mégis jobban ért hozzá, hogy mi az optimális a szervezetünknek.
Mondjuk nem arra gondoltam, hogy leírod, azt mindenki tud, hanem mondjuk videóra, de mindegy, tételezzük fel, hogy így van.
"Egyértelmű, hogy téged."
Engem speciel nem, hisz nem eszerint étkezem.
"vérképedet például nem tudod "érezni". Nem vagy tisztában mindennel, hogy mi és miért történik a testedben, ezt legtöbbször nem tudod a reakcióidból kivenni."
Ezt is felesleges volt kiírnod, mert nem a ketogén diéta sajátossága. Eü dolgozóként naponta 3-4x tanúja vagyok, hogy bejön a páciens vmi triviális dologgal és a rutin vérvételből kiderül, hogy 20-as a cukra. A ketogén diétát még hírből sem ismerik, tehát biztos nem attól van.
Az én vérképemért ne aggódj, mert a pcos-em miatt félévente megnézetem és mindig jók az eredményeim:)
"idővel rájöhetünk, hogy mimódon reagál a szervezetünk különböző anyagokra amiket megeszünk, és ha leszűrjük a tanulságot, kiderül, hogy mi az előnyös módosítás. "
Ugyanezt mondtam azzal, hogy a "saját testem reakcióiban hinnék". Újabb felesleges szófosás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!